Lezing en workshop: klimaatadaptatie

De Hattemse Klimaatburgemeester Peter Letitre en Powered by Hattem organiseren in 2024 vier workshops over duurzaamheid. Op 28 februari start de eerste, een duurzaamheidsworkshop over klimaatverandering en mogelijke maatregelen voor klimaatadaptatie.

Het ligt nog vers in het geheugen, de hoge waterstanden in de IJssel. En niet alle Hattemers hielden hun voeten droog. Vraag je je ook af of het water nog hoger kan komen? En wat dat dan betekent voor Hattem? Welke vragen heb jij over klimaatverandering? Denk je dat het wel meevalt of maak je je juist zorgen?

Peter Letitre, strategisch adviseur bij kennisinstituut Deltares, vertaalt zijn kennis die hij over de hele wereld heeft opgedaan, naar de situatie in Hattem. Wat betekent klimaatverandering voor Hattem? En welke mogelijkheden zijn er om lokaal en rond het huis maatregelen te nemen? Ook zal Letire dieper ingaan op de recente wateroverlast in Hattem.

Energietransitie, circulariteit en biodiversiteit

Later dit jaar volgen nog drie workshops rond de thema’s energietransitie, circulariteit en biodiversiteit. De data daarvan zijn nog niet bekend. Via (sociale) media wordt dit bekend gemaakt.

Samen met de Hattemers ideeën uitwerken

De duurzaamheidsworkshops worden georganiseerd in samenwerking met onder andere gemeente Hattem (Green Deal) en Triada. Ze zijn bedoeld om de samenwerking te zoeken en om gezamenlijk inwoners meer bewust te maken van de klimaat- en milieuontwikkelingen. De noodzaak om er iets aan te doen en perspectief te geven hoe we ook zelf een bijdrage kunnen leveren. Daarbij wordt er bewust gekozen voor de vorm van een workshop. Samen met inwoners zoeken we actief naar ideeën en inzichten, die in de toekomst verder uitgewerkt kunnen worden.

• Datum: 28 februari
  • Aanvang: 20.00 uur
  • Locatie: raadzaal van het stadhuis
  • Toegang: gratis