Gemeente kapt Populieren langs de Zuiderzeestraatweg

Langs de Zuiderzeestraatweg staat een aantal populieren. Deze worden binnenkort gekapt. Dit doen we voor de veiligheid van de weggebruiker. Populieren zijn namelijk snelle groeiers die kwetsbaar worden als ze ouder zijn. Om te voorkomen dat bij storm grote takken afbreken, kappen we ze en planten we nieuwe bomen langs de weg.

De kapwerkzaamheden worden uitgevoerd als onderdeel van diverse werkzaamheden aan de Zuiderzeestraatweg. Zo wordt er in oktober gestart met asfalteringswerkzaamheden en komt er een rotonde op de kruising Hilsdijk- Oostersedijk – Zuiderzeestraatweg. De werkzaamheden worden uitgevoerd door KWS in opdracht van gemeente Hattem.

De nieuwe bomen

De nieuw te planten bomen zijn geschikt voor het planten langs wegen, herstel van de laanstructuur en ze zijn beter bestand tegen ziekten. Het voorkomen van ziekten is ook de reden om verschillende bomen te kiezen. De keuze is gevallen op lindes, eiken, iepen en beuken.

Gekozen is voor de Tilia cordata ‘Greenspire’ (linde), Quercus Petraea (eik), Quercus cerris (eik), Ulus Dodoens (iep) en de Carpinus Betulus ‘Jurrius’ (beuk).