Nieuws

 • Gemeente Hattem en NTP BV ondertekenen bouwteamovereenkomst 17 juli 2019

  Gemeente Hattem en NTP BV uit Hattem gaan in bouwteamverband samenwerken om te komen tot realisatie van het project ‘Herinrichting Markt, Kerkhofstraat en Kerkplein. Op woensdag 17 juli ondertekenden wethouder Auke Schipper en R. Alberti namens NTP BV, de bouwteamovereenkomst. Deze manier van werken is nieuw voor de gemeente Hattem.

 • Bestrijding eikenprocessierups 16 juli 2019

  De komende weken is de gemeente, samen met gespecialiseerde bedrijven, druk bezig met het controleren van de eiken in Hattem en het verwijderen van de nesten. Dit kan tijdelijk enige overlast voor het verkeer geven. Wij vertrouwen op uw begrip hiervoor.

 • Minder geluid op de Geldersedijk 15 juli 2019

  Gemeente Hattem heeft op de Geldersedijk, vanaf de Burgemeester Bijleveldsingel tot aan de Spoorbrug, maatregelen getroffen om het verkeersgeluid terug te dringen. Het gaat om het aanbrengen van geluid reducerend asfalt over een lengte van ca. 750 meter. Op deze manier hoopt de gemeente het woongenot voor de bewoners van de nieuwe wijk Assenrade te vergroten.

 • Tips om nare geur en ongedierte in de gft-container te voorkomen 03 juli 2019

  Vooral in de zomer bestaat een flink deel van ons afval uit groente-, fruit- en tuinafval (gft). Het warme weer kan er voor zorgen dat het afval in de gft-container gaat stinken. Daarnaast kan een volle gft-container in de zon vliegen aantrekken. De vliegen kunnen eitjes in de container leggen waardoor er uiteindelijk maden in de container kunnen komen.

 • Loket burgerzaken vanaf 3 juli open op woensdagavond 25 juni 2019

  Vanaf woensdag 3 juli is het loket burgerzaken van de gemeente Hattem geopend op woensdagavond in plaats van vrijdagavond. De aanpassing in de openingstijden is het resultaat van een korte enquête onder bezoekers van de avondopenstelling.

 • Kent u iemand die een lintje verdient? 11 juni 2019

  Bijna iedereen zal deze vraag met ‘ja’ beantwoorden. Want overal in Nederland zetten mensen zich vrijwillig in voor onze samenleving. Vaak zonder eigen belang en in alle bescheidenheid. Voor deze mensen kunt u een lintje aanvragen.

 • Kom jij uit je schuld?

  Veel Nederlanders hebben geldproblemen. En die problemen worden vaak ernstig omdat we gemiddeld 5 jaar wachten met hulp zoeken. In die 5 jaar wordt het oorspronkelijke bedrag ruim 10 keer zo hoog. Dat is zonde.