Nieuws

 • Inloopavond over Chw bestemmingsplan ‘t Veen

  05 juni 2023

  Iedereen is van harte welkom tijdens de inloopavond over het Chw bestemmingsplan ‘t Veen. Tijdens deze bijeenkomst kun je je laten informeren over de actuele stand van zaken met betrekking tot dit bestemmingsplan. Denk daarbij aan het ondergronds brengen van de kabels of de toegangswegen naar ’t Veen. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen en feedback te geven.

 • Energietoeslag 2023: nog geen informatie bekend

  06 juni 2023

  Het is onbekend wanneer er meer informatie komt over de energietoeslag voor 2023. De regering zou hierover rond de zomer een besluit nemen. De verwachting was in juni, maar inmiddels is duidelijk dat dit niet gehaald wordt. Daardoor kunnen gemeenten nog niet overgaan tot het uitkeren van deze energietoeslag.

 • Uitvoering energietoeslag 2023 uitgesteld

  05 juni 2023

  Eind december vorig jaar werd het concept-wetsvoorstel Energietoeslag 2023 gepubliceerd en voor advies aangeboden aan de Raad van State. De verwachte ingangsdatum van de energietoeslag voor 2023 werd voorzien in juni 2023. Vanwege de gerechtelijke uitspraken over het recht van studenten op energietoeslag en het advies van de Raad van State, neemt SZW het wetsvoorstel opnieuw onder de loep.

 • 't Kleine Veer vaart weer vanaf zaterdag 3 juni

  02 juni 2023

  Vanaf zaterdag 3 juni vaart 't Kleine Veer weer dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur om voetgangers en fietsers over te zetten tussen Hattem en Zwolle. Het technisch defect dat op Hemelvaartsdag ontstond, is hersteld.

 • Gemeente Hattem begint met ruiming van graven

  01 juni 2023

  Gemeente Hattem begint in het vierde kwartaal van 2023 met het ruimen van 12 graven op de begraafplaats in Hattem. Dit is noodzakelijk om in de toekomst ook ruimte beschikbaar te hebben om te begraven. Van deze 12 graven is officieel afstand gedaan.

 • Green Deal Hattem officieel gestart

  01 juni 2023

  Een breed palet van Hattemse organisaties zette vandaag de handtekening onder de intentieverklaring Green Deal Hattem. Deze maatschappelijke organisaties en ondernemers spreken hiermee uit dat zij een gezamenlijke verantwoordelijkheid hebben om een duurzame en toekomstbestendige stad door te geven aan de volgende generaties.

 • Tips voor verstandig hout stoken

  30 mei 2023

  Nu het buitenseizoen begint, komen de vuurkorf en terraskachel ook weer tevoorschijn. Dat geeft buiten gezelligheid. Maar het stoken van hout, zowel binnen als buiten, kan ook voor gezondheidsproblemen en overlast zorgen. Het is belangrijk om op een juiste manier te stoken, zodat overlast voor anderen beperkt blijft.

 • Rijbewijskeuringen CBR in Hattem

  30 mei 2023

  Regelzorg organiseert weer rijbewijskeuringen in Hattem. Op zaterdag 10 juni kunnen automobilisten zich medisch laten keuren in De Marke.

 • Slimme bandenpomp

  30 mei 2023

  Ga je, net als Nathalie, op pad met de auto? Rijd dan eerst even langs de slimme bandenpomp. Een auto op goed opgepompte banden verbruikt minder brandstof. Dat scheelt geld en zorgt voor minder vervuilende uitstoot. Ook gaan de banden langer mee.

 • Bedenk een nieuwe straatnaam voor ’t Veen

  Voor de nieuwe verbindingsweg in ’t Veen zoeken wij een nieuwe straatnaam. Een naam die past bij de unieke kenmerken en de geschiedenis van 't Veen. Een naam die zowel het heden als het verleden van dit gebied weerspiegelt en harmonieus samengaat met de andere straten in de nieuwe wijk. Denk bijvoorbeeld aan een verwijzing naar de bedrijvigheid op 't Veen, de rijke historie van de stad of juist naar de prachtige natuurlijke omgeving.