Overeenkomst gemeente en Nikkels voor ontwikkeling deel ‘t Veen

De gemeente Hattem en Nikkels Projecten BV sluiten een anterieure overeenkomst voor ontwikkelingen op bedrijventerrein ’t Veen.

De gemeente wil het bedrijventerrein graag ontwikkelen naar een gemengd gebied met ruimte voor woningbouw, kleinschalige bedrijvigheid en educatie. Nikkels Projecten heeft een aantal locaties op ’t Veen verworven die zij graag wil ontwikkelen naar woningbouw. Dit past goed in het Ontwikkelingsperspectief voor ’t Veen dat de gemeenteraad vaststelde in 2013.

Het gaat om locaties aan de Hoopjesweg (voormalig Antarctica en BeterBed) en aan de Populierenlaan, een bedrijfsverzamelgebouw met onder meer de kringloopwinkel. Nikkels gaat de locaties voor eigen rekening en risico saneren en ontwikkelen. De gemeente zet op basis van de overeenkomst een bestemmingsplanprocedure in gang.

Wethouder Jan van der Heeden is erg enthousiast over de plannen: ‘Met name de locatie van Antarctica is al jaren een doorn in het oog van vele Hattemers. De locatie staat al lang leeg en dat heeft geleid tot een onaangenaam aangezicht. Bovendien zit er asbest in het gebouw en is de bodem verontreinigd. Met deze overeenkomst worden de locaties in goede samenhang ontwikkeld tot een woningbouwplan. Er is in Hattem veel vraag naar woningen, met name in de lagere prijsklassen. Deze ontwikkeling is daarom een waardevolle toevoeging voor Hattem.’

Directeur Gerrit Nikkels is net zo enthousiast: ‘Deze plek biedt veel kansen voor de transformatie en voor Hattem. Wij steken onze nek uit, maar dat doen we graag. We bouwen ook in Assenrade en het bevalt ons in Hattem. Op deze plek in ’t Veen gaan we weer voor kwaliteit. Voor de verdere planontwikkeling zijn wij van plan een samenwerking aan te gaan met gebiedsontwikkelaar BPD Ontwikkeling BV, ook een bekende voor Hattem. We willen doorpakken met de sloop van Antarctica en rond de zomer met een bestemmingsplan ter inzage.’

Naar verwachting bouwt Nikkels ongeveer 112 woningen in verschillende prijsklassen. In januari en februari 2018 rondt Nikkels de sloop en sanering van de locatie aan de Hoopjesweg af. Ondertussen worden de plannen voor woningbouw verder uitgewerkt. Woningbouw kan, afhankelijk van de voortgang van het bestemmingsplan en de verkoop, ongeveer van start in het vierde kwartaal van 2019.