Wijziging milieubrengstation Hattem

Als inwoner van de gemeente Hattem kunt u uw grof huishoudelijk afval en tuinafval inleveren bij de milieubrengstations in Hattem (Veluwenkamp) en in Zwolle. Hierin gaat vanaf 20 december 2019 iets veranderen. Wat betekent dit voor u?

Het brengstation in Hattem aan de Hilsdijk sluit op 20 december 2019

Gezamenlijk hebben de gemeente en ROVA besloten dat u vanaf 20 december 2019 alleen nog bij het ROVA-milieubrengstation in Zwolle terecht kunt met uw grof huishoudelijk afval. Voor tuinafval, klein chemisch afval (kca) en kleine hoeveelheden grondstoffen komen in Hattem nieuwe voorzieningen.

Inleveren van afval bij het ROVA-milieubrengstation in Zwolle

Zoals u nu voor bepaalde soorten afval ook al doet, kunt u vanaf 20 december met al uw grof huishoudelijk afval terecht bij het ROVA-milieubrengstation in Zwolle (Rijnlandstraat 2). Denk hierbij aan oude huisraad, koelkasten, televisies en huishoudelijke apparaten. Maar ook bouw- en sloopafval, hout, puin, tuinafval of bijzonder afval, zoals asbest, kunt u inleveren bij ons brengstation in Zwolle.

Veel soorten afval kunnen gratis gebracht worden naar het ROVA-milieubrengstation. Denk hierbij aan elektrische apparaten, glas, klein chemisch afval, metalen, papier en karton, piepschuim, textiel en tuinafval.

Openingstijden ROVA-milieubrengstation

Het ROVA-milieubrengstation heeft ruime openingstijden. U kunt hier op maandag t/m vrijdag van 7.45 tot 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur terecht. Vergeet uw ROVA-pas niet, deze gebruikt u voor toegang tot het ROVA-milieubrengstation.

Extra voorzieningen in Hattem

Voor tuinafval en grondstoffen die niet in de ondergrondse container passen, bieden de gemeente en ROVA vanaf 1 januari 2020 extra voorzieningen.

Tuinafval

Tuinafval kunt u vanaf 1 januari 2020 elke zaterdagochtend (van 8.00 – 12.00 uur) gratis brengen naar de gemeentewerf in Hattem aan de Kerkhofdijk.

Kleine hoeveelheden afval naar de GRIP-wagen

Afval dat niet in de ondergrondse container hoort, zoals piepschuim, kleine elektrische apparaten of oud ijzer, kunt u vanaf 1 januari 2020 naar de GRIP-wagen (Grondstoffen Inleverpunt) brengen. De GRIP-wagen komt elke donderdagmiddag (van 12.00 tot 15.00 uur) op een centrale plek in Hattem te staan. Meer informatie over de locatie volgt later via de websites van de gemeente en ROVA. Bij de GRIP-wagen kunt u alleen kleine hoeveelheden brengen. Het moet passen in een boodschappentas of krat. De volgende grondstoffen kunt u inleveren bij de GRIP-wagen:

• Piepschuim; van verpakking van bijvoorbeeld televisies of wasmachines
  • Vlakglas; zoals vazen, spiegels of ramen
  • Hout & puin; zoals kopjes, schotels, restjes hout of een dakpan
  • Oud ijzer, zoals een fietswiel, wasrekjes of pannen
  • Klein chemisch afval (kca); zoals batterijen, olie of verf
  • Harde kunststoffen; zoals tuinkrukjes, kapot speelgoed of gieters
  • Kleine elektrische apparaten; zoals opladers, telefoons of een waterkoker.

Klein chemisch afval (kca)

Voor kca is een speciale voorziening in Hattem. Bij kca kunt u denken aan verf, batterijen of olieproducten.

• U kunt elke zaterdagochtend (van 8.00 – 12.00 uur) uw kca inleveren bij de kca-wagen op de gemeentewerf.
  • Daarnaast kunt u uw kca ook elke donderdagmiddag (van 12.00 tot 15.00 uur) inleveren bij de GRIP-wagen.
  • U kunt uw kca ook inleveren (tot max 50 kg.) bij het ROVA-milieubrengstation in Zwolle.

Ophalen

Heeft u niet de mogelijkheid uw grof huishoudelijk afval of grof tuinafval weg te brengen? Dan kunt u deze tegen vergoeding bij u thuis laten ophalen. U kunt hiervoor een afspraak maken via onze website of via de medewerkers van het ROVA-Klantcontactcentrum. De tarieven voor het ophalen:

• Grof huishoudelijk afval: €40,- per m3, maximaal 3 m3
  • Grof tuinafval: €15,- per m3, maximaal 3 m3
  • Witgoed (elektrische apparaten: koelkasten, tv’s): gratis

Meer informatie of vragen?

Heeft u naar aanleiding van de brief nog vragen en wilt u graag meer informatie? Neem dan contact op met onze medewerkers van het ROVA-Klantcontactcentrum via telefoon (038) 427 37 77 of www.rova.nl/contact. Het ROVA-Klantcontactcentrum is op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur en op zaterdagen van 10.00 tot 15.00 uur.