Kent u iemand die een lintje verdient?

Bijna iedereen zal deze vraag met ‘ja’ beantwoorden. Want overal in Nederland zetten mensen zich vrijwillig in voor onze samenleving. Vaak zonder eigen belang en in alle bescheidenheid. Voor deze mensen kunt u een lintje aanvragen.

De nadruk bij het verlenen van een onderscheiding ligt op de bijzondere, persoonlijke verdiensten of prestaties. Al die mensen die belangeloos bijzondere activiteiten uitoefenen vormen samen het cement van de samenleving. Wij kunnen ervoor zorgen dat zij in aanmerking komen voor een Koninklijke onderscheiding. Dat is geen eenvoudige opgave. Maar wel een uitdaging die het zeker waard is om aan te gaan.

Koninklijke onderscheidingen worden vaak op de laatste werkdag voor Koningsdag tijdens de lintjesregen uitgereikt. Een Koninklijke onderscheiding kan ook tijdens een andere gelegenheid dan de jaarlijkse lintjesregen worden uitgereikt, bijvoorbeeld bij een jaarvergadering of een jubileum van een vereniging. Een volledige aanvraag voor een dergelijke gelegenheid dient uiterlijk zes maanden voorafgaand aan de beoogde uitreikingsdatum bij de burgemeester te worden ingediend. Aanvragen voor de lintjesregen 2020 moeten uiterlijk 19 juni 2019 zijn ingediend.

Uitgebreide informatie over Koninklijke onderscheidingen kunt u vinden op www.lintjes.nl. Op www.hattem.nl leest u meer over de werkwijze in Hattem.