NK Tegelwippen 2024: Hattem doet weer mee!

Van 21 maart tot en met 31 oktober 2024 gaat de strijd om het NK Tegelwippen weer van start. En wij doen weer mee, samen met jou!

Samen aan de slag

Overweeg je om tegels uit je voor- of achtertuin te halen? Of denk je aan het aanleggen van een geveltuin? Meld dan de tegels die je verwijdert aan op www.tegelwippen.nl.

Door tegels te vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, maak je jouw tuin klaar voor het veranderende klimaat. Ook maak je de tuin prettiger voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én het staat gewoon mooi! Als je nog op zoek bent naar advies over het duurzaam inrichten van je tuin, klaar voor de toekomst, neem dan contact op met onze tuincoach via www.duurzaamheidsloketnoordveluwe.nl.

Inleveren van tegels

Heb je tegels uit je tuin gehaald? Meld ze dan aan via NKTegelwippen@hattem.nl en breng ze naar de gemeentewerf op: 4 mei, 1 juni, 6 juli of 5 oktober. De gemeentewerf is deze dagen open tussen 09.00 uur en 12.00 uur. Je kunt maximaal 15 m2 tegels inleveren.

De Tegeltaxi

Op 7 september rijdt de Hattemse Tegeltaxi rond. Wil je hier gebruik van maken? Meld je dan aan via NKTegelwippen@hattem.nl.

We vragen wel jouw hulp:

• De tegels moeten op 7 september om 09:00 uur netjes opgestapeld aan de openbare weg staan, met voldoende tussenruimte.
  • De Tegeltaxi rijdt tussen 09.00 uur en 16.00 uur en zal op een andere dag doorgaan als niet alle tegels zijn opgehaald.
  • Je kunt je tot uiterlijk 5 september aanmelden via NKTegelwippen@hattem.nl

Volg verder onze berichtgeving op Facebook, X en Instagram over tegelwippen. Vergeet niet al je tegels in te voeren op de site www.tegelwippen.nl