Spoolderbergweg in Zwolle afgesloten

De gemeente Zwolle voert in de periode van maandag 6 juli tot maandag 27 juli werkzaamheden uit aan de Spoolderbergweg in Zwolle. Hiervoor wordt de weg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Deze afsluiting heeft ook impact op Hattem. Door de landelijke corona-maatregelen is het niet mogelijk om een informatieavond te organiseren. Daarom informeren wij u, samen met de gemeente Zwolle, op deze manier.

Werkzaamheden

De brug over de Willemsvaart is toe aan groot onderhoud. Om deze werkzaamheden uit te voeren, moeten delen van de brug in één geheel opgetild te worden. Hierdoor kan het verkeer tijdens de werkzaamheden geen gebruik maken van de brug. We combineren het vervangen van het asfalt op de Spoolderbergweg met de werkzaamheden aan de brug. Dat heeft als voordeel dat in de nabije toekomst de weg niet nog een keer afgesloten hoeft te worden.

Afsluiting en omleidingen

De Spoolderbergweg wordt in de periode van maandag 6 juli tot maandagochtend 27 juli afgesloten tussen de kruispunten met de IJsselallee in Zwolle en de Geldersedijk/Zuiderzeestraatweg, aan de Hattemse zijde van de IJssel. We kiezen er bewust voor om de gehele periode deze afsluiting in stand te houden. Zo voorkomen we dat doorgaand verkeer zich klemrijdt op de afsluiting van de brug over de Willemsvaart. De afsluiting geldt voor gemotoriseerd verkeer, (brom)fietsers kunnen gebruik blijven maken van de Spoolderbergweg en worden ter hoogte van de brug omgeleid. Om de bereikbaarheid van de wijken Katerveer en Spoolde zo veel mogelijk te waarborgen, treffen we in en rondom deze wijken diverse maatregelen, zoals het openstellen van fietspaden voor gemotoriseerd verkeer. De capaciteit van deze alternatieven is echter zeer beperkt en worden daarom alleen opgesteld voor bestemmingsverkeer. De aannemer die de werkzaamheden uitvoert, start binnenkort met het opstellen van de tekeningen met omleidingen en verkeersmaatregelen.

Openbaar Vervoer

De Spoolderbergweg wordt gebruikt door de buslijnen 100, 203 en 204. Deze buslijnen volgen in de aangeven periode een alternatieve route. Met Keolis onderzoeken we daarvoor de mogelijkheden. Deze alternatieven zijn op dit moment nog niet bekend.

Landbouwverkeer

De afsluiting van de Spoolderbergweg heeft consequenties voor alle gemotoriseerd verkeer dat geen gebruik mag maken van de A28. Op korte afstand zijn helaas geen alternatieven om de IJssel over te steken. Het landbouwverkeer moet in de genoemde periode omrijden via de Molenbrug in Kampen of via het veer in Wijhe. We beseffen ons dat dit forse impact heeft, maar er zijn geen andere alternatieven mogelijk.

Op www.zwolle.nl/spoolderbergweg vindt u de komende periode meer informatie over de werkzaamheden.