Samenwerken aan een veilig Hattem

Is het je weleens opgevallen? Een winkel waar je niet kunt pinnen, nooit klanten ziet en de eigenaar in een dure auto rijdt? Een woning waar 24 uur per dag korte bezoekjes plaatsvinden van verschillende mensen die in- en uitlopen? Opvallende geuren zoals aceton en anijs bij een bedrijfspand of woning waar voortdurend de rolluiken gesloten of afgeplakte ramen zijn? Dit kunnen signalen zijn die wijzen op ondermijnende activiteiten.

Wat is ondermijning?

Ondermijning is moeilijk in één zin samen te vatten. Het gaat bijvoorbeeld om illegale hennepteelt, drugshandel, zorgfraude, geld witwassen, mensenhandel, bedreiging/intimidatie en vastgoedfraude. Een belangrijk aspect van ondermijning is de vermenging van de onderwereld en de bovenwereld in onze eigen omgeving.

Wees alert, meld signalen

Veiligheid is een voorwaarde voor een aantrekkelijke en leefbare stad. Gemeente Hattem werkt samen met het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, de politie, bewoners en ondernemers om ondermijning aan te pakken. Jij kunt ons daarbij helpen. Als je denkt dat er iets niet klopt, maak daar dan melding van. Dit kan via:

• De gemeente: (038) 443 16 16 of gemeente@hattem.nl
  • De politie 0900-8844 of 112 (bij spoed)
  • Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.