G.W. Barendsenweg verkozen tot de nieuwe naam voor de nieuw aan te leggen toegangsweg voor ’t Veen

Met 55% van de stemmen is de G.W. Barendsenweg verkozen tot de nieuwe naam voor de nieuw aan te leggen toegangsweg voor ’t Veen!

Gemeente Hattem heeft in 2023 via het platform samenhattem.nl een uitvraag gedaan voor een nieuwe naam voor de verbindingsweg. Er kwamen zo’n 60 mogelijke namen binnen. De inzendingen zijn eerst bekeken of ze voldeden aan de vereisten die vooraf bekend waren gemaakt. Uit deze hele selectie is een top 10 samengesteld door het college van burgemeester en wethouders. Hierop kon weer gestemd worden. En wij kunnen bekend maken dat de G.W. Barendsenweg de grote winnaar is met 55% van de stemmen.

Het jaar 2024 is het 100ste geboortejaar van de heer Gerrit Willem Barendsen (1924-2004)

De heer Barendsen was naast inwoner van Hattem sinds 1959, ook de oprichter van het Nederlands Bakkerijmuseum. Barendsen startte zijn Creatief Centrum voor de Bakkerij in 1978 en kon toen nog niet vermoeden dat zijn initiatief zou uitgroeien tot de grote trekpleister van Hattem. Maar liefst 70.000 bezoekers per jaar komen op dit 'leukste uitje van Gelderland' af. Het Bakkerijmuseum roept in heel Nederland warme gevoelens op bij de stad Hattem. Het 100ste geboortejaar is een prachtig moment om de oprichter van deze trekpleister te eren met een straatnaam in Hattem. Extra mooi is dat Barendsen in 't Veen woonde en de verbindingsweg de route symboliseert tussen zijn huis en het bakkerijmuseum.

De indiener van deze naam is Kim Barendsen. Kim krijgt voor haar winnende inzending naast eeuwige roem ook een rol bij de onthulling van het naambord voor de nieuwe weg. De aanleg laat alleen nog even op zich wachten Daarom ging wethouder Koen Castelein vrijdagmiddag bij haar langs met een overheerlijke slagroomtaart.

overhandiging taart voor winnaar straatnaam