’t Veen: van bedrijventerrein naar wonen en werken

In de toekomst komen er ruim 500 woningen. Voor starters, stellen, gezinnen en ouderen. 32% sociale huurwoningen, 7% goedkope koopwoningen, 28% middeldure huur en koop en 33% vrije sector.

Sommige bedrijven, die nu gevestigd zijn op ’t Veen, kunnen blijven in de nieuwe situatie. Sommigen zien dit als een goed moment om naar een ander bedrijventerrein te verplaatsen waar ze minder het milieu belasten. Tussen de gebouwen, erop en erom­heen, komt heel veel groen. Er komt een nieuwe supermarkt, misschien ook een integraal kind centrum (IKC).

Waar ligt ’t Veen

't Veen is het gebied tussen de Apeldoornseweg, Hoopjesweg en de dijk van de IJssel. Aan de zuidzijde Hezenbergerweg.

Wanneer bouwen op ’t Veen

De eerste kavels zijn al verkocht voor ’t Veen I en II. De bouw van ’t Veen fase 1, start in september 2021 (naast de Marke, voormalig Antartica). U vindt op www.hattem-nieuwbouw.nl meer informatie over de te bouwen woningen en de planning. Heeft u belangstelling om hier te gaan wonen? Via deze website kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief.

Deelprojecten ‘t Veen

Locaties wonen: de ontwikkeling van de stad en de relatie met het landschap is inspiratie voor drie onderscheidende woon- en leefmilieus op ’t Veen:

  1. Bosmilieu (groen)
  2. Tuindorpmilieu (geel)
  3. Dijkmilieu (paars)

Klik op de kaart voor meer informatie over de verschillende milieus.

U kunt bovenstaande kaart ook bekijken via overzichtskaart t Veen

Verkabeling

Gemeente Hattem heeft de hoogspanningsverbinding in ‘t Veen aangewezen om in aanmerking te komen voor verkabeling. De hoogspanningskabel wordt onder de grond aangelegd, om aan de wensen van de gemeente en toekomstige bewoners tegemoet te komen. Op deze manier wordt het leefklimaat in ‘t Veen verbeterd. De bestaande bovengrondse hoogspanningsverbinding, die over ’t Veen loopt, komt onder de grond te liggen. Het gaat dan om de verbinding tussen mast 4 en mast 9. Mast 4 en 9 worden vernieuwd. In totaal verdwijnen er hiermee 4 masten over een lengte van 1,6 kilometer.

Informatie over verkabeling in het algemeen kijk op: www.tennet.nl

Plannen en informatie over ’t Veen