Denkend aan Hattem… een samensmelting van traditionele kunst en technologie

In het voorportaal van het Voerman Stadsmuseum Hattem Stadsmuseum Hattem is het kunstwerk van de Hattemse kunstenaars Lilia Gabo en Angela Peters te bekijken. Het werk werd eerder geëxposeerd tijdens de Internationale Hanzedagen in Torún, Polen.

De dames sloegen de handen ineen om invulling te geven aan het thema 'Onze gemeenschappelijke reis' en de combinatie van traditionele kunst en nieuwe technologie. Het olieverfschilderij van Lilia werd aangevuld met digitaal werk van Angela. Door het schilderij te scannen met een app, verschijnen digitale bewegende beelden in het schilderij, waardoor het werk ‘tot leven’ komt. 

Lilia: “In mijn schilderij ‘Denkend aan Hattem…’ wil ik de samenhang laten zien van de oude interessante gebouwen in Hattem. Door de eeuwen heen maakten wij een gemeenschappelijke reis. En ik hoop dat wij in de toekomst samen verder zullen reizen.” 

Angela: “Mijn digitale toevoeging aan het schilderij is een reis door de tijd, die laat zien hoe Hattem de stad geworden is zoals hij nu is. Een reis die nooit af is. Laten we blijven dromen, verdedigen, renoveren, vieren en herbouwen in onze gezamenlijke reis, zodat Hattem de stad blijft waar we trots op zijn.”

Expo Voerman museum