Verkeershinder rond Zwolle-Zuid van dinsdag 15 tot en met vrijdag 25 augustus

Gemeente Zwolle en Rijkswaterstaat voeren onderhoud uit aan de A28-aansluiting Zwolle-Zuid/Spoolderplein en aan de IJsselallee in Zwolle. In verband met de werkzaamheden zijn de wegen in fasen afgesloten tussen dinsdagochtend 15 augustus en vrijdagochtend 25 augustus. Weggebruikers dienen rekening te houden met omleidingsroutes en een extra reistijd van 10 tot 30 minuten. Plan uw reis van tevoren, reis anders of op een ander moment.

Rijkswaterstaat en de gemeente Zwolle voeren onderhoud uit op het Spoolderplein en de op- en afritten van de aansluiting Zwolle-Zuid (18), de IJselallee tussen het Spoolderplein en de Spoolderbergweg en op de Spoolderbergweg tussen de IJsselallee en de Beukenallee. De werkzaamheden bestaan onder andere uit onderhoud aan het asfalt, het vervangen van lussen in het wegdek voor de verkeersregelinstallaties en het opnieuw aanbrengen van de markering.

Afsluitingen

Om de hinder voor de weggebruiker zo beperkt mogelijk te houden, werken gemeente Zwolle en Rijkswaterstaat nauw samen. Hierdoor vinden werkzaamheden gedeeltelijk tegelijkertijd, gedeeltelijk aansluitend op elkaar plaats. De hinder voor het verkeer wordt hierdoor zo veel mogelijk beperkt. Het werk vindt plaats in verschillende fasen met verschillende afsluitingen per fase:

  • dinsdag 15 augustus 06.00 uur tot vrijdag 18 augustus 17.00 uur: Spoolderbergweg
  • dinsdag 15 augustus 06.00 uur tot dinsdag 22 augustus 05.00 uur: IJsselallee
  • vrijdag 18 augustus 05.00 uur tot dinsdag 22 augustus 05.00 uur: Spoolderplein zuidzijde inclusief op- en afrit naar de A28
  • dinsdag 22 augustus 05.00 uur tot vrijdag 25 augustus 05.00 uur: Spoolderplein noordzijde inclusief op- en afrit naar de A28

Omleidingsroutes

Borden langs en boven de weg geven omleidingsroutes aan. Doorgaand verkeer richting de IJsselallee wordt omgeleid via de A28 - afrit Zwolle Noord - Ceintuurbaan - Oldeneelallee en vice versa.

Onderhoudswerkzaamheden

De snel- en autowegen in Nederland en de wegen in Zwolle zijn van goede kwaliteit. Om dit zo te houden voeren Rijkswaterstaat en Gemeente Zwolle regelmatig beheer- en onderhoudswerkzaamheden uit. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis). Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden aan de IJsselallee op de projectpagina van de gemeente Zwolle