Mantelzorgers in de schijnwerpers

Mantelzorgers zetten zich onbetaald en vaak langdurig in voor zieke familieleden of vrienden. In Nederland zijn dat bijna 5 miljoen (!) mensen. Ook in Hattem zijn veel mantelzorgers actief. Op 10 november worden mantelzorgers in het hele land in het zonnetje gezet. Ook in Hattem!

Je kiest er niet voor om mantelzorger te zijn, dat ben je

Mantelzorgers houden veel ballen tegelijk in de lucht. Zorgtaken worden gecombineerd met gezin, werk of school. Mantelzorgers vinden het heel gewoon om te zorgen voor hun partner, ouder, kind of kennis. Dat doen zij met liefde, zonder dat het anderen opvalt. Daar hebben wij veel bewondering en waardering voor.

Op 10 november richten we de schijnwerpers op alle mantelzorgers

Ben je geregistreerd als mantelzorger bij Stichting Welzijn Hattem? Dan kun je op 10 november een presentje verwachten! Medewerkers van SWH, de gemeente en de gemeenteraad gaan die dag langs de deuren om mantelzorgers persoonlijk te bedanken.

Vraag het mantelzorgcompliment aan

Mantelzorgers doen werk van grote waarde. Wij geven mantelzorgers daarom elk jaar een financiële blijk van waardering. Krijg je zorg of ondersteuning van een mantelzorger? Meld hem of haar dan aan voor het mantelzorgcompliment. Het mantelzorgcompliment bedraagt € 100. Aanvragen kan tot en met 31 december 2023 via www.hulpwijzerhattem.nl.

Meer informatie is te vinden op www.swhattem.nl/mantelzorg.