Terugblik op de Klimaatweek

Tijdens de Nationale Klimaatweek van 30 oktober tot en met 5 november konden Hattemers zich opgeven voor verschillende inspirerende activiteiten. Inwoners konden deze week zelf zien en ervaren hoe we slimmer energie kunnen opwekken en klimaatbewuster kunnen leven en werken. Een terugblik op de week.

Expeditie Windmolenpark Hattemerbroek

De klimaatweek begon met een bijzondere expeditie naar het windmolenpark Hattemerbroek. Wethouder Tjitske Siderius opende hier de klimaatweek. Tijdens dit bezoek werden de aanwezigen verrast met een miniatuur windmolen. Klimaatburgemeester Peter Letire en wethouder Tjitske Siderius namen de windmolentjes met genoegen in ontvangst.

De eigenaar van het park, Jan van Werven, nam de aanwezigen mee in zijn 24-jarige inspanning om de twaalf wieken draaiend te krijgen en te houden. De duurzame energieopwekking maakte indruk op de aanwezigen.

Deze excursie werd georganiseerd in samenwerking met Powered by Hattem.

Hattemse GFT-emmertjes

Op woensdag 1 november waren wij met een kraam aanwezig op de weekmarkt. Samen met ROVA. Hier deelden we Hat'emmertjes uit; ideaal om GFT-afval te scheiden. Wij streven ernaar om inwoners zonder groene container de mogelijkheid te bieden om GFT-afval te scheiden. Daarom hebben we op verschillende plekken in de stad GFT-bakken geplaatst.

De kraam op de weekmarkt werd druk bezocht. De actie was een groot succes en we waren dan ook al snel door de voorraad emmertjes heen. De emmertjes waren beschikbaar in verschillende kleuren, zodat er voor iedereen wat te kiezen was. Wij hopen dat ze een mooi plekje hebben gekregen op alle aanrechten in Hattem.

Lezing over de rol van bomen in de Klimaatstrijd

Op 2 november stond er een informatieve sessie op de planning. Dit in samenwerking met de Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG). Deze sessie zou gaan over de cruciale rol van bomen in de strijd tegen klimaatverandering. Helaas kon de lezing door omstandigheden niet doorgaan. Maar gelukkig wordt de lezing op een later moment ingehaald. Zodra de nieuwe datum bekend is, zetten wij dit in de Hattemer, op deze website en op onze sociale media.