• Benoeming van Erna Blok-Hulsbergen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

Mevrouw Blok-Hulsbergen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Jan Willem Wiggers reikte de bij de onderscheiding behorende versierselen uit. De uitreiking vond op dinsdag 16 oktober plaats tijdens de jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst van het Rode Kruis Hattem-Wapenveld.

• Bezoek een duurzaam huis

Op zaterdag 3 en 10 november wordt voor de zesde keer de Duurzame Huizen Route gehouden. In heel Nederland delen huiseigenaren hun duurzame verhaal. Iedereen die geïnteresseerd is in duurzaam wonen kan een bezoek brengen aan één van de opengestelde woningen. Ook in Hattem en omgeving zijn verschillende woningen te bezoeken.

• Thema-avond Leven met depressie

Wat is depressie? Hoe is het om een depressie te hebben? Hoe kun je een depressie leren begrijpen en hoe maak je het bespreekbaar? Hoe kun je er als ouder, partner, vriend of vriendin omgaan? Over al deze vragen wordt gesproken tijdens de thema-avond op 8 november.

• Inwoners gemeente Hattem scheiden grondstoffen goed

De inwoners van de gemeente Hattem hebben in 2017 samen ruim 87% grondstoffen, zoals plastic en metalen verpakkingen en drankenkartons (PMD); groente-, fruit- en tuinafval (GFT) en papier gescheiden aangeboden. Dat is wederom meer dan het voorgaande jaar.

• Buurtbemiddeling van start in de gemeente Hattem

Problemen in de buurt proberen op te lossen met hulp van buurtbemiddelaars. Dat is de kern van het project Buurtbemiddeling dat in de gemeente Hattem op 15 oktober 2018 van start is gegaan.

• Gezocht: voorzitter voor het Verkeersplatform

De gemeente Hattem en het Verkeersplatform zijn op zoek naar een nieuwe onafhankelijke voorzitter. Zij zoeken iemand die met beide benen stevig in de Hattemse samenleving staat en bruist van energie om een bijdrage te leveren aan deze prachtige Hanzestad. Enige ervaring met en een onafhankelijke houding ten aanzien van het onderwerp verkeer en vervoer strekt tot aanbeveling.

• Start gespreksgroep voor ouders met kinderen met autisme

CJG Hattem en MEE Veluwe organiseren op dinsdag 16 oktober van 19.30 tot 21.00 uur een bijeenkomst voor het opzetten van een gespreksgroep voor ouders en verzorgers met kinderen met autisme. Tijdens de bijeenkomst worden wensen en behoeften gepeild en afspraken gemaakt over de gespreksgroep. Deze bijeenkomst is voor iedereen die te maken heeft met kinderen met autisme.