Nieuws

 • Regio Zwolle Brigade staat klaar voor ondernemers

  18 januari 2022

  Veel ondernemers kunnen in deze lastige tijd wel wat extra hulp gebruiken. Regio Zwolle Brigade staat klaar om dat te doen. Bijvoorbeeld door te attenderen op tijdelijke financiële regelingen waar je misschien gebruik van kunt maken. Of door te wijzen op een initiatief dat goed aansluit op jouw probleem of vraag.

 • Hang een vluchtsleutel op bij jouw voor- of achterdeur

  18 januari 2022

  In verschillende wijken in Hattem is of wordt deze maand een doosje bezorgd met een vluchtsleutelhanger. Die sleutelhanger kun je aan je sleutel doen en ophangen bij de voor- of achterdeur in jouw huis. Je hoeft dan niet naar een sleutel op zoek te gaan als er brand uitbreekt, wat kostbare tijd scheelt bij het vluchten.

 • Boekstartkoffertje voor eerste Hattemse baby van 2022

  13 januari 2022

  Wethouder Carla Broekhuis-Bonte reikte woensdag 12 januari het Boekstartkoffertje uit aan Moreno van den Akker. Hij is de eerste Hattemse baby van 2022. Het Boekstartkoffertje is een cadeau van de gemeente Hattem en de Bibliotheek Noord-Veluwe aan de ouders van iedere Hattemse baby. Het koffertje bestaat uit twee voorleesboekjes en een lidmaatschap van de bibliotheek voor de baby.

 • Brief VNOG over zorgen ondernemers

  13 januari 2022

  De 22 burgemeesters van de VNOG (waaronder Marleen Sanderse van de gemeente Hattem) uiten in een brief aan het veiligheidsberaad en de VNG hun zorgen over de gevolgen van de coronamaatregelen voor ondernemers en vragen om ruimte voor deze groep.

 • Ondertekening participatieverklaring

  11 januari 2022

  In december vond er in het stadhuis een korte ceremonie plaats voor de ondertekening van de Participatieverklaring. De ondertekenaars hebben een verblijfsvergunning en zijn bezig met hun inburgeringstraject. Zij geven in deze verklaring aan dat zij betrokken zijn bij de Nederlandse samenleving.

 • Kerststukjes op de begraafplaats

  11 januari 2022

  Er zijn weer veel kerststukjes geplaatst op de begraafplaats aan de Kerkhofdijk. Denkt u er aan deze weer op te halen? Na 31 januari worden de overgebleven kerststukjes namelijk verwijderd en weggegooid.

 • Online bijeenkomst zwerfvuil vrijwilligers

  11 januari 2022

  De zwerfvuil coördinatoren, de gemeente Hattem en Mooi Schoon nodigen iedereen die een steentje bijdraagt aan de zwerfafval opruimactiviteiten in Hattem graag uit voor een online bijeenkomst.

 • Bericht over mogelijke verstoring van onze producten en diensten

  24 december 2021

  Er is op dit moment sprake van een ‘ernstige kwetsbaarheid’ in een veelgebruikt software-onderdeel (LOG4j) dat wij ook binnen onze gemeente gebruiken. Via landelijke media is bekend geworden dat dit probleem wereldwijd speelt.

 • kersttoespraak burgemeester Marleen Sanderse

  22 december 2021
 • Wees loyaal, koop lokaal

  22 december 2021

  De gemeente roept inwoners van Hattem op lokaal te blijven kopen.

 • ROVA inzamelkalender 2022

  20 december 2021

  Ook in 2022 komt ROVA langs om uw containers voor afval en grondstoffen te legen. De inzameldagen voor 2022 zijn inmiddels bekend.