Regelhulp

In Nederland zijn er vele toeslagen of subsidies waar u recht op kunt hebben. Om er achter te komen op welke voorzieningen u recht heeft, kunt u gebruik maken van Regelhulp.

Hulp bij voorzieningen

De website Regelhulp biedt allerlei informatie over verschillende voorzieningen. Mensen met een beperking kunnen via de gemeente bijvoorbeeld in aanmerking komen voor een scootmobiel of voor de aanpassing van hun badkamer. Mensen die rond moeten komen van weinig geld, kunnen daarnaast weer aanspraak maken op inkomensondersteuning bij diverse organisaties. Regelhulp zet op een rij welke voorzieningen er voor u mogelijk zijn.

Aanvragen

Regelhulp werkt hiervoor samen met gemeenten en verschillende organisaties, zoals het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ), Uitvoeringsinstituut Werknemers Verzekeringen (UWV) en de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Wanneer u bijvoorbeeld problemen heeft met lopen, zien of het geheugen, kunt u gebruik maken van allerlei voorzieningen. Voor iedere voorziening gelden wel voorwaarden.

Op de site van Regelhulp kunt u een aanvraag- of contactformulier invullen. Dit wordt dan naar de betreffende instantie(s) opgestuurd.

Brochure Regelhulp [PDF 287 kb]

Voor vragen over opvoeden en opgroeien

Meer weten over de Wmo?


Zoeken