Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland 26 maart 2020

Vanaf donderdag 26 maart 2020 19.00 uur geldt een nieuwe noodverordening voor gemeenten in de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland (VNOG). Hattem behoort tot deze regio.

De nieuwe noodverordening is uitgebreider dan de eerdere noodverordeningen die betrekking hadden op het beperken van verspreiding van het coronavirus. Vanaf donderdag 26 maart geldt dat gemeenten, toezichthouders en politie, kunnen optreden als mensen de richtlijn van ‘houd minimaal 1,5 meter afstand tot anderen’ niet naleven. Er volgen dan stevige boetes.

Forse beperkingen voor recreatiesector

De strekking van deze noodverordening is dat recreatieterreinen, vakantieparken, campings, (jacht)havens, natuurgebieden en stranden zich strikt moeten houden aan maatregelen. Omdat binnen de VNOG de dreiging bestaat dat zowel op of bij de locaties van vakantieparken, campings, kampeerterreinen en kleinschalige kampeerveldjes (bijv. het zogenoemde ‘kamperen bij de boer’) als op of bij parken, natuurgebieden, stranden en (jacht)havens, de gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen niet of niet in voldoende mate de beperkende maatregel tot het houden van 1,5 meter afstand tussen personen in acht wordt genomen, zijn deze voorzieningen met deze noodverordening in ieder geval tot en met 6 april 2020 aangewezen als verboden locaties.

Deze noodverordening geldt tot in ieder geval 6 april 2020 of tot het moment waarop zij wordt ingetrokken. Voor evenementen geldt dat ze verboden zijn tot 1 juni 2020. De eerdere noodverordening en het wijzigingsbesluit van 16 maart 2020 zijn door deze nieuwe noodverordening ingetrokken.

Bekijk de complete noodverordening op officielebekendmakingen.nl of via onderstaande link.