• Werkgroepen laten het kanaal meer leven

Liefhebbers van het Apeldoorns Kanaal worden dit jaar op hun wenken bediend. De werkgroepen van het project Beleef het Apeldoorns Kanaal organiseren eind juni een KanaalWeek en eind augustus/begin september zijn er zeilclinics voor de jeugd. Doel is te laten zien dat het kanaal veel te bieden heeft om van te genieten.

• Afvalinzameling feestdagen

De afvalinzameling van vrijdag 27 april (Koningsdag) wordt verplaatst naar zaterdag 28 april.

• Herdenkingen op 4 mei in Hattem

Op 4 mei zijn we in Nederland om 20.00 uur twee minuten stil. Dan worden Nederlandse burgers en militairen herdacht die zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties overal ter wereld.

• College legt nieuw hondenpoepbeleid voor 2019 voor aan gemeenteraad

Het college van B&W heeft nieuw hondenpoepbeleid vastgesteld en legt dit voor verdere besluitvorming voor aan de gemeenteraad.

• Prijsvraag: Maak een Hanze kunstwerk

De gemeente en Rond Uit Hattem dagen Hattemers en andere geïnteresseerden uit een kunstwerk te ontwerpen voor de Hanzetentoonstelling in Rostock, Duitsland.

• Bevrijding van Hattem en plaatsing Stolpersteine op 18 april

Twee gedenkstenen voor omgekomen stadsgenoten

Op woensdag 18 april is het 73 jaar geleden dat Hattem werd bevrijd. Traditiegetrouw her-denkt en viert het 4 en 5 mei comité Hattem die dag met een basisschool. Dit jaar is groep 7 van de Sint Andreasschool aan de beurt.

• Vaststelling Subsidieregeling

Het college van de gemeente Hattem heeft op 29 maart 2018 de ‘Subsidieregeling Gemeente Hattem 2019’ vastgesteld. In de subsidieregeling 2019 staat beschreven welke activiteiten in aanmerking komen voor subsidie en welke nadere regels aan de subsidie zijn verbonden.

• ‘t Kleine Veer vanaf 27 april in de vaart

Vanaf vrijdag 27 april (Koningsdag) tot en met zondag 28 oktober vaart het pontje ’t Kleine Veer dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur op de IJssel.

• Ondertekening overeenkomst Consmema

Wethouder Jan van der Heeden en Johan Kooij, directeur van Consmema, hebben een overeenkomst getekend. De overeenkomst gaat over de ontwikkeling van de voormalige locatie van Consmema aan de 3e Industrieweg in ‘t Veen.

• Uitslag gemeenteraadsverkiezingen gemeente Hattem

De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen is vrijdag 23 maart definitief vastgesteld door het hoofdstembureau.