Wegwerkzaamheden Hoofdroute Hattem

Eind juli zijn de wegwerkzaamheden aan de Vechtstraat en Burgemeester Bijleveldsingel in Hattem gestart. Wat is er al gebeurd en wat staat er voor de komende weken op de planning?

Boertjesland en fietspad Burgemeester Bijleveldsingel

Boertjesland en het fietspad langs de Burgemeester Bijleveldsingel zijn voorzien van een nieuwe asfaltlaag. Langs het fietspad is een voetpad aangelegd. Het fiets- en voetpad sluiten aan op de hoofdfietsroute langs de Geldersedijk.

Voetpaden en hoofdrijbaan Vechtstraat

Fietsers maakten op de Vechtstraat gebruik van een smalle fietsstrook. In de nieuwe situatie maakt zowel auto- als fietsverkeer gebruik van dezelfde rijstrook. Hierdoor daalt de snelheid en wordt de veiligheid verbeterd. Aan de voetpaden en parkeerplaatsen wordt op dit moment nog volop gewerkt. Op 10 en 11 september wordt de Vechtstraat voorzien van de nieuwe asfaltverharding. Op deze twee dagen is de Vechtstraat in beide richtingen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Via het voetpad kunnen voetgangers en fietsers, met de fiets aan de hand, passeren. Voor gemotoriseerd verkeer staan de omleidingsroutes op borden langs de weg aangegeven. Het asfalt wordt in meerdere lagen aangebracht. De deklaag, de bovenste laag, volgt op een later moment. Op verschillende locaties vinden in de aankomende periode nog afrondende werkzaamheden plaats aan de voetpaden en inritten.

Nieuwe fase: Burgemeester Bijleveldsingel

Van 11 september tot 5 oktober worden er nog diverse werkzaamheden uitgevoerd aan de Vechtstraat. Daarnaast starten in deze periode voorbereidende werkzaamheden aan de Burgemeester Bijleveldsingel, zonder dat het verkeer daarvan hinder ondervindt. Vanaf 5 tot en met 17 oktober is de Burgemeester Bijleveldsingel afgesloten voor gemotoriseerd verkeer tussen de rotonde Geldersedijk en de kruising Waalstraat. De rotonde en de kruising met de Waalstraat blijven open voor verkeer. Behalve in de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 oktober en van vrijdag 16 op zaterdag 17 oktober. Tijdens deze nachten wordt er gewerkt aan de rotonde Geldersedijk. Er geldt dan een omleidingsroute die aangegeven staat op borden langs de weg.