Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG)

Hattem is officieel JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) gemeente. JOGG is een lokale aanpak voor meerdere jaren met als doel het bevorderen van een gezonde leefstijl onder jongeren.

Het idee is dat meer gedaan kan worden voor kinderen wanneer scholen, verenigingen, maatschappelijke organisaties en bedrijven actief samenwerken.

Logo JOGG Hattem

Waarom JOGG?

Ongeveer één op de zeven kinderen is te zwaar. Daarom is de bestrijding van overgewicht onder de jeugd hard nodig. Gezond eten, drinken én voldoende bewegen draagt bij aan een gezonde leefstijl en een gezond gewicht. Met de JOGG-aanpak worden jongeren gestimuleerd om dagelijks meer te bewegen en gezonder te eten en drinken.

JOGG helpt kinderen en hun ouders bij het maken van gezonde keuzes en laat zien hoe gemakkelijk bewegen en sporten kan zijn. Dat hoeft niet bij een club of verenging te zijn, denk ook aan klimmen in de speeltuin, voetballen op het pleintje of op de fiets naar school.

Samen werkt!

Er zijn in Nederland ongeveer 80 JOGG-gemeenten. De komende jaren wordt de samenwerking aangegaan met publieke en maatschappelijke instellingen, verenigingen en bedrijven om overgewicht bij kinderen van 0 tot 19 jaar aan te pakken en te voorkomen.

Naast de samenwerking in de gemeente Hattem is er ook regionale samenwerking tussen de JOGG-gemeenten Apeldoorn, Brummen, Lochem en Voorst. 'Gewoon gezond gewicht', dát is de norm en het streven van al deze gemeenten.

Kijk op www.jogg.nl voor meer informatie.

Doet u ook mee?

Bent u nieuwsgierig geworden naar de JOGG-aanpak? Wilt u weten wat u zelf kan doen, heeft u goede ideeën of wilt u graag meedenken of meedoen? Neem dan contact op met onze JOGG-regisseur Klaas-Jan Ritzema.

E-mail: JOGG@hattem.nl
Volg ons op Twitter: @JOGGHattem