Stand van zaken wegwerkzaamheden

Op maandag 5 oktober is het werk een nieuwe fase ingegaan. Het werk verplaatst zich dan van de Burg Bijleveldsingel tussen de rotonde Geldersedijk en kruising Waalstraat. De rotonde en kruising blijven toegankelijk voor verkeer. De weg ertussen sluiten we af.

Bereikbaarheid

Tussen de Vechtstraat en Waalstraat kan verkeer in beide richtingen rijden. De Total is bereikbaar via een bypass (tijdelijke weg) vanaf de Burg Bijleveldsingel. Boertjesland (met garage Ramaker en de Dierenkliniek) is te bereiken vanaf de Waalstraat. Verkeer tussen Zwolle en Hattem kan rijden via de Geldersedijk.

Vechtstraat afgesloten

Vanaf 19 tot en met 21 oktober is de Vechtstraat afgesloten. Het gaat om het gedeelte tussen de IJsselstraat en de Waalstraat. Inclusief de kruising met de Burgemeester Bijleveldsingel, De Gelder en de Waalstraat.

  • Maandag 19 oktober: We brengen de witte middenstrook van asfalt aan.
  • Dinsdag 20 oktober: De rest van de weg voorzien we van de asfaltdeklaag.
  • Woensdag 21 oktober: We ronden de werkzaamheden aan de Vechtstraat af.

Bereikbaarheid inritten en parkeren

Op de drie genoemde dagen zijn aangrenzende inritten niet bereikbaar met de auto. Ook langs de weg kan niet geparkeerd worden. Daarom vragen wij u om vanaf 19 tot en met 21 oktober buiten het werkvak te parkeren.

Afgeronde werkzaamheden

De Burgemeester Bijleveldsingel is vanaf maandag 19 oktober weer toegankelijk tussen de Waalstraat en de rotonde Geldersedijk. De rotonde Geldersedijk is dan ook van nieuw asfalt voorzien.

Regenwaterriolering Burgemeester Bijleveldsingel

Vanaf maandag 19 oktober starten de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van een regenwaterafvoerleiding aan de Burgemeester Bijleveldsingel, vanaf de Vechtstraat tot aan de Waalstraat. De voorbereidingen duren tot en met 23 oktober. Verkeer kan deze werkzaamheden passeren. De straatkolken en de aansluitingen van het regenwater koppelen we af van het gemengde rioolstelsel en sluiten we aan op een nieuwe afvoerleiding.

Werkwijze

Vanaf maandag 26 oktober tot en met vrijdag 20 november hebben onze werkzaamheden wel invloed op de verkeerssituatie. We werken aan één kant van de weg, te beginnen met de noordkant. Dat is de kant waar de woningen aan liggen. In de berm creëren we tijdelijke parkeerplaatsen. Als deze kant gereed is, starten de werkzaamheden aan de andere kant. Parkeren is dan mogelijk op de nieuw aangelegde parkeerplaatsen aan de noordkant. Door deze werkwijze kan verkeer de werkzaamheden altijd passeren vanuit één richting: vanaf de Vechtstraat richting de Geldersedijk. En er zijn altijd parkeervoorzieningen aanwezig.

Fietsers en bestemmingsverkeer Elskamp en De Gelder

Elskamp en De Gelder zijn tijdens deze fase te bereiken via de Waalstraat. Fietsers kunnen in beide richtingen gebruikmaken van de Rijnstraat, die parallel loopt aan de Burgemeester Bijleveldsingel.