• Dassen op de begraafplaats 14 juni 2019

Sinds enige tijd zijn er regelmatig dassen actief op de begraafplaats aan de Kerkhofdijk. De dassen zorgen soms voor schade aan het gras en rondom graven en grafstenen, omdat zij op zoek zijn naar voedsel. Medewerkers van de gemeente controleren de begraafplaats daarom iedere ochtend om eventuele schade aan graven zo snel mogelijk te herstellen.

• Kent u iemand die een lintje verdient? 11 juni 2019

Bijna iedereen zal deze vraag met ‘ja’ beantwoorden. Want overal in Nederland zetten mensen zich vrijwillig in voor onze samenleving. Vaak zonder eigen belang en in alle bescheidenheid. Voor deze mensen kunt u een lintje aanvragen.

• Bestrijding eikenprocessierups 11 juni 2019

In de maanden mei, juni en juli nestelt de eikenprocessierups zich weer in veel eiken. Deze behaarde rupsen gaan ‘s nachts groepsgewijs - in processie - op zoek naar eikenbladeren om te eten. Na contact met de kleine, pijlvormige brandharen van de rups kunnen klachten ontstaan zoals jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of aan de luchtwegen.

• Raad Hattem kiest tussen natuursteen of klinkers op de Markt 05 juni 2019

De gemeente Hattem wil de toegankelijkheid en het comfort van de Markt en het plein rond de kerk blijvend verbeteren. Daarnaast wil zij de uitstraling behouden die past bij de historische stad. Het college van burgemeester en wethouders stelt daarom voor dat de raad een keuze maakt uit twee varianten, te weten de variant met gezaagd natuursteen of de variant met bakstenen klinkers. Het college heeft daarbij zelf de voorkeur voor de variant met gezaagde natuursteen.

• Meer ideeën voor nieuwe bestemming d’Olde Skoele welkom 07 juni 2019

De gemeente Hattem ontvangt van inwoners en ondernemers graag meer ideeën voor een nieuwe bestemming voor d’Olde Skoele. Eind 2018/ begin 2019 vroeg de gemeente ook al naar ideeën voor het monumentale pand aan de Zuiderzeestraatweg. Op basis daarvan kwamen verschillende plannen binnen, maar er is nog geen keuze voor een plan gemaakt.

• Uitslag verkiezingen Europees Parlement Hattem 27 mei 2019

Op donderdag 23 mei waren de verkiezingen voor het Europees Parlement. In totaal zijn 4.685 stemmen uitgebracht. De opkomst voor de verkiezingen in de gemeente Hattem komt daarmee op 49,8%.

• Kom jij uit je schuld? 27 mei 2019

Veel Nederlanders hebben geldproblemen. En die problemen worden vaak ernstig omdat we gemiddeld 5 jaar wachten met hulp zoeken. In die 5 jaar wordt het oorspronkelijke bedrag ruim 10 keer zo hoog. Dat is zonde.

• Ontevreden over Startbesluit luchtruimherziening 27 mei 2019

De gemeenten Elburg, Hattem, Heerde, Kampen, Oldebroek en Zwolle zijn ontevreden over de voorgestelde alternatieve routes voor vliegtuigen vanaf Lelystad Airport. Zij hebben minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat hierover per brief geïnformeerd. Waarnemend burgemeester Janneke Snijder-Hazelhoff van Oldebroek is teleurgesteld in het proces: “Onverwachts heeft de minister het Startbesluit voor de luchtruimherziening genomen, dat ook grote gevolgen heeft voor alternatieve routes boven onze gemeenten. Daarmee is het vertrouwen geschaad.”

• Vervanging kabels en leidingen in binnenstad na bouwvak van start 21 mei 2019

Na de bouwvakvakantie 2019 starten Vitens en Liander met de vervanging van elektrakabels, water- en gasleidingen in de binnenstad van Hattem. De werkzaamheden duren tot eind 2020. Deze vervanging zorgt ervoor dat de leidingen weer tientallen jaren meekunnen en zijn hard nodig om Fase 2 van de herinrichting van de binnenstad vorm te geven.