World Cleanup Day

Op zaterdag 16 september 2023 is het weer zover: de World Cleanup Day. Over de hele wereld gaan mensen op pad om de leefomgeving schoner te maken. Help jij ook mee door in de gemeente Hattem zwerfafval op te ruimen?

Tijdens deze opruimactie krijgt de wereld een grote schoonmaakbeurt. Hoe schoner de buurt, hoe meer het uitnodigt om het schoon te houden! Het doel is het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval. Kijk voor meer informatie op www.worldcleanupday.org.

Ook de gemeente Hattem doet mee! Tijdens de World Cleanup Day slaan inwoners, verenigingen en de gemeente de handen ineen. Wij zijn al een aantal jaren bezig om de hoeveelheid zwerfafval te verlagen en vooral te voorkomen. Dit doen wij door middel van verschillende projecten. Zoals het geven van gastlessen op basisscholen, de inzet van vrijwilligers die in hun eigen buurt zwerfafval rapen en het organiseren en faciliteren van opruimacties zoals de Landelijke Opschoondag en de World Cleanupday.

Doe je ook mee?

Haal dan je prikker op. Dit kan op onderstaande momenten bij de gemeentewerf in Hattem. Daar lever je de prikker achteraf ook weer in.

Ophalen

  • woensdagmiddag 13 september van 14.00 tot 15.00 uur.
  • vrijdagmiddag 15 september van 14.00 tot 15.00 uur.

Terugbrengen

  • woensdagmiddag 20 september 14.00 tot 15.00 uur.
  • vrijdagmiddag 22 september van 14.00 tot 15.00 uur.

Waar ga jij aan de slag?

Ga je lopen? Help dan anderen door je route in de app Helemaal Groen te zetten.

Wij kijken ernaar uit om samen met jou aan de slag te gaan op zaterdag 16 september. Tot dan!