Nieuws

• Toon van Asseldonk benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Hattem 19 september 2019

Vandaag is door John Berends, commissaris van de Koning in de provincie Gelderland, Toon van Asseldonk benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Hattem. Hij vervangt vanaf dinsdag 24 september 2019 Jan Willem Wiggers die benoemd is tot waarnemend burgemeester van de gemeente Hardenberg.

• Losloopveld voor honden aan de Apeldoornseweg 17 september 2019

Het losloopveld voor honden aan de Apeldoornseweg/Veenburgerweg is gereed. Op dit omheinde gebied kunnen honden lekker rennen en met andere honden spelen.

• Gemeente kapt Populieren langs de Zuiderzeestraatweg 17 september 2019

Langs de Zuiderzeestraatweg staat een aantal populieren. Deze worden binnenkort gekapt. Dit doen we voor de veiligheid van de weggebruiker. Populieren zijn namelijk snelle groeiers die kwetsbaar worden als ze ouder zijn. Om te voorkomen dat bij storm grote takken afbreken, kappen we ze en planten we nieuwe bomen langs de weg.

• Tijdelijke verkeersmaatregelen Hoenwaard Run 17 september 2019

Tijdens de Hoenwaard Run op donderdag 19 september 2019 van 18.00 uur tot 20.00 uur worden door de lopers verschillende oversteekplaatsen gebruikt. Verkeersregelaars zorgen voor een veilige oversteek bij de volgende punten.

• Tijdelijke verkeersmaatregelen Schoolsportdag 17 september 2019

Tijdens de Schoolsportdag op maandag 23 september 2019 worden dertig parkeerplaatsen op parkeerplaats De Bleek in de hoek achter de percelen van de Nieuwstad en het oude pand van Zeeman voor het evenement gereserveerd van 07.30 uur tot 15.00 uur.

• Re-integratietrajecten bij PEC Zwolle United van start 12 september 2019

Deze week beginnen vijf Hattemse kandidaten via PEC Zwolle United aan een re-integratietraject. De gemeente Hattem is sinds een aantal jaren partner van PEC Zwolle United. Door dit partnerschap kunnen Hattemse kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt, een traject volgen dat stimuleert om in beweging te komen en hen helpt bij de zoektocht naar een betaalde baan.

• Taalpunt Hattem en VluchtelingenContact Hattem gaan samenwerken 10 september 2019

Vandaag opent wethouder Carla Broekhuis TaalContact. TaalContact is een initiatief van Taalpunt Hattem en VluchtelingenContact Hattem.

• Subsidie Energiebesparing Eigen Huis 10 september 2019

Hebt u plannen om uw woning te isoleren? Sinds kort is de landelijke Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) weer beschikbaar.

• Tijdelijk verkeersaspect Kruisstraat 10 september 2019

Op vrijdag 13 september wordt in verband met “Promotie Koopavond en Modeshows” in de Kruisstraat het deel tussen Ridderstraat en Knorrenburgerstraat afgesloten voor verkeer. Ook wordt een verbod om stil te staan ingesteld. Dit geldt tussen 18.00 uur en 21.30 uur.

• Afsluiting parkeergarage voor concert 10 september 2019

Op vrijdag 13 september 2019 wordt een concert in de parkeergarage aan het Tinneplein gegeven. De parkeergarage wordt die dag afgesloten voor verkeer van 12.00 uur tot 24.00 uur. Tussen 12.00 uur en 14.00 uur is alleen uitrijden mogelijk.