Nieuws

 • Bekendmakingen van de gemeente tijdens vakantie van De Hattemer

  04 augustus 2022

  De Hattemer heeft tot 24 augustus vakantie en komt niet uit. De bekendmakingen van de gemeente zijn in die tijd te lezen via de raamkrant naast de voordeur van het stadhuis. Geprinte exemplaren zijn verkrijgbaar in het stadhuis. Het gaat dan om vergunningen, bouwplannen, sloopplannen, bomenkap, verkeersbesluiten en bestemmingsplannen.

 • Tentoonstelling ‘Open je ogen’ vanaf 10 augustus in Hattem

  08 augustus 2022

  In Hattem opent op woensdag 10 augustus op het Voermanplein de tentoonstelling ‘Open je ogen’ van CoMensha. CoMensha is het landelijke coördinatiecentrum tegen mensenhandel in Nederland. Het gaat om een reizende tentoonstelling die de indringende en schokkende verhalen vertelt van 29 personen die het slachtoffer werden van mensenhandel.

 • Streekarchieven op de Noord Veluwe verkennen mogelijkheden voor samenvoeging

  06 augustus 2022

  De beide Streekarchieven op de Noord Veluwe gaan de mogelijkheden voor een samenvoeging verkennen. Het gaat om het Streekarchief van Epe, Hattem en Heerde en om dat van de Noordwest Veluwe. Hier maken Harderwijk, Ermelo, Nunspeet, Oldebroek en Elburg deel van uit.

 • De boerenzakdoek als symbool van boerenprotest

  26 juli 2022

  Dit weekend zijn er in Hattem omgekeerde Nederlandse vlaggen opgedoken langs de openbare wegen. Het op de kop hangen van de nationale vlag is een symbool geworden van de boerenprotesten. Maar kan ook als kwetsend worden ervaren. Daarom verwijdert de gemeente deze week de vlaggen langs openbare wegen en op gemeentelijke terreinen.

 • Vraag vóór 1 september 2022 huur- of zorgtoeslag over 2021 aan

  26 juli 2022

  Inwoners kunnen tot en met 1 september 2022 huur- en/of zorgtoeslag over 2021 aanvragen. Zij kunnen zelf nagaan of zij in aanmerking komen voor een toeslag op toeslagen.nl/aanvraag2021. Aanvragen kan direct bij ‘Mijn toeslagen’ bij de Belastingdienst.

 • Restauratie wijzerwerken klok Andreaskerk

  21 juli 2022

  De wijzerwerken van de klok van de toren van de Andreaskerk worden gerestaureerd. Op maandag 25 juli worden de wijzers en wijzerwerken met een hoogwerker van de toren gehaald. Naar verwachting wordt alles na 14 dagen weer teruggeplaatst. Als de staat slechter is dan verwacht, kan dit langer duren.

 • Werkzaamheden Hezenbergerweg

  19 juli 2022

  Tussen 15 en 25 augustus worden er onderhoudswerkzaamheden aan de Hezenbergerweg uitgevoerd. Het slechte asfalt wordt vervangen en er komt een plateau op de splitsing met de Astraweg en een drempel. De werkzaamheden vinden plaats tussen 07.00 en ± 17.00 uur.

 • Prijsvraag: Hanze kunstwerk ‘Onze gemeenschappelijke reis’

  19 juli 2022

  In juni 2023 zijn de Internationale Hanzedagen in Toruń, Polen. Hattem is daar samen met de andere Nederlandse Hanzesteden ook vertegenwoordigd. Naast een toeristisch, economisch en bestuurlijk programma, is HANSEartWORKS altijd onderdeel van de Hanzedagen. Kunstenaars uit alle Hanzesteden kunnen hier aan meedoen. Iedere Hanzestad kan een kunstwerk insturen voor de tentoonstelling tijdens de Internationale Hanzedagen.

 • Kennismaken met het Young Energy Team Hattem

  18 juli 2022

  Hattem heeft sinds kort een Young Energy Team. Dit team met jongeren zet zich in om het energieverbruik in Hattem te verminderen. Van isolatie tot het aanvragen van subsidie. Het Young Energy helpt Hattemers hun woning te verduurzamen.

 • Bestemmingsplanprocedure Woonzorgzone De Bongerd van start

  02 juli 2022

  De bestemmingsplanprocedure voor de vernieuwing van woonzorgzone De Bongerd gaat van start. Vanaf 18 augustus 2022 legt de gemeente het ontwerpbestemmingsplan voor een periode van zes weken ter inzage.