Nieuws RSS icoon

• Ook in 2021 collectieve zorgverzekering voor de minima in Hattem en Heerde

03 juni 2020

De gemeenten Hattem en Heerde bieden inwoners met een laag inkomen ook in 2021 de mogelijkheid om een collectieve zorgverzekering af te sluiten bij Menzis. De wethouders Carla Broekhuis van de gemeente Hattem en Yasemin Cegerek van de gemeente Heerde zijn blij met dit besluit. Zij geven aan dat ze Menzis erkentelijk zijn voor deze mogelijkheid.

• Participatie Regionale Energiestrategie in Hattem

03 juni 2020

In 2030 wordt ongeveer 60% van de gebruikte elektriciteit op de Noord-Veluwe duurzaam opgewekt in de regio via zonne- en windenergie. Dat is ongeveer 10 keer meer dan nu. Deze ambitie is te lezen in het concept van de Regionale Energie Strategie (RES) Noord-Veluwe. Het college van Hattem heeft dit concept vorige week vastgesteld. Daarmee is het startsein gegeven voor het participatieproces met raadsleden en inwoners.

• Wees waakzaam Corona is niet weg!

02 juni 2020

Op 1 juni is de horeca weer open gegaan. Dat is na een lange tijd van locked-down heel erg fijn, maar het kan ook als spannend worden ervaren. We moeten waakzaam blijven. COVID-19 is namelijk nog steeds aanwezig in onze samenleving. Er zijn in het land in meerdere zorginstellingen kleinere uitbraken van Corona geweest. Ook in ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk zijn afgelopen week nog patiënten en medewerkers positief getest voor het virus.

• De week van de jonge mantelzorger

02 juni 2020

In de eerste week van juni wordt landelijk aandacht gevraagd en besteedt aan jonge mantelzorgers. Ongeveer een kwart van de jongeren tot 24 jaar groeit thuis op met ziekte en/of zorg. Het gaat om jongeren die thuis of in hun directe omgeving te maken hebben met iemand die langdurig ziek is, verslaafd is of een beperking heeft (lichamelijk of geestelijk), een gehandicapte broer of zus, een ouder die verslaafd of chronisch ziek is of een ouder die een psychiatrische stoornis heeft.

• Burgemeestersprocedure hervat

02 juni 2020

In overleg met de commissaris van de Koning is de procedure om te komen tot een kroonbenoemde burgemeester voor Hattem hervat. De vertrouwenscommissie heeft daarom haar taken weer opgepakt.

• Brandweerkazerne voorziet Hattem van groene energie

28 mei 2020

Wethouder Auke Schipper, Dick Stoppelenburg, Jan Lassche van Powered by Hattem en van El-tec Installatietechniek, plaatsten vandaag het eerste zonnepaneel op de brandweerkazerne in Hattem. De gemeente stelt het dak van de brandweerkazerne aan de Verlengde Parklaan ter beschikking aan Powered by Hattem. Powered by Hattem plaatst hier zonnepanelen op en levert daarmee groene energie.

• Wethouder Martijn Hospers: “Knap hoe scholen het thuisonderwijs geregeld hebben”

02 juni 2020

Halve klassen, minder lesdagen en heel veel handen wassen. Sinds vorige week zijn de scholen weer geopend. Wethouder Martijn Hospers bezocht het Openbaar Onderwijs Hattem, waar Het Palet en De Vlonder onder vallen, op locatie Het Palet. Hij sprak met directeur Conny Wencker en locatieleider Evelyn Bredewoud over de uitdagingen van thuisonderwijs en de eerste schoolweek.

• Trainen op anderhalve meter afstand

20 mei 2020

Dribbelende mini’s, overspelende junioren en enthousiast roepende trainers. Er wordt weer gevoetbald op Sportpark ‘t Achterveen. Wethouder Martijn Hospers stond daarom zaterdagmorgen langs de lijn bij vv Hattem en sv Hatto Heim.

• Spoolderbergweg in Zwolle afgesloten

19 mei 2020

De gemeente Zwolle voert in de periode van maandag 6 juli tot maandag 27 juli werkzaamheden uit aan de Spoolderbergweg in Zwolle. Hiervoor wordt de weg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Deze afsluiting heeft ook impact op Hattem. Door de landelijke corona-maatregelen is het niet mogelijk om een informatieavond te organiseren. Daarom informeren wij u, samen met de gemeente Zwolle, op deze manier.

• Maximaal 6 kilometer per uur op het Apeldoorns Kanaal

19 mei 2020

Met uw kano, roeiboot of motorboot, het is prachtig varen op het Apeldoorns Kanaal. Het kanaal is de afgelopen jaren opgeknapt. We willen het graag mooi houden. Om in de toekomst schade te voorkomen - aan de kanten en voor broedende vogels -, geldt daarom een maximum snelheid van 6 kilometer per uur.