Veilige woonomgeving

We leven in een maatschappij waarin risico's bestaan. Ongevallen en leed zijn niet altijd te voorkomen, maar we doen er alles aan ze zoveel mogelijk te beperken.

Politie Hattem

Zijn er zakkenrollers actief? Is er bij u ingebroken of voelt u zich onveilig? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of kijk op www.politie.nl. De politie helpt u graag verder.

Brandweer Hattem

Brandweer Hattem staat voor u klaar. Bij natuurbranden, woningbranden, verkeersongelukken en het redden van dieren in nood.. Brandweer Hattem maakt deel uit van het cluster Veluwe Noord. Dit is een onderdeel van de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland. Bel telefoonnummer (038) 444 16 17, of kijk op www.vnog.nl.

Burgernet

In uw eigen buurt kunt u zelf veel doen om uw leefomgeving prettig en veilig te houden. Meld u aan voor Burgernet. Voor meer informatie en aanmelden: kijk op www.burgernet.nl.

Preventie woninginbraken

De politie werkt hard om woninginbraken en insluipingen tegen te gaan en op te lossen. Daarbij is informatie van burgers erg belangrijk. Hoe meer informatie de politie heeft, hoe beter dit is voor het onderzoek.

Ziet u bijvoorbeeld een verdacht persoon in uw buurt lopen, of een auto meerdere malen doelloos rondrijden? Bel dan de politie. Bij verdachte situaties kunt u bellen naar 112. Voor meldingen waarbij de komst van de politie niet direct noodzakelijk is, belt u 0900-8844. Wilt u anoniem blijven? Bel 0800-7000.

Voor preventietips kunt u kijken op www.politiekeurmerk.nl.

WhatsApp-groepen

In een aantal buurten bestaat dankzij initiatief van bewoners een WhatsApp-groep. Dit helpt de wijk veiliger te maken. Lees meer hierover op de pagina WhatsApp-groepen.

Risicokaart

De risicokaart laat zien waar de mogelijke gevaren liggen in uw leefomgeving. Wilt u de risico’s van uw omgeving in kaart brengen? Ga naar de risicokaart en vul uw postcode en/of plaatsnaam in.