Nieuws RSS icoon

 • Boekstartkoffertje voor eerste Hattemse baby’s van 2021

  18 januari 2021

  Vrijdag 15 januari en maandag 18 januari reikte wethouder Carla Broekhuis-Bonte het Boekstartkoffertje uit aan Jelle Mulder en Mevi Biersteker. Zij zijn de eerste Hattemse baby’s van 2021. Het Boekstartkoffertje is een cadeau van de gemeente Hattem en de Bibliotheek Noord-Veluwe aan de ouders van iedere Hattemse baby. Het koffertje bestaat uit twee voorleesboekjes en een lidmaatschap van de bibliotheek voor de baby.

 • Gemeente Hattem heeft voldoende stembureauleden en stemmentellers

  14 januari 2021

  Voor het werven van stembureauleden en stemmentellers in heel Nederland, is een landelijke campagne gestart. De gemeente Hattem heeft inmiddels ruim voldoende stembureauleden en tellers voor de Tweede Kamerverkiezing in maart 2021.

 • Werkzaamheden begraafplaats Kerkhofdijk

  11 januari 2021

  De komende weken vinden diverse werkzaamheden plaats op de begraafplaats aan de Kerkhofdijk. Op welke dagen er precies gewerkt wordt en hoe lang de werkzaamheden gaan duren, is afhankelijk van de weersomstandigheden. Wij verwachten de werkzaamheden uiterlijk half maart af te ronden.

 • Werkzaamheden Roseboomspoor

  06 januari 2021

  Vanaf 4 januari 2021 starten de werkzaamheden van A. Hak Electron aan het Roseboomspoor weer. Vanaf dat moment zijn er weer delen van het Roseboomspoor afgesloten en is er weer een omleidingsroute voor de gebruikers van het fietspad.

 • Directiewisseling bij PlusOV

  05 januari 2021

  Per 1 februari is de heer Henk Meijer benoemd tot directeur van PlusOV. Hij volgt de heer Guido Eggermont op die in december 2018 op interim-basis aantrad met als doel om de organisatie van PlusOV op een stabiel niveau te brengen.

 • Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties van start

  05 januari 2021

  In Nederland gebruiken veel overheidsorganisaties jouw gegevens. Het gaat om gegevens van burgers, bedrijven en bijvoorbeeld gebouwen. Het is dus belangrijk dat al die gegevens kloppen. Staat er toch een fout in een registratie? Dan moet deze snel worden hersteld. Het nieuwe Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties kan hierbij helpen.

 • Hattemse WSW’ers welkom bij gemeente Hattem

  30 december 2020

  De gemeente Hattem neemt vanaf januari 2021 het werkgeverschap over van alle in Hattem wonende medewerkers die nu via de sociale werkvoorziening Tiem aan het werk zijn. Zij komen per 1 januari 2021 in dienst bij gemeente Hattem.

 • Kerststukjes op de begraafplaats

  30 december 2020

  In deze tijd van het jaar worden weer veel kerststukjes geplaatst op de begraafplaats aan de Kerkhofdijk. Denkt u eraan deze na de feestdagen weer op te halen? Na 31 januari worden de overgebleven kerststukjes namelijk verwijderd en weggegooid.

 • Vaccineren in Gelderland start vanaf 3 grote locaties

  23 december 2020

  Op maandag 18 januari starten de GGD’en in Gelderland met het vaccineren tegen het coronavirus vanuit 3 locaties: voor Noord- Oost-Gelderland is dat sporthal Mheenpark in Apeldoorn, voor Gelderland-Midden sportcentrum Papendal in Arnhem en voor Gelderland-Zuid bevindt de locatie zich aan de Havenweg in Wijchen.

 • Fijne feestdagen, een veilige jaarwisseling en een gelukkig en gezond 2021!

  2020 was geen gemakkelijk jaar. We hebben allemaal op de een of andere manier te maken gehad met de gevolgen van het coronavirus. Sociale contacten beperken we al tijden tot een minimum om het coronavirus zo min mogelijk kans te geven. Door de lockdown zijn de scholen weer dicht en veel bedrijven hebben de deuren voorlopig moeten sluiten. Veel sporten zijn voorlopig even niet te beoefenen en gezellig afspreken met vrienden, familie of buren is maar mondjesmaat mogelijk. Zorgpersoneel draait al tijden overuren. Al met al geen goede ingrediënten voor wat een gezellige decembermaand zou moeten zijn.

 • Werkzaamheden Roseboomspoor in januari

  21 december 2020

  De weken van Kerst en Oud & Nieuw is het Roseboomspoor normaal toegankelijk voor fietsers. Vanaf 4 januari 2021 starten de werkzaamheden van A. Hak Electron aan het Roseboomspoor weer. Vanaf dat moment zijn er weer delen van het fietspad afgesloten en is er een omleidingsroute.

 • Gemeenteraad stelt derde pakket lokale steunmaatregelen vast

  De coronacrisis duurt voort en zorgt er voor dat ondernemers, organisaties en verenigingen het zwaar hebben. Daarom heeft de gemeenteraad opnieuw een pakket met lokale maatregelen vastgesteld om partijen in Hattem te ondersteunen.