Binnenstad

Samen met Hattemers werkt de gemeente aan een aantrekkelijke en voor iedereen toegankelijke openbare ruimte van de historische binnenstad. Er worden maatregelen getroffen om wateroverlast te voorkomen, de verlichting energiezuinig te maken en de binnenstad groener en toegankelijker te maken.

De gemeente Hattem wil de toegankelijkheid van de Markt en het plein rond de kerk (Kerkplein en Kerkhofstraat) verbeteren. Samen met inwoners zijn in het najaar van 2018 een aantal proefvakken getest. De opbrengst van deze testen en de ontvangen reacties heeft de gemeente gebruikt om verschillende ontwerpen te maken om de toegankelijkheid en het comfort voor alle gebruikers te verbeteren.

Ontwerpen en presentatie

Op 17 april 2019 hield de gemeente een informatieavond over de verschillende ontwerpen. Heeft u de informatieavond gemist of zijn er nog onduidelijkheden? Bekijk dan de toelichting van de architect.

Impressie variant 1 (pdf 3,1 Mb)
Impressie variant 2 (pdf 2,9 Mb)
Impressie variant 3 (pdf 2,9 Mb)

Presentatie van de verschillende varianten (inclusief financiën)

Uw reactie

Via onderstaand formulier kunt u reageren op de verschillende mogelijke ontwerpen. Wilt u liever een papieren versie van het formulier? U kunt een exemplaar ophalen in het stadhuis.
Reageren is mogelijk tot en met donderdag 25 april.

Vragenlijst bestrating Markt

De ontvangen reacties en de adviezen van Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed en de Adviescommissie voor ruimtelijke kwaliteit, neemt het college mee in haar voorstel aan de gemeenteraad.