Aangepaste dienstverlening gemeente Hattem

De Rijksoverheid heeft inmiddels verregaande maatregelen genomen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook in Hattem volgen we deze maatregelen nauwkeurig op. Op deze pagina vindt u de belangrijkste maatregelen, consequenties en links naar betrouwbare informatie.

Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen is er een aantal maatregelen op het gebied van persoonlijke hygiëne. Op deze poster vindt u precies wat u kunt doen als u wel of geen klachten heeft. Bescherm uzelf en anderen door deze maatregelen en adviezen op te volgen.

Ook is het aan te raden om geen onnodige sociale contacten aan te gaan. Scholen, kinderopvangcentra, horeca en sportclubs zijn tot en met 6 april gesloten om sociale contacten zo veel mogelijk te beperken. De gemeente ziet er op toe dat deze maatregelen worden nageleefd.

Bekijk het interview met burgemeeester van Asseldonk over de genomen maatregelen in Hattem op YouTube.

Dienstverlening gemeente Hattem aangepast

We hebben de dienstverlening in het stadhuis aangepast om zo goed mogelijk aan de maatregelen te kunnen voldoen.

• Het stadhuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. U kunt alleen op afspraak in het stadhuis terecht. U kunt een afspraak maken via www.hattem.nl/afspraak of door te bellen met (038) 443 16 16.
  • Hebt u klachten als hoesten, verkoudheid of koorts? Dan vragen we u om niet naar het stadhuis te komen en een nieuwe afspraak te maken.
  • Wij houden de deur van het stadhuis dicht om inloop zonder afspraak te beperken. Hebt u een afspraak? Belt u dan aan. Een medewerker doet de deur voor u open.
  • Is uw bezoek niet noodzakelijk? Dan vragen wij u vriendelijk om uw afspraak uit te stellen. Door zo min mogelijk contactmomenten proberen we de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.
  • Bij de jachthaven aan de Geldersedijk vindt u een openbaar toilet. Dit is op enkele minuten lopen van het stadhuis.
  • Het advies is om zoveel mogelijk vanuit huis te werken. Dit geldt ook voor medewerkers van de gemeente en kan gevolgen hebben voor de snelheid van onze dienstverlening. Wij vragen hiervoor uw begrip.
  • Tot en met 6 april vinden er geen commissie- en raadsvergaderingen plaats. De commissievergadering van 6 april komt dus te vervallen. De griffie werkt aan een oplossing om de geagendeerde onderwerpen alsnog te bespreken.

Online dienstverlening

Veel van onze diensten kunt u ook online aanvragen. Hiervoor hoeft u dus niet naar het stadhuis.

Evenementen en bijeenkomsten geannuleerd

Vanwege de maatregelen kunnen een aantal bijeenkomsten en evenementen helaas niet door gaan:

• 23 maart: Inloopmiddag verkeersbesluit ’t Veen
  • 24 maart: Inloopavond Hoenwaard
  • 25 maart: Pleegouderavond
  • 28 maart: Compostdag
  • 1 april: Roefeldag

Wij bepalen op een later moment of wij de bijeenkomsten alsnog organiseren. Blijf deze website in de gaten houden voor meer informatie.

Meer informatie

Kijk voor actuele informatie en voor vragen en antwoorden over het coronavirus op de site van het RIVM.

Kijk voor alle overige vragen (ook voor specifieke doelgroepen als scholen, bedrijfsleven etc.) op de site van de Rijksoverheid.

Hebt u nog vragen over het coronavirus? Bel dan met het publieksinformatienummer van de Rijksoverheid: 0800-1351.