Vanwege voorzorgsmaatregelen met betrekking tot een beveiligingslek in Citrix kunt u vanaf vrijdag 17 januari 2020, 17.00 uur, geen aanvragen doen waar DigiD voor nodig is. Lees meer in het nieuwsbericht.

Nacht van de nacht: het licht uit

Zaterdag 26 oktober 2019 houden Natuur en Milieufederaties voor de 15e keer de Nacht van de Nacht. De gemeente Hattem doet hier graag aan mee. De prachtige Dijkpoort is voor een nacht niet verlicht. Molen de Fortuin zal ook een nacht niet in de spotlights staan.

Tijdens deze Nacht van de Nacht zijn er diverse activiteiten in de omgeving. Zo kunt u bijvoorbeeld een nachtwandeling maken door het waterwingebied in Wezep. Kijk voor meer leuke activiteiten op www.nachtvandenacht.nl/activiteiten

Nederland is één van de meest verlichte landen ter wereld en wordt elk jaar drie tot zes procent lichter. Echte duisternis is er bijna niet meer te vinden. Hierdoor wordt het zien van een prachtige sterrenhemel steeds zeldzamer en raakt het ritme van (nacht)dieren en mensen verstoord.

Met de Nacht van de Nacht wordt aandacht gevraagd voor het belang van duisternis. De Gelderse Natuur en Milieu Federatie roept iedereen op om mee te doen aan de landelijke campagne Nacht van de Nacht. Inwoners en ondernemers zijn van harte uitgenodigd om eigen woningen en gebouwen voor een nacht niet in het licht te zetten.