Fietsstraat Geldersedijk geopend

De parallelweg Geldersedijk is weer open voor fietsers en bestemmingsverkeer. Op 4 november heeft Wethouder Auke Schipper, samen met gedeputeerde Christianne van der Wal van de provincie Gelderland, de fietsstraat officieel geopend.

De parallelweg Geldersedijk is van Voermanplein tot Burg Bijleveldsingel nu voorzien van een nieuw wegdek van beton. Naast het fietspad is een apart voetpad gemaakt. Buiten de bebouwde kom, van de Burg Bijleveldsingel tot aan de Zuiderzeestraatweg, is de parallelweg ingericht als fietsstraat. De fietsstraat is voorzien van rood asfalt, de auto is er te gast en de maximum snelheid is 30 km/h.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Gelderland. Dit fietspad maakt onderdeel uit van de "doorfietsroute" in het Gelderse fietsnetwerk. Deze doorfietsroute stimuleert het fietsen en zorgt voor een aantrekkelijke verbinding tussen Hattem en Zwolle voor fietsers.

Afbeelding fietsstraa Geldersedijk geopend