Eikenprocessierups

Ook Hattem heeft last van de eikenprocessierups. De rupsen zorgen vooral in de zomerperiode voor ongemak zoals huidirritaties en allergische reacties.

De gemeente Hattem laat de eikenprocessierups jaarlijks preventief bestrijden  door een erkend bedrijf.

Het ongemak dat de processierups veroorzaakt, is het grootst tussen half mei en eind juni, als de rupsen brandharen krijgen. Maar ook in de  maanden daarna hebben mensen nog last van de rups , als de rupsen verpoppen tot vlinder. De wind verspreidt de brandharen verder vanuit de nesten. Krijgt u brandharen van de eikenprocessierups op uw huid of in uw haren? Krab dan niet, maar spoel uw huid of haar met water. Bij blijvende jeukklachten kunt u het beste contact opnemen met uw huisarts.

Wat doet de gemeente?

De bestrijding van de eikenprocessierups in de gemeente Hattem gebeurt door een erkend bedrijf. Op plekken waar in vorige jaren rupsen zaten, spuit dit bedrijf preventief met een biologisch bestrijdingsmiddel. Dat gebeurt in het voorjaar, zodra het blad aan de bomen komt. Het middel is veilig voor mens en dier en richt zich alleen op rupsen.

Ziet u in uw omgeving bomen die besmet zijn met eikenprocessierupsen? Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer (038) 443 16 16.