April 2020

 • Het vaccineren voor de meningokokken ACWY gaat weer van start

  29 april 2020

  Het is belangrijk om nu te vaccineren tegen Meningokokken ACWY. Dit heeft even stilgelegen in verband met de coronacrisis. Langer uitstellen kan niet want deze bacterie komt in Nederland voor. Je kan er ernstig ziek van worden. Het vaccineren gaat nu op afspraak en niet meer in groepsverband. We houden ons daarbij aan de richtlijnen van het RIVM zodat het vaccineren veilig wordt uitgevoerd.

 • Dodenherdenking in Hattem

  28 april 2020

  Op 4 mei herdenken we Nederlandse burgers en militairen die zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Waar dan ook ter wereld. Dat zijn we in Nederland twee minuten stil om 20:00 uur.

 • “Het wordt erg moeilijk dit jaar.”

  28 april 2020

  De maatregelen om het Coronavirus in te dammen hebben voor iedereen consequenties. Ook voor veel bedrijven wordt het ondernemen erg lastig. Wethouder Auke Schipper ging in gesprek met Bert van der Stoep van Vadesto om te horen hoe het gaat.

 • Bouw Hof van Blom gaat beginnen

  24 april 2020

  Al geruime tijd speelt in Hattem het proces van de realisatie van Hof van Blom. Als eigenaar van de locatie heeft Nijhuis Bouw B.V. een huurovereenkomst gesloten met Het Baken en met de huisartsenpraktijk Hof van Blom, waarna de seinen nu op groen staan om met de bouw te starten.

 • Lintjesregen 2020 Hattem

  24 april 2020

  In het kader van de lintjesregen 2020 is de heer Adriaan Johannes (Ad) Spakman benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

 • Start werkzaamheden kabels en leidingen Hessenweg en Vechtstraat

  24 april 2020

  Ter voorbereiding aan de herinrichting van de Hessenweg en Vechtstraat, wordt er in week 18 gestart met werkzaamheden aan leidingen.

 • Hattem start aanbesteding voor werkzaamheden aan Burg Bijleveldsingel, Vechtstraat en Hessenweg

  22 april 2020

  De gemeente Hattem richt de Burg Bijleveldsingel, Vechtstraat en Hessenweg opnieuw in. De straten worden omgebouwd tot een 30 km zone om zo de veiligheid op deze wegen te vergroten. Voor deze werkzaamheden start de gemeente de aanbesteding.

 • Eikenprocessierups weer actief

  21 april 2020

  In deze periode kruipen de eikenprocessierupsen uit hun ei. Zij veroorzaken dan niet direct jeukklachten, dat gebeurt pas als zij groter zijn en brandharen hebben. Wel is dit het moment om met bestrijding te beginnen.

 • Coronahulppunt Hattem is er voor elke Hattemer

  21 april 2020

  Stichting Welzijn Hattem, het Rode Kruis en de gemeente Hattem hebben samen een hulppunt opgezet voor inwoners van Hattem die vragen hebben over Corona. Het gaat hierbij om diverse vragen, zoals hulp bij het uitlaten van de hond, het doen van boodschappen en het versturen van post.

 • Gewijzigde afvalinzameling op Bevrijdingsdag

  21 april 2020

  Op Bevrijdingsdag (dinsdag 5 mei) worden geen afval en grondstoffen ingezameld in de gemeente Hattem. De containers worden op een andere dag geleegd.

 • Markt in Hattem afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

  14 april 2020

  Net als afgelopen jaar sluit de gemeente Hattem de Markt in Hattem af voor gemotoriseerd verkeer. Deze afsluiting geldt van 1 mei 2020 tot 1 oktober 2020 en is van 12.00 uur tot 17.00 uur zeven dagen per week. Tijdens de afsluiting van de Markt geldt tweerichtingsverkeer in de Kerkhofstraat. Hiermee blijven de parkeerplaatsen naast de kerk bereikbaar.

 • 't Kleine Veer voorlopig uit de vaart

  15 april 2020

  Tot 1 juni vaart 't Kleine Veer tussen Hattem en Zwolle niet. Dit vanwege de coronamaatregelen.

 • Kleurwedstrijd Veluwe Duurzaam

  15 april 2020

  Vanaf deze week tot 10 mei is er een grote kleurwedstrijd waar alle kinderen uit de regio Noord- Veluwe aan mee kunnen doen. Ook kinderen uit Hattem dus!

 • d’Olde Skoele in de openbare verkoop

  07 april 2020


  Gemeentelijk monument d’Olde Skoele komt in de openbare verkoop. In november 2018 werd de gemeente Hattem opnieuw eigenaar van het authentieke pand, een gemeentelijk monument. Om het pand een nieuwe functie te geven, konden potentiële kopers inschrijven in een openbare verkoopprocedure. Zij konden een plan indienen en dit voorzien van een bod. De gemeente Hattem heeft nu besloten om niet verder te gaan met de ingediende plannen. Helaas heeft de procedure geen gewenst resultaat opgeleverd.

 • Blijf elkaar nabij, maar houd afstand!

  10 april 2020

  Een bericht van onze burgemeester Toon van Asseldonk.

 • Wethouder Schipper steekt ondernemers binnenstad hart onder de riem

  10 april 2020

  Wethouder Auke Schipper heeft gisterenmiddag, samen met voorzitter van de Hattemer ondernemersvereniging HAVO Klaas van Dieren, de bestellingen van hattembezorgt.nl van die dag rond gebracht. Op deze manier hoopt hij de ondernemers een beetje te kunnen ondersteunen in deze moeilijke tijden.

 • Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers (Tozo-regeling)

  02 april 2020

  Op de website https://krijgiktozo.nl vinden zelfstandige ondernemers meer informatie over de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). Met behulp van de vragen op bovenstaande website kunnen ondernemers zelf beoordelen of zij in aanmerking komen voor deze regeling.

 • Gemeente Hattem ondersteunt inwoners, zorg en ondernemers tijdens Coronacrisis

  17 april 2020

  Nederland is zwaar getroffen door de Coronacrisis. Ook in Hattem volgen we de landelijke maatregelen zorgvuldig op om verspreiding van het virus zo veel mogelijk in te dammen. Veel inwoners, ondernemers en instellingen merken hier de nadelige gevolgen van.

 • Geheugensteunpunten Hattem, Epe en Vaassen bereikbaar

  01 april 2020

  Om de verspreiding van het coronavirus in te dammen vinden er tot 1 juni geen bijeenkomsten en activiteiten van het geheugensteunpunt plaats. Activiteiten op de Geheugensteunpunten en de al geplande voorlichtingsbijeenkomsten zijn afgelast. Ook de Alzheimer Cafés in Heerde van 20 april en 11 mei gaan niet door.

 • Steffie helpt - informatie over het coronavirus

  31 maart 2020

  Welke symptomen kan je verwachten als je het coronavirus krijgt? En hoe zorg je ervoor dat je zelf niet ziek wordt? Steffie helpt beantwoordt deze (en meer) vragen over het coronavirus. Ze legt dit speciaal uit aan mensen met een verstandelijke beperking.