Nieuws RSS icoon

 • Werkzaamheden in binnenstad Hattem op koers

  29 juli 2021

  De binnenstad van Hattem ondergaat een metamorfose. De Kerkstraat, Kruisstraat en Zuidwal zijn klaar. Het wachten is nu op de aankleding zoals fietsenrekken, groen en afzetpaaltjes. De aankomende weken ligt het werk in de binnenstad even stil in verband met de bouwvak. Vanaf 24 augustus gaan de werkzaamheden verder aan de Nieuweweg en Ridderstraat. Dit heeft gevolgen voor alle weggebruikers, omwonenden en bezoekers.

 • Plaatsing nieuwe telecommast in ‘t Veen

  27 juli 2021

  Op 13 augustus 2021 wordt de nieuwe telecommast in ’t Veen geplaatst. De mast komt langs het Roseboomspoor, achter de beoogde Lidl vestiging aan de Populierenlaan 14.

 • Hattems kunstwerk geselecteerd voor Internationale Hanzedagen

  23 juli 2021

  De kunstcommissie van de Internationale Hanzedagen heeft het werk van de Hattemse kunstenares Edith de Jong geselecteerd voor de internationale expositie, die vanaf 19 augustus plaatsvindt in Riga, Letland. De kunstenares is door de gemeente uitgenodigd om een kunstwerk te maken voor HANSEartWORKS, het podium voor kunstenaars uit Hanzesteden.

 • Aanbesteding voor muurschilderingen in Hanzesteden

  23 juli 2021

  In tien Nederlandse en vier Duitse Hanzesteden een muurschildering, dat is het doel van het INTERREG-V-programma ''Grensoverschrijdende samenwerking: Hanzesteden toen en nu". De aanbesteding voor deze opdracht staat open tot 20 augustus.

 • Burendag 2021: vraag een financiële bijdrage aan

  12 juli 2021

  Op 25 september 2021 is het Burendag, het jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt. Een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Tot en met 15 augustus is het mogelijk hiervoor een financiële bijdrage van het Oranje Fonds aan te vragen

 • Praat mee over PlusOV

  12 juli 2021

  Reist u op afroep met PlusOV? Bijvoorbeeld om een avondje te kaarten of om bij iemand op bezoek te gaan? Uw mening en ideeën over deze manier van reizen vinden wij erg belangrijk. Daarom zoeken wij twee inwoners die mee willen doen aan het reizigerspanel van PlusOV. Als lid van het reizigerspanel helpt u mee om de kwaliteit van PlusOV te verbeteren.

 • Vernieuwde gemeentegids Hattem

  07 juli 2021

  Volgende week wordt het ‘Gemeentemagazine Gemeente Hattem 2021/2022’ huis-aan-huis verspreid in Hattem. Het gemeentemagazine vervangt de vertrouwde gemeentegids. Het formaat is veranderd, de indeling is overzichtelijker en het magazine is prettiger leesbaar.

 • Informatierubriek gemeente in de Schaapskooi

  07 juli 2021

  Vanaf woensdag 7 juli verschijnt de informatierubriek met de publicaties en het nieuws van de gemeente Hattem in huis-aan-huiskrant de Schaapskooi. Tot vorige week stond onze informatierubriek in het Veluws Nieuws. Het Veluws Nieuws is verkocht aan Brugmedia, de uitgever van de Schaapskooi. Veluws Nieuws is op 30 juni voor het laatst verschenen. De informatierubriek verhuist door de verkoop naar de Schaapskooi.

 • Regeling ondersteuning noodzakelijke kosten opnieuw verruimd

  25 juni 2021

  Het Hattemse college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de beleidsregels voor de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) opnieuw te verruimen. Tot 30 september kan men de TONK aanvragen voor de periode van 1 juli tot en met 30 september 2021. De maximale toekenning blijft €1000,- en €1666,-voor startende ondernemers.