Vanwege voorzorgsmaatregelen met betrekking tot een beveiligingslek in Citrix kunt u vanaf vrijdag 17 januari 2020, 17.00 uur, geen aanvragen doen waar DigiD voor nodig is. Lees meer in het nieuwsbericht.

Metamorfose parallelweg Geldersedijk

Vanaf 30 september start aannemer Schagen met werkzaamheden aan de parallelweg Geldersedijk in Hattem. De parallelweg binnen de bebouwde kom krijgt een betonnen rijbaan en een voetpad. Buiten de bebouwde kom wordt de parallelweg ingericht als fietsstraat (30 km/h). De werkzaamheden duren tot ongeveer 1 november 2019.

Vergroten veiligheid

De parallelweg langs de Geldersedijk vanaf Voermanplein tot Zuiderzeestraatweg is een doorfietsroute volgens het Hoofdfietsnet Gelderland. De provincie Gelderland stelt subsidie beschikbaar voor verbeteringen aan de doorfietsroute. De parallelweg komt hiervoor in aanmerking. Een fietsstraat met een maximum snelheid van 30 km/h maakt het voor de fietser een fijne plek om te verblijven. Daarnaast krijgt het deel binnen de bebouwde kom een nieuw betonnen wegdek.

Omleidingsroutes

Er is een omleidingsroute voor fietsers. Deze omleidingsroute is aangegeven met de bekende borden en gaat via de wijk Assenrade richting onder andere de Rode brug. Aanwonenden kunnen tijdens de werkzaamheden de woning bereiken.