Nieuws RSS icoon

 • Informatieavond duurzame energie: zonnepanelen of windmolen?

  12 augustus 2020

  Hattem werkt met een aantal andere gemeenten, overheden en partijen aan een energiestrategie voor de Noord-Veluwe. Een plan waarin staat hoe we ervoor zorgen dat in 2030 60% van onze energie duurzaam is. Opgewekt met de zon of winden in de regio. Het concept is klaar, hierover neemt de gemeenteraad eind september een besluit. Voor die tijd wil zij graag weten wat u van dit plan vindt. Daarom organiseren we op donderdag 27 augustus vanaf 17:30 uur een informatieavond over het opwekken van duurzame energie in de regio en in Hattem.

 • Inloopmarkt Herinrichting binnenstad 2e fase

  09 augustus 2020

  De binnenstad van Hattem verandert. Na de werkzaamheden aan de Markt en het Kerkplein, gaan we aan de slag met de rest van de binnenstad. Dit noemen wij ook wel ‘fase 2’. U bent op woensdag 19 augustus 2020 van harte welkom in het stadhuis. Wij ontvangen graag uw opmerkingen en tips op de schetsontwerpen.

 • Ondersteuningsmaatregelen voor bedrijven en organisaties

  09 augustus 2020

  Cultuur, erfgoed, recreatie en toerisme zijn van grote waarde in Gelderland. De provincie Gelderland wil graag dat mensen in en buiten Gelderland hiervan kunnen genieten. Maar door COVID-19 staat die toegankelijkheid zwaar onder druk. De provincie wil daarom, aanvullend op de maatregelen van het Rijk en de gemeenten, de culturele, toeristisch en recreatieve sector steunen met de provinciale COVID-19 overbruggingsmaatregelen in de vorm van subsidieregelingen en overige maatregelen. Op 4 en 5 augustus zijn twee nieuwe subsidieregelingen open gegaan

 • Lichte toename aantal coronabesmettingen in de regio Noord- en Oost-Gelderland

  05 augustus 2020

  Na een maand van bijna geen besmettingen zien we nu in de regio Noord- en Oost-Gelderland een lichte toename van het aantal mensen dat besmet is met het coronavirus. Afgelopen week had zo'n 0,5% van de bezoekers aan de teststraat een positieve uitslag. De week daarvoor was dat 0,2%. We roepen u daarom met klem op; houd u aan de basisregels zodat we samen corona onder controle houden!

 • Gratis opleiding en bijscholing voor werknemers en werkzoekenden in Regio Zwolle

  03 augustus 2020

  Werknemers en werkzoekenden in Regio Zwolle kunnen zich gratis laten (bij-)scholen. Dit initiatief is ontstaan vanuit de campagne Upgrade Jezelf, onderdeel van Regio Zwolle. Ook de gemeente Hattem doet mee aan dit initiatief samen met negentien andere regiogemeenten (van de 22) en de vier provincies. “Of u nu werkgever, werknemer of werkzoekende bent, als inwoner van Hattem krijgt u met dit initiatief allerlei kansen voor bijscholing en omscholing.”, aldus wethouder Carla Broekhuis-Bonte.

 • Nieuwe gemeentegidsen

  03 augustus 2020

  De nieuwe gemeentegidsen zijn huis-aan-huis bezorgd. Mocht uw brievenbus per ongeluk overgeslagen zijn, dan kunt u altijd een exemplaar ophalen in het stadhuis.

 • Windpark Hattemerbroek

  03 augustus 2020

  De eerste fase van de bouw van het windpark Hattemerbroek is afgerond. Van Werven leverde en verwerkte in de eerste fase ca 20.000 kubieke meters aan vulzand en verhardingsmateriaal. Dankzij de gerealiseerde toegangsweg en kraanopstelplaatsen is de bouwplaats goed bereikbaar en kunnen de ruim 160-meter hoge kranen straks veilig hun werk doen.

 • ’t Kleine Veer vanaf 10 augustus weer in de vaart

  29 juli 2020

  Goed nieuws! Vanaf maandag 10 augustus 2020 gaat ’t Kleine Veer als proef weer dagelijks varen tussen 10.00 en 18.00 uur. Door het coronavirus was dit helaas een lange tijd niet mogelijk en veel mensen hebben aangegeven dit te hebben gemist. Met een aantal aanpassingen aan boord kan het veer weer de historische oversteek maken.

 • Doe als ondernemer mee aan de Week van Duurzaamheid

  27 juli 2020

  Van 5 tot en met 17 oktober wordt de Week van Duurzaamheid georganiseerd in de regio Noord-Veluwe. Organisaties en bedrijven laten in deze twee weken inwoners kennismaken met een gevarieerd aanbod van duurzame producten en diensten. De week wordt georganiseerd door het duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam in samenwerking met de zeven regiogemeenten Hattem, Oldebroek, Elburg, Nunspeet, Harderwijk, Ermelo en Putten.

 • Herinrichting Burgemeester Bijleveldsingel, Vechtstraat en de Hessenweg van start

  21 juli 2020

  Het is zover! De herinrichting van de Burgemeester Bijleveldsingel, Vechtstraat en de Hessenweg gaat van start. Schagen Infra voert het project uit voor de gemeente Hattem.

 • Waar komt uw energie vandaan over 10 jaar?

  20 juli 2020

  Zonnepanelen op daken, in het landschap of juist windmolens langs de randmerenkust. Of toch misschien een windmolen ergens in de stad. De Noord-Veluwe wil in 2030 ongeveer 60% van de gebruikte elektriciteit duurzaam opwekken. In de eigen regio, via zonne- en windenergie.

 • Tweede pakket met steunmaatregelen voor ondernemers en organisaties

  Veel inwoners, ondernemers en organisaties in Hattem hebben te maken met de gevolgen van het coronavirus. Iedereen moet zich houden aan de maatregelen om het virus in te dammen en daardoor hebben veel ondernemers en verenigingen het financieel moeilijk. Om de eerste klappen op te vangen heeft het college eind maart een eerste pakket met steunmaatregelen vastgesteld. Inmiddels is duidelijk dat de coronacrisis niet snel verdwijnt en dat de gevolgen voorlopig merkbaar blijven. Daarom heeft het college een tweede pakket met steunmaatregelen vastgesteld. De gemeenteraad van Hattem ging maandag 29 juni tijdens de raadsvergadering akkoord met dit pakket.

 • Hoenwaard 2030

  15 juli 2020

  Het project Hoenwaard 2030 gaat, ondanks de coronacrisis, gewoon door. Wij presenteren u een interactieve kaart van dit prachtige gebied. Via deze kaart krijgt u, als geïnteresseerde of belanghebbende, informatie over de plannen in het hele gebied. Het projectteam en de leden van de werkgroep van het project lichten de kaarten toe.