Dodenherdenking in Hattem

Op 4 mei herdenken we Nederlandse burgers en militairen die zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Waar dan ook ter wereld. Dat zijn we in Nederland twee minuten stil om 20:00 uur.

Door de maatregelen die gelden rondom corona, krijgt de herdenking dit jaar een iets andere vorm. Ook in Hattem. RTV Hattem maakt een televisie uitzending over dodenherdenking in Hattem. Deels live, deels vooraf opgenomen.

Programma

Onderstaand programma wordt live uitgezonden door RTV Hattem. Hieraan voorafgaand worden de toespraak van burgemeester Toon van Asseldonk en de kranslegging op de Markt door RTV Hattem uitgezonden.

19:50 uur: klokluiden kerken.
19:58 uur: Taptoe door Anton ten Have op trompet.
20:00 uur: Twee minuten stilte.
20:02 uur: Twee coupletten van het Wilhelmus, gespeeld door Anton ten Have en Thoby Liefers (trompet).

Vlag half stok

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei stelt voor om op 4 mei 2020 de vlag de hele dag halfstok te hangen, in plaats van vanaf 18.00 uur. Dit doen wij op de Markt en bij de monumenten Katerveer, Geldersedijk en begraafplaats. Er is geen vlaggenwacht. Alle blazers in Nederland zijn door het Nationaal Comité gevraagd thuis het signaal Taptoe mee te spelen. En alle inwoners is gevraagd om het Wilhelmus thuis mee te zingen om 20:00 uur.