Lezing over archeologisch onderzoek Kerkplein

Het Kerkplein rondom de Grote of Andreaskerk was vroeger in gebruik als begraafplaats. Eeuwenlang werden boeren, burgers en buitenlui dus begraven in de binnenstad van Hattem. Archeologisch onderzoek wijst uit dat deze mensen – arm of rijk, jong of oud - een bijzondere gemeenschappelijke deler hadden.

Vier jaar geleden – voordat de Markt en het Kerkplein opnieuw zijn ingericht – hebben we, samen met de archeologische dienst Zwolle, onderzoek gedaan naar deze voormalige begraafplaats. We hebben archeologische sporen, die door de werkzaamheden dreigden te verdwijnen, veiliggesteld. In totaal hebben we de resten van 133 mensen gevonden en onderzocht.

Het archeologisch onderzoek levert interessante informatie op over de geschiedenis van Hattem. Omdat wij deze informatie graag met u willen delen, organiseren we op woensdag 20 november een lezing in het stadhuis in Hattem. Archeoloog Michael Klomp neemt u mee in dit bijzondere onderzoek in de Hattemse binnenstad. Van de rijke Hanzelieden tot gewone burgers en zelfs kinderen. Wist u bijvoorbeeld dat kinderen een eigen plek op de begraafplaats hadden?

De lezing is op woensdag 20 november van 19.00 – 20.00 uur, in het stadhuis van Hattem. U bent van harte welkom!