Hattem Heroes werkt aan een gezond gewicht

In Hattem slaat een aantal partijen de handen ineen om kinderen met overgewicht en hun ouders te helpen. In het programma Hattem Heroes gaan een kinderfysiotherapeut, een diëtist en een (school)maatschappelijk werker samen met een kind en zijn/haar ouders aan de slag om gezonder te worden. Ongeveer één op de zeven kinderen is te zwaar. Daarom is de bestrijding van overgewicht onder de jeugd hard nodig. Gezond eten, drinken én voldoende bewegen dragen bij aan een gezonde leefstijl en een gezond gewicht. De drie professionals richten zich daarom op deze drie factoren.

De insteek van Hattem Heroes is positief en er wordt gewerkt aan een blijvende verandering van de leefstijl. De kinderfysiotherapeut gaat 1 á 2 keer per week actief bewegen met het kind. Naast het verbeteren van de conditie en de spierkracht is het ontwikkelen van plezier in bewegen hierbij heel belangrijk. De diëtist gaat zowel met kinderen als ouders aan de slag om aan een gezond voedingspatroon te werken. De (school)maatschappelijk werker gaat aan de slag met een blijvende verandering van gedrag en bijvoorbeeld met het zelfbeeld van het kind. Hiermee bereiken ze dat de deelnemende kinderen een gezond gewicht bereiken en weer lekker in hun vel zitten.

Onderdeel van Jongeren op Gezond Gewicht

Hattem Heroes is onderdeel van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) Hattem. Het doel van JOGG is om een gezonde leefstijl weer gewoon te maken met als effect een daling van het aantal kinderen en jongeren met overgewicht en obesitas.

Meer informatie

Hattemers die meer informatie over Hattem Heroes willen, kunnen contact opnemen met één van de (school)maatschappelijk werkers, via maatschappelijkwerkhattem@verian.nl.