Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG)

Hattem is officieel JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) gemeente. JOGG is een lokale aanpak voor meerdere jaren met als doel het bevorderen van een gezonde leefstijl onder jongeren.

Het idee is dat meer gedaan kan worden voor kinderen wanneer scholen, verenigingen, maatschappelijke organisaties en bedrijven actief samenwerken.

Logo JOGG Hattem

Waarom JOGG?

Ongeveer één op de zeven kinderen is te zwaar. Daarom is de bestrijding van overgewicht onder de jeugd hard nodig. Gezond eten, drinken én voldoende bewegen draagt bij aan een gezonde leefstijl en een gezond gewicht. Met de JOGG-aanpak worden jongeren gestimuleerd om dagelijks meer te bewegen en gezonder te eten en drinken.

JOGG helpt kinderen en hun ouders bij het maken van gezonde keuzes en laat zien hoe gemakkelijk bewegen en sporten kan zijn. Dat hoeft niet bij een club of verenging te zijn, denk ook aan klimmen in de speeltuin, voetballen op het pleintje of op de fiets naar school.

Samen werkt!

Er zijn in Nederland ongeveer 130 JOGG-gemeenten. De komende jaren wordt de samenwerking aangegaan met publieke en maatschappelijke instellingen, verenigingen en bedrijven om overgewicht bij kinderen van 0 tot 19 jaar aan te pakken en te voorkomen. In de eerste fase van JOGG in Hattem zijn mooie samenwerkingen tot stand gekomen en zijn diverse activiteiten ontwikkeld. De evaluatie van de periode 2015-2017 wordt in juni verwacht. Voor de tweede fase die loopt van 2018-2020 wordt momenteel een nieuw plan van aanpak gemaakt.

Sinds begin 2018 is Hattem aangesloten bij de formele regionale samenwerking met de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten. 'Gewoon gezond gewicht', dát is de norm en het streven van al de gemeenten binnen JOGG Noord-Veluwe.

Kijk op www.jogg.nl voor meer informatie.

Doet u ook mee?

Bent u nieuwsgierig geworden naar de JOGG-aanpak? Wilt u weten wat u zelf kan doen, heeft u goede ideeën of wilt u graag meedenken of meedoen? Neem dan contact op met onze JOGG-regisseur Klaas-Jan Ritzema.

E-mail: JOGG@hattem.nl
Volg ons op Twitter: @JOGGHattem
Volg ons op Facebook: www.facebook.com/JOGGHattem

Lokaal plan van aanpak JOGG gemeente Hattem (pdf 1,1 Mb)