Nieuws RSS icoon

 • Informatie over het coronavirus

  27 februari 2020

  Het coronavirus is inmiddels ook uitgebroken in Europa. Voor informatie over de verspreiding en wat u eventueel kunt of moet doen, verwijzen we u door naar de site van het RIVM:

 • Bomenkap Stationslaan en Gerstenkamp/Boekweitkamp

  25 februari 2020

  De gemeente Hattem heeft aan de Stationslaan en Gerstenkamp/Boekweitkamp diverse dode of zieke bomen gekapt. De kap was nodig omdat sommige bomen een gevaar voor de omgeving vormden. Zo hadden sommige bomen bijvoorbeeld last van een ‘plakoksel’. Een plakoksel verzwakt een boom. En een verzwakte boom is een gevaar, vooral langs een drukke weg.

 • Start actualisatie gemeentegids

  24 februari 2020

  Vanaf deze week start Akse Media met het actualiseren van de adressen in de gemeentegids van Hattem.

 • Feestelijke opening nieuw bestrate markt

  24 februari 2020

  Op woensdag 4 maart opent wethouder Auke Schipper de nieuw bestrate Markt in Hattem. Met dit moment komt een einde aan een roerige periode.

 • Ook zonder uitgebreid of actueel CV kans op een baan

  14 februari 2020

  Op donderdag 12 maart organiseren de gemeenten Hattem en Oldebroek samen met UWV een Meet & Greet voor bedrijven in de regio en werkzoekenden. Zo’n 20 bedrijven presenteren zich met baanmogelijkheden en actuele vacatures.

 • Schadeclaims vliegveld Lelystad

  24 februari 2020

  Zoals bekend is het Rijk nog steeds van plan om vliegveld Lelystad te openen. Als het vliegveld open gaat, merken we dit in de gemeente Hattem. Omdat Hattem onder de vliegroute ligt, zijn er gevolgen voor onder andere leefbaarheid, natuur en recreatie.

 • Inloopavond over Burg Bijleveldsingel, Vechtstraat en Hessenweg

  11 februari 2020

  Gemeente Hattem gaat de Burg Bijleveldsingel, de Vechtstraat en de Hessenweg opnieuw inrichten. Op dinsdag 3 maart bent u van harte welkom tijdens een inloopavond. Wij vertellen u graag over het ontwerp voor de wegen en de vervolgstappen richting uitvoering.

 • Adviesrapport Verkenners Kop van de Veluwe

  06 februari 2020

  In opdracht van de provincie Gelderland is een verkenning uitgevoerd naar de regionale opgaven voor de gemeenten op de Kop van de Veluwe; Elburg, Hattem, Heerde, Nunspeet en Oldebroek. Het onderzoek heeft geleid tot een adviesrapport wat inmiddels is aangeboden aan de gemeentebesturen.

 • Dementievriendelijke gemeente

  04 februari 2020

  Gemeente Hattem wil een dementievriendelijke gemeente zijn. Een gemeente waarin mensen met dementie gewoon boodschappen doen en naar hun kerk, vereniging of bibliotheek gaan.

 • Noord-Veluwse tuinprofessionals gaan voor een Duurzame aanpak

  04 februari 2020

  Wateroverlast, tuinaanpak, biodiversiteit; het kwam allemaal aan bod tijdens de regionale bijeenkomst ‘Samen de handen uit de mouwen’ voor tuinprofessionals die 30 januari plaatsvond.