Nieuws

 • Plaatsing Slimme Bandenpomp bij AH Hattem

  19 mei 2022

  Laat vanaf vandaag (maandag 19 mei) uw bandenspanning gratis controleren. Dit kan aan de Vechtstraat in Hattem. In samenwerking met Albert Heijn Hattem en gemeente Hattem plaatst Band op Spanning de eerste Slimme Bandenpomp. De Bandenpomp is gemaakt van duurzaam materiaal en werkt geheel op zonne-energie. De Bandenpomp is voor iedere automobilist, tijdens openingstijden, gratis te gebruiken.

 • Verslag van de informateur 16 mei 2022

  17 mei 2022
 • Inspireer anderen en deel jouw ervaringen!

  16 mei 2022

  Heb jij in je tuin maatregelen toegepast, zoals het opvangen van regenwater, bestrating vervangen door planten of is je balkon een ware oase voor bijen en vlinders? Meld je tuin dan aan op het platform Tuin & Klimaat Route.

 • Bijeenkomst voor zwerfvuil vrijwilligers en geïnteresseerden

  16 mei 2022

  De zwerfvuilcoördinatoren, de gemeente Hattem en Mooi Schoon willen iedereen die een steentje bijdraagt aan het opruimen van zwerfafval graag uitnodigen voor een gezellige bijeenkomst. Na een aantal digitale bijeenkomsten, kunnen wij elkaar nu eigenlijk weer ‘live’ ontmoeten. Onder het genot van een hapje en drankje staat deze avond in het teken van elkaar ontmoeten, vragen stellen en tips delen.

 • Op 27 mei rijdt de tegeltaxi weer

  16 mei 2022

  Heeft u tegels uit uw tuin gehaald? Stapel ze dan op, want op vrijdag 27 mei rijdt de tegeltaxi weer door Hattem.

 • GGD vaccineert tegen corona in De Open Poort

  10 mei 2022

  GGD Noord- en Oost Gelderland is van maandag 23 tot en met woensdag 25 mei 2022 aanwezig in De Open Poort voor wie zich wil laten vaccineren tegen corona. Er zijn ook GGD-medewerkers aanwezig om vragen te beantwoorden. Het is niet verplicht om een coronaprik te halen. U kiest zelf of u gevaccineerd wilt worden. Goede informatie helpt mee om een goede afweging te maken.

 • Toon van Asseldonk wordt informateur in Hattem

  09 mei 2022

  Afgelopen week werd duidelijk dat het proces om in Hattem een nieuw college te vormen in een impasse verkeert. Om die reden hebben de fractievoorzitters van de zes partijen in de gemeenteraad vandaag onder voorzitterschap van burgemeester Marleen Sanderse overleg gepleegd over de voortgang.

 • Gemeente Hattem doet mee aan de Nationale Tuin & Klimaat Route

  03 mei 2022

  Gemeente Hattem doet dit jaar mee aan de Nationale Tuin en Klimaat Route, het platform om ideeën op te doen voor een klimaatvriendelijke tuin, balkon of buurt. Op dit platform staan allerlei voorbeelden, van insectvriendelijk balkon tot groen gemeenteproject. Bezoekers kunnen ideeën opdoen en vragen stellen zoals: Hoe ga ik hitte tegen? Hoe maak ik mijn balkon insectvriendelijk? Op 3 en 10 september is het ook mogelijk om op bezoek te gaan bij duurzame voorbeelden in de buurt. Gemeente Hattem steunt dit initiatief en moedigt inwoners aan om mee te doen.

 • Digitale vragen? Ga naar het bibliotheekspreekuur!

  03 mei 2022

  In de bibliotheek in Hattem is iedere maandag, van 14 – 17 uur, een bibliotheekspreekuur voor digitale vragen. Dit spreekuur bij de Bibliotheek Noord-Veluwe is een extra mogelijkheid voor hulp en advies, naast het vorig jaar geïntroduceerde Informatiepunt Digitale Overheid.

 • Duurzame challenge voor jongeren: van kledingruil tot opschonen Instagramaccount

  26 april 2022

  Jongeren enthousiast maken om duurzamer te leven. Met die gedachte in het achterhoofd lanceren de Noord-Veluwse gemeenten en duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam de wedstrijd ‘The Green Games’. Van 11 april tot en met 11 mei hebben jongeren de tijd om 31 duurzame opdrachten uit te voeren. De deelnemers kunnen leuke prijzen winnen.

 • Lintjesregen 2022 Hattem

  26 april 2022

  Tijdens de traditionele lintjesregen op dinsdag 26 april 2022 worden in Hattem de heren Van Duinen en Behrens benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Marleen Sanderse reikt de bij de onderscheiding behorende versierselen uit tijdens een bijeenkomst in de raadzaal van het stadhuis. De ceremonie begint om ongeveer 12.30 uur.

 • Kippen afschermen vanwege vogelgriep

  26 april 2022

  Heeft u kippen of ander pluimvee? In verschillende delen van Nederland is vogelgriep. Het is daarom belangrijk dat u uw kippen en ander pluimvee hier tegen beschermt.

 • Programma dodenherdenking in Hattem

  26 april 2022

  Op woensdag 4 mei 2022 zijn we in Nederland om 20.00 uur twee minuten stil. Dan herdenken wij allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Ook in Hattem worden herdenkingen georganiseerd.

 • Markt gesloten voor autoverkeer

  26 april 2022

  Net als in voorgaande jaren is de Markt in Hattem van 1 mei tot 1 oktober, tussen 12.00 en 17.00 uur afgesloten voor autoverkeer. De afsluiting is met paaltjes geregeld en geldt op alle dagen van de week.