Nieuws RSS icoon

• Afvalrekening Hattemse huishoudens in 2020 met 35 euro omhoog

14 november 2019

Huishoudens in Hattem betalen in 2020 naar verwachting 35 euro meer aan afvalstoffenheffing. Deze stijging komt door landelijke ontwikkelingen. De kosten voor het ophalen en verwerken van huishoudelijk afval stijgen en het rijk berekent een hogere verbrandingsbelasting door. Hattem zit met een stijging van 35 euro nog ruim onder het landelijk gemiddelde. En dat komt omdat Hattem koploper is in het scheiden van afval.

• Drempel Zuiderzeestraatweg

12 november 2019

U hebt het misschien al gemerkt, de vernieuwde drempel aan de Zuiderzeestraatweg is aan de steile kant. Het bureau dat de drempel ontworpen heeft, heeft een ontwerpfout gemaakt. Zij gaan – in overleg met de aannemer – de drempel aanpassen, zodat hij geschikt is voor de 60 km-zone van de Zuiderzeestraatweg. Dit gebeurt naar verwachting deze week. Tot die tijd is het raadzaam om met gepaste snelheid over deze drempel te rijden.

• Lezing over archeologisch onderzoek Kerkplein

12 november 2019

Het Kerkplein rondom de Grote of Andreaskerk was vroeger in gebruik als begraafplaats. Eeuwenlang werden boeren, burgers en buitenlui dus begraven in de binnenstad van Hattem. Archeologisch onderzoek wijst uit dat deze mensen – arm of rijk, jong of oud - een bijzondere gemeenschappelijke deler hadden.

• Informatieavond Woonzorglocatie Geldersedijk

12 november 2019

Tijdens de bijeenkomst op 11 juli over de Woonzorglocatie Geldersedijk hebben we afgesproken dat we na de zomervakantie bij u terugkomen met informatie over de locatie. Dat moment is aangebroken. Wij nodigen u graag uit op 21 november in de Van Heemstraschool.

• Bewoners Hattem planten bomen en struiken voor een mooier buitengebied

07 november 2019

Bewoners uit het buitengebied van Hattem planten binnenkort ruim 8.000 struiken en bijna 400 bomen voor een mooier buitengebied. Zij doen mee aan het succesvolle beplantingsproject Hattem in het Groen. Vereniging Landschap en Milieu Hattem en Stichting Landschapsbeheer Gelderland enthousiasmeerden diverse bewoners in de gemeente Hattem om mee te doen. De uitdeeldag van het plantmateriaal vindt plaats op zaterdag 23 november 2019 om 9.15 uur. Wethouder Carla Broekhuis deelt dan de eerste boom uit met Vereniging Landschap en Milieu Hattem op het terrein van de gemeentewerf, Kerkhofdijk 6 te Hattem.

• Doet u mee aan onderzoek naar koopgedrag?

05 november 2019

De detailhandel is de afgelopen jaren veranderd. Waar het online winkelen een sterke groei heeft doorgemaakt, is op straat vaker leegstand zichtbaar en veranderen winkels in bijvoorbeeld horeca of woningen. Gemeenten en provincies zetten zich samen met winkeliers in voor aantrekkelijke binnensteden en een compleet winkelaanbod. Om dit zo goed mogelijk te doen, is onderzoek naar koopgedrag van groot belang.

• Fietsstraat Geldersedijk geopend

05 november 2019

De parallelweg Geldersedijk is weer open voor fietsers en bestemmingsverkeer. Op 4 november heeft Wethouder Auke Schipper, samen met gedeputeerde Christianne van der Wal van de provincie Gelderland, de fietsstraat officieel geopend.

• Hattem Heroes werkt aan een gezond gewicht

04 november 2019

In Hattem slaat een aantal partijen de handen ineen om kinderen met overgewicht en hun ouders te helpen. In het programma Hattem Heroes gaan een kinderfysiotherapeut, een diëtist en een (school)maatschappelijk werker samen met een kind en zijn/haar ouders aan de slag om gezonder te worden. Ongeveer één op de zeven kinderen is te zwaar. Daarom is de bestrijding van overgewicht onder de jeugd hard nodig. Gezond eten, drinken én voldoende bewegen dragen bij aan een gezonde leefstijl en een gezond gewicht. De drie professionals richten zich daarom op deze drie factoren.

• Werkzaamheden Markt Hattem van start

30 oktober 2019

Maandag 28 oktober is gestart met de werkzaamheden aan de Markt in Hattem. De Markt en de rijloper van de Kerkhofstraat krijgen gebakken klinkers. Deze klinkers maken de Markt beter toegankelijk voor voetgangers en fietsers.

• Werkzaamheden A50 en N50

29 oktober 2019

Van woensdag 30 oktober tot en met zaterdag 2 november wordt er aan de A50 en de verbinding tussen de A50 en de N50 gewerkt. Tijdens de werkzaamheden zijn de toe- en afrit naar Hattem en de verbinding tussen de N50 en de A50 gesloten. Het verkeer wordt omgeleid.