Nieuws

 • Noord-Veluwse gemeenten én waterschap blijven samenwerken aan een klimaatrobuuste regio

  27 maart 2023

  Op 23 maart 2023 ondertekenden de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten én Waterschap Vallei en Veluwe op het klimaatplein voor het gemeentehuis van Oldebroek de samenwerkingsovereenkomst Water en Klimaatadaptatie Noord-Veluwe. Daarin staat hoe zij werken aan een klimaatrobuuste regio.

 • Commissaris van de Koning rijdt met jonge stemmers naar stadhuis

  21 maart 2023

  In totaal 173 jongeren uit Hattem mochten vorige week voor het eerst stemmen. Tieme, Rens, Mirre, Phéline en Hannah werden per limousine bij huis opgehaald om dit te doen in ons stadhuis.

 • Zelf aan de slag bij de zwerfvuilbrigade?

  21 maart 2023

  Heb jij meegedaan aan de Landelijke Opschoondag en heb je de smaak te pakken? Meld je dan aan bij de Hattemse zwerfvuilbrigade.

 • Participatieverklaring ondertekend in stadhuis

  21 maart 2023

  In het stadhuis is weer een participatieverklaring ondertekend. Dit gebeurde in aanwezigheid van wethouder Margriet Brouwer.

 • Gemeenten Noord-Veluwe blijven krachten bundelen voor een duurzame regio

  16 maart 2023

  Op 15 maart 2023 stemden de gemeenten op de Noord-Veluwe in met de Regionale Samenwerkingsagenda Noord-Veluwe CO2-reductie I Energietransitie 2023-2024. Het gaat om de gemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Oldebroek en Hattem. De samenwerkende gemeenten willen de komende jaren samen concrete projecten realiseren, die structureel bijdragen aan onder meer het verminderen van het energieverbruik in de gebouwde omgeving en de industrie. Hierdoor vermindert de CO2 uitstoot, het gezamenlijke doel van alle gemeenten.

 • Noord-Veluwe tekent woondeal met minister De Jonge om woningtekort aan te pakken

  09 maart 2023

  De Noord-Veluwse gemeenten en woningcorporaties tekenden op woensdag 8 maart 2023 in Zutphen de regionale woondeal Noord-Veluwe met minister Hugo de Jonge en gedeputeerde Peter Kerris. Hiermee spreken zij af het woningtekort gezamenlijk aan te pakken. De woondeal beschrijft hoeveel woningen er in de regio gebouwd worden tot en met 2030, waar dit gaat gebeuren en wat het aandeel betaalbare woningen zal zijn.

 • Vraag subsidie aan voor jouw idee voor het Hanzejaar

  07 maart 2023

  Inwoners, ondernemers, verenigingen en andere geïnteresseerden kunnen tot en met 3 april 2023 hun voorstel voor het Hanzejaar in Hattem officieel indienen.

 • Herinrichting stadswallen

  07 maart 2023

  De stadswallen van Hattem krijgen een passende uitstraling en meer biodiversiteit.

 • Duurzaamheidsloket Noord-Veluwe; het nieuwe loket voor inwoners met vragen over energie besparen en een klimaatbestendige tuin

  28 februari 2023

  Inwoners uit de Noord-Veluwse gemeenten Hattem, Harderwijk, Elburg, Ermelo, Nunspeet, Oldebroek en Putten kunnen vanaf 1 maart 2023 bij het nieuwe Duurzaamheidsloket Noord-Veluwe terecht.

 • Werkzaamheden nieuwe aansluiting Wezep en H2O op A28

  07 maart 2023

  Provincie Gelderland werkt samen met de gemeente Oldebroek, Rijkswaterstaat en bedrijvenpark H2O aan een nieuwe aansluiting van Wezep en het bedrijvenpark H2O op de A28. De voorbereidende werkzaamheden zijn op 20 februari 2023 gestart. De werkzaamheden worden in verschillende fases uitgevoerd. In 2024 is naar verwachting de nieuwe aansluiting op de A28 gereed.

 • Hattems Zomerfestijn

  27 februari 2023

  Na het grote succes van afgelopen jaar organiseert de gemeente in samenwerking met HUB ook dit jaar weer het Hattems Zomerfestijn. Dit vindt plaats in de laatste twee weken van de zomervakantie (22 augustus – 1 september 2023) en is voor alle bassischoolleerlingen en jongeren in Hattem.

 • Bestemmingsplanprocedure Woonzorgzone De Bongerd van start

  02 november 2022

  De bestemmingsplanprocedure voor de vernieuwing van woonzorgzone De Bongerd gaat van start. Vanaf 18 augustus 2022 legt de gemeente het ontwerpbestemmingsplan voor een periode van zes weken ter inzage.