Op de koffie in het Uilenhofje

Het Uilenhofje. Dat is de nieuwe naam van het tijdelijk onderkomen waar een grote groep Hattemers wekelijks samenkomt voor een kop koffie, een praatje of het lezen van een krant. Omdat het ijsbaangebouwtje – hun voormalig onderkomen – deze zomer werd afgebroken, is een tijdelijke unit voor hen neergezet. Zo kunnen de wekelijkse koffieochtenden gewoon doorgaan.

Op donderdag 14 november werd de naam het Uilenhofje feestelijk onthuld, onder het genot van koffie en gebak. De wethouders Broekhuis en Schipper schoven gezellig aan. Wethouder Carla Broekhuis: “We vinden het belangrijk dat ouderen elkaar kunnen ontmoeten, dat hier een plek voor is. Sociaal contact voorkomt eenzaamheid en brengt gezelligheid. Fijn dat we samen voor dit onderkomen hebben gezorgd.”

Vaste plek in de woonzorgzone

De nieuwe unit is tijdelijk. Wethouder Auke Schipper: “Mooi dat de mensen zich hier thuis voelen en een toepasselijke  naam voor deze locatie hebben bedacht. Wij doen er alles aan om het Uilenhofje straks een vaste plek te geven in de woonzorgzone.”