Duurzaam wonen bereikbaar voor iedereen

Met de overheidsplannen om woningen aardgasvrij te maken, gaan steeds meer huiseigenaren op zoek naar informatie over duurzame en energiebesparende toepassingen voor hun woning. Een goed moment om te oriënteren is de Nationale Duurzame Huizen Route op 2 en 9 november 2019. Gastvrije huiseigenaren stellen dan hun duurzame huis open. Een unieke mogelijkheid om een grote variatie aan woningen en maatregelen te bekijken en de woonverhalen van de bewoners uit de eerste hand te horen.

De zevende editie van de Nationale Duurzame Huizen Route verwacht ook dit jaar weer veel bezoekers. In 2018 openden meer dan 500 huiseigenaren hun deuren en ruim 5.000 bezoekers bezochten een duurzaam huis. Vorig jaar was een groot aantal opengestelde woningen volgeboekt. Het is daarom een aanrader om tijdig in te schrijven.

Aanmelden en inschrijven

Huiseigenaren die hun duurzame woonverhaal willen vertellen, kunnen hun woning aanmelden via www.duurzamehuizenroute.nl/aanmelden. Bezoekers kunnen zich via de website inschrijven voor een bezoek op 2 en 9 november 2019.