Assenrade

Assenrade is de nieuwste uitbreidingswijk van Hattem. De wijk ligt aan de noordkant van Hattem. Er worden 278 woningen in verschillende woningtypen en prijsklassen gebouwd.

Kavels Assenrade

De inschrijvingstermijn voor twee kavels in fase 4 en 1 kavel in fase 1 is inmiddels gesloten. Door middel van loting wordt de volgorde bepaald waarin inschrijvingen behandeld worden. Op basis van deze volgorde vindt de toewijzing plaats.

Kavel fase 1 – Vrijstaande woning

Voor meer informatie over de bouwmogelijkheden kunt u de bestemmingsplannen en het beeldkwaliteitsplan Assenrade lezen. Op de kavels in deze fase is het bestemmingsplan Assenrade, uitwerkingsplan 1 van toepassing.

Kavels fase 4 – Twee-onder-een-kap woning

Voor deze woningen in fase 4 is al een voorlopig ontwerp gemaakt. De plattegronden en impressies van het ontwerp van deze twee-onder-één-kap woningen zijn hieronder als bijlage te vinden. Dit ontwerp is de basis voor de woningen die gebouwd zullen worden. Vanzelfsprekend is er de mogelijkheid voor de kopers om aan de binnenkant van de woningen het ontwerp aan te passen. Hiervoor stelt de gemeente de architect die het ontwerp heeft opgesteld nog enkele uren ter beschikking. Naar aanleiding van de gesprekken met de kopers zal de ontwerper het ontwerp definitief maken.

Vanaf het moment van definitief ontwerp wordt de reguliere procedure gevolgd. De rol van de gemeente is in deze fase niet anders dan bij andere kavels, namelijk de rol van vergunningverlener en grondverkoper. De kopers van de twee afzonderlijke woningen zullen zelf met het definitieve ontwerp een aannemer moeten zoeken voor de bouw van de woning. Verplichting is dat er één aannemer wordt gekozen voor beide woningen. De kopers van de twee woningen zullen in dit proces dus samen moeten werken.

 Heeft u vragen? Neem dan contact op met Gerald van Dijk via (038) 443 16 16 of geraldvandijk@hattem.nl.

Beeldkwaliteitsplan Assenrade

Het beeldkwaliteitsplan (pdf 4 Mb) heeft de volgende functies:

  • het formuleert de beeldkwaliteit-ambities voor het plangebied;
  • het formuleert welstandscriteria voor bouwplannen en vervangt daarmee de welstandsnota voor dit plangebied;
  • het formuleert ambities voor de inrichting van de openbare ruimte in het plangebied.

Bestemmingsplannen

De bestemmingsplannen Assenrade en Assenrade, uitwerkingsplan 1 en 2 bieden de kaders voor de nieuwe wijk Assenrade.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over Assenrade ontvangen? Meld u zich dan aan voor de nieuwsbrief op www.bouwfonds.nl. Kijk voor meer informatie ook op www.woneninassenrade.nl

  • Voor meer informatie over huurwoningen kunt u terecht bij Triada Woondiensten, (0578) 676 666, www.triada.nl
  • Voor meer informatie over koopwoningen kunt u terecht bij Veltkamp & Stam Makelarij in Hattem, (038) 444 71 11 en bij Bramer Woningmakelaars in Zwolle, (038) 422 22 22.
  • Voor informatie over vrije kavels kunt u terecht bij de gemeente, (038) 443 16 16 of via gemeente@hattem.nl.

Overzicht indeling wijk Assenrade (pdf 3 Mb)