Nieuws RSS icoon

• Informatie over het coronavirus

27 februari 2020

Het coronavirus is inmiddels ook uitgebroken in Europa. Voor informatie over de verspreiding en wat u eventueel kunt of moet doen, verwijzen we u door naar de site van het RIVM:

• Bomenkap Stationslaan en Gerstenkamp/Boekweitkamp

25 februari 2020

De gemeente Hattem heeft aan de Stationslaan en Gerstenkamp/Boekweitkamp diverse dode of zieke bomen gekapt. De kap was nodig omdat sommige bomen een gevaar voor de omgeving vormden. Zo hadden sommige bomen bijvoorbeeld last van een ‘plakoksel’. Een plakoksel verzwakt een boom. En een verzwakte boom is een gevaar, vooral langs een drukke weg.

• Start actualisatie gemeentegids

24 februari 2020

Vanaf deze week start Akse Media met het actualiseren van de adressen in de gemeentegids van Hattem.

• Feestelijke opening nieuw bestrate markt

24 februari 2020

Op woensdag 4 maart opent wethouder Auke Schipper de nieuw bestrate Markt in Hattem. Met dit moment komt een einde aan een roerige periode.

• Ook zonder uitgebreid of actueel CV kans op een baan

14 februari 2020

Op donderdag 12 maart organiseren de gemeenten Hattem en Oldebroek samen met UWV een Meet & Greet voor bedrijven in de regio en werkzoekenden. Zo’n 20 bedrijven presenteren zich met baanmogelijkheden en actuele vacatures.

• Schadeclaims vliegveld Lelystad

24 februari 2020

Zoals bekend is het Rijk nog steeds van plan om vliegveld Lelystad te openen. Als het vliegveld open gaat, merken we dit in de gemeente Hattem. Omdat Hattem onder de vliegroute ligt, zijn er gevolgen voor onder andere leefbaarheid, natuur en recreatie.

• Inloopavond over Burg Bijleveldsingel, Vechtstraat en Hessenweg

11 februari 2020

Gemeente Hattem gaat de Burg Bijleveldsingel, de Vechtstraat en de Hessenweg opnieuw inrichten. Op dinsdag 3 maart bent u van harte welkom tijdens een inloopavond. Wij vertellen u graag over het ontwerp voor de wegen en de vervolgstappen richting uitvoering.

• Adviesrapport Verkenners Kop van de Veluwe

06 februari 2020

In opdracht van de provincie Gelderland is een verkenning uitgevoerd naar de regionale opgaven voor de gemeenten op de Kop van de Veluwe; Elburg, Hattem, Heerde, Nunspeet en Oldebroek. Het onderzoek heeft geleid tot een adviesrapport wat inmiddels is aangeboden aan de gemeentebesturen.

• Dementievriendelijke gemeente

04 februari 2020

Gemeente Hattem wil een dementievriendelijke gemeente zijn. Een gemeente waarin mensen met dementie gewoon boodschappen doen en naar hun kerk, vereniging of bibliotheek gaan.

• Noord-Veluwse tuinprofessionals gaan voor een Duurzame aanpak

04 februari 2020

Wateroverlast, tuinaanpak, biodiversiteit; het kwam allemaal aan bod tijdens de regionale bijeenkomst ‘Samen de handen uit de mouwen’ voor tuinprofessionals die 30 januari plaatsvond.