Samen Hattem

Samen Hattem is een initiatief voor en door Hattem.

Wij denken dat veel inwoners het beste willen voor de stad waar ze met veel plezier wonen. We zien dat veel inwoners een droom hebben voor Hattem of een goed idee een stapje verder willen brengen. Het doel is natuurlijk om Hattem nog mooier te maken. Door deze dromen te delen of te realiseren wordt Hattem nog meer een stad van ons allemaal!

Dromen en ideeën realiseren

Samen Hattem staat voor energie, ruimte, leren, samen, ontwikkelen, doen, anders en vooral ruimte voor dromen. Samen Hattem wil inwoners stimuleren en faciliteren in het realiseren van hun dromen of ideeën.

Ga naar www.samenhattem.nl om alle initiatieven te bekijken.

Right to Challenge

Gemeente Hattem introduceert het Right to Challenge. Dat betekent dat een groep inwoners, bedrijven of bijvoorbeeld een vrijwilligersorganisatie, vereniging of fonds, het recht krijgt een publieke taak uit te voeren als zij aannemelijk kunnen maken dat ze het beter kunnen dan de gemeente.

Lees meer op de pagina Right to Challenge.

Ideeënmakelaar

Samen Hattem heeft de functie van de ideeënmakelaar overgenomen en zet hiervoor verbinders in. Verbinders kunnen ervoor zorgen dat meer inwoners actief deelnemen aan de burgerinitiatieven in Hattem en dat initiatiefnemers en geïnteresseerden met elkaar worden verbonden. Voor de rol van verbinder kunnen zowel inwoners, raadsleden als ambtenaren in aanmerking komen.

Heb je interesse in de rol van verbinder, wil je een initiatief kenbaar maken of heb je een andere vraag? Laat het weten via samen@hattem.nl.