Start bouw sociale huurwoningen op ’t Veen in Hattem

Donderdag 31 augustus onthulden Koen Castelein en Jolanda van Loon, directeur-bestuurder van Triada in ’t Veen het bouwbord voor de bouw van 18 huurappartementen. Dit gebeurde onder toeziend oog van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Nikkels projecten. BPD en Nikkels zijn de partijen die in dit deel van ’t Veen een mix van koop- en huurwoningen ontwikkelen. In opdracht van Triada begint Nikkels bouwbedrijf hier nog dit jaar met de bouw van de 18 sociale huurappartementen.

Met de onthulling van het bouwbord is de eerste symbolische stap gezet naar de bouw van sociale huurwoningen op ’t Veen. Daarnaast zijn ook de handtekeningen gezet onder de koop- en realisatieovereenkomsten tussen BPD, Nikkels en Triada. 

“’t Veen is voor iedereen,” zegt wethouder Koen Castelein van de gemeente Hattem. “Het is fijn dat het de partijen is gelukt om sociale huurwoningen in dit transformatiegebied te realiseren. Met de bouw van deze woningen kan Hattem samen met Triada bijdragen aan het verkleinen van het woningtekort. Er is veel vraag naar sociale huurwoningen. Een koopwoning is door de gestegen prijzen voor veel mensen onbereikbaar.”

Op ’t Veen komen 18 sociale appartementen van Triada

Dit appartementencomplex is de laatste fase van deelgebied ’t Veen-Noord, bestaande uit 115 woningen die zijn ontwikkeld door de combinatie BPD/Nikkels. Voor de realisatie van deze appartementen werkt Triada ook samen met de ontwikkelcombinatie BPD/Nikkels. “We bouwen tweekamerappartementen van ca. 50m2. De woningen hebben twee slaapkamers, een grote en een kleinere (kinder)kamer. De bouw van deze woningen geeft vooral starters de mogelijkheid in Hattem te blijven wonen. Voor deze groep is het aanbod in Hattem tot nu toe vrij beperkt, vertelt directeur-bestuurder Jolanda van Loon. De appartementen worden na oplevering door Triada verhuurd. 

Henri Schimmel namens ontwikkelcombinatie BPD/Nikkels: “We zijn verheugd dat de overeenkomst met Triada snel tot stand is gekomen. De afronding van ’t Veen-Noord met de nodige sociale huurwoningen is daarmee in gang gezet en de aandacht kan naar de volgende deelgebieden in ’t Veen.”