Wie verdient volgens jou een lintje? Vraag het nú aan!

Op de laatste werkdag voor Koningsdag worden traditiegetrouw in Hattem en de rest van Nederland zogenaamde lintjes uitgereikt. Een lintje is een Koninklijke onderscheiding voor iemand die iets bijzonders heeft gedaan voor de samenleving. Ken je iemand in jouw omgeving die ook een lintje verdient? Draag die persoon dan nu voor!

Lintjesregen of een andere gelegenheid

De meeste Koninklijke onderscheidingen worden uitgereikt tijdens de zogenaamde lintjesregen op de laatste werkdag voor Koningsdag. Wil je iemand voordragen voor de lintjesregen op 25 april 2025, doe dit dan voor 1 juli aanstaande. Als het gaat om een tussentijdse onderscheiding, dien dan je voorstel uiterlijk 6 maanden vóór de gewenste datum in.

Voorwaarden

Een Koninklijke onderscheiding is een persoonlijke onderscheiding. De persoon die je voordraagt, moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • De activiteiten zijn van meerwaarde voor de samenleving
  • De persoon is inwoner van de gemeente.

Hoe vraag je een Koninklijke onderscheiding aan

Ken je iemand in jouw omgeving die een lintje verdient? Kijk dan op www.lintjes.nl. Hier staat een link naar een kort online verzoekformulier. Wil je meer informatie over het aanvragen van een lintje? ? Stuur een mail naar bestuurssecretariaat@hattem.nl of bel ons op (038) 443 16 16.