Knotploeg Hattem

Knippen, snoeien en zagen. Het is tijd om wilgen te knotten. En daar heeft Hattem een fantastische knotploeg voor. Vrijwilligers die samen bijdragen aan het landschapsonderhoud in de gemeente.

In Hattem staan ongeveer 900 wilgenbomen. Deels op grond van de gemeente, deels op particulier terrein. Gemeente Hattem onderhoud het grootste deel van deze bomen, de vrijwillige knotploeg gaat aan de slag met de rest. Dinsdag 5 november was de startbijeenkomst, sinds 19 november heeft de knotploeg de wilgen aan de IJssel, tussen de jachthaven  en de Burg. Bijleveldsingel, geknot. Ook de wilgen aan de Bottestreng zijn ondertussen gekortwiekt.

Hulp nodig bij het knotten?

Hebt u ook één of meerder knotbomen op uw terrein die nodig gesnoeid moeten worden? De knotploeg helpt u graag tegen een kleine vergoeding. Wilt u zelf uw steentje bijdragen aan een mooier landschap? De ‘knotters’ kunnen altijd extra handjes gebruiken. Knotploeg Hattem werkt samen met gemeente Hattem en Stichting Landschapsbeheer Gelderland. Kijk voor meer informatie op landschapenmilieuhattem.nl/knotploeg.