Nieuws RSS icoon

 • Notitie Reikwijdte en Detailniveau

  12 mei 2021

  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hattem heeft op 26 april 2021 de notitie Reikwijdte en Detailniveau vastgesteld voor de omgevingsvisie van Hattem. De gemeente Hattem werkt aan het opstellen van een Omgevingsvisie. Deze omgevingsvisie beschrijft hoe Hattem zich gaat ontwikkelen richting 2040.

 • Afsluiting spoorwegovergang Hilsdijk

  12 mei 2021

  In verband met werkzaamheden is de spoorwegovergang Hilsdijk in de nacht van zondag 16 op maandag 17 mei afgesloten.

 • Dump geen afval naast de container!

  12 mei 2021

  De laatste maanden komen bij de gemeente veel klachten binnen van gedumpt afval naast de ondergrondse containers. Begrijpelijk, want gedumpt afval leidt tot problemen: van stankoverlast tot ongedierte. En daarnaast ziet het er ook niet netjes uit.

 • Maak samen van de Veldhoeve een Groen Icoon

  12 mei 2021

  Overstromingen door regenwater, een erg heet plein in de zomer zonder bloemen en dieren; dit kunnen effecten zijn van klimaatverandering. En daar kunnen we samen wat aan doen. Daarom heeft provincie Gelderland een ‘Challenge groene icoonprojecten’ gelanceerd. Hiermee dingen negen beste ontwerpen mee naar een maximale subsidie van €100.000. Met dit geld kan het ontwerp daadwerkelijk uit gevoerd worden.

 • Gewijzigde afvalinzameling

  12 mei 2021

  Het milieubrengstation aan de Rijnlandstraat 2 in Zwolle is gesloten op donderdag 13 mei (Hemelvaartsdag).

 • Regeling ondersteuning noodzakelijke kosten verruimd

  28 april 2021

  Het Hattemse college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de beleidsregels voor de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) te verruimen. De maximale toekenning gaat omhoog van €500,- naar €1000,-, voor startende ondernemers gaat de maximale toekenning omhoog van €833,- naar €1666,- en het blijft mogelijk om met terugwerkende kracht tot 1 januari 2021 de regeling aan te vragen.

 • Terrassen en winkels weer open, maar blijf voorzichtig!

  28 april 2021

  Vanaf vandaag woensdag 28 april gelden er verschillende versoepelingen in de coronamaatregelen: alle winkels mogen weer klanten ontvangen zonder winkelafspraak. Er gelden wel voorwaarden, zoals een maximaal aantal bezoekers in een winkel. Ook mogen de buitenterrassen van eet- en drinkgelegenheden, binnen voorwaarden, weer open. Burgemeester Marleen Sanderse, wethouder Auke Schipper, Marco Wolf van Eetcafé de Kruusing en Klaas van Dieren van de HAVO stonden samen even stil bij de wijzigingen.