Nieuws RSS icoon

 • Week van de Dialoog

  18 september 2020

  Tijdens de landelijke Week van de Dialoog delen inwoners in meer dan 20 steden aan dialoogtafels hun verhalen, ze ontmoeten elkaar en delen kennis met elkaar. Mensen van verschillende achtergronden. Hattem is één van deze actieve steden.

 • Aangepaste schetsontwerpen binnenstad

  17 september 2020

  Woensdag 16 september presenteerden gemeente Hattem, NTP en OKRA de aangepaste schetsontwerpen voor de binnenstad. Veel belangstellenden maakten gebruik van de mogelijkheid om te kijken wat er gedaan is met de inbreng van de inloopmarkt van 19 augustus. Was u niet in de gelegenheid, maar toch nieuwsgierig? U vindt hier de aangepaste schetsontwerpen.

 • Nieuwe burgemeester in Hattem

  18 september 2020

  Drs. M. (Marleen) Sanderse is benoemd tot burgemeester van de gemeente Hattem. De benoeming gaat in op 18 september 2020.

 • Hoe gaat u energiezuinig ondernemen?

  15 september 2020

  Wilt u weten wat uw kansen zijn op het gebied van het verduurzamen van uw bedrijfspand(en)? Energieke Noord-Veluwse Bedrijven biedt u namens de gemeente de kans om gebruik te maken van een kosteloze energiescan voor uw bedrijf.

 • Uw mening over zonne- en windenergie

  15 september 2020

  De Noord-Veluwe gaat voor duurzame energie uit de regio. Kiezen we daarbij voor zonnepanelen op daken of juist in het landschap? Of toch voor windmolens. En waar plaatsen we die dan?

 • Cursus Politiek Actief voor inwoners

  15 september 2020

  Op dinsdag 27 oktober 2020 start de gratis cursus Politiek Actief voor inwoners van de gemeenten Elburg, Hattem, Nunspeet en Oldebroek. De cursus is bedoeld voor iedereen die graag meer wil weten over de politiek in de gemeente en nog niet politiek actief is. Misschien denk je er wel eens over na om politiek actief te worden of op een andere manier mee te doen, maar weet je nog niet precies wat de mogelijkheden zijn of wil je jezelf eerst eens oriënteren.

 • Alzheimer Cafés vanaf 14 september weer geopend

  09 september 2020

  Vanwege het coronavirus zijn de aflopen maanden geen reguliere Alzheimer Cafés geweest. Het goede nieuws is dat vanaf 14 september de Alzheimer Cafés weer bezoekers mogen ontvangen.

 • Inwoners uit Hattem positief over maatschappelijke ondersteuning en jeugdhulp

  09 september 2020

  De gemeente Hattem doet elk jaar onderzoek naar de ervaringen van inwoners die hulp ontvangen vanuit de Wmo of jeugdhulp. Uit beide onderzoeken komt een zeer positief beeld naar voren. Inwoners weten steeds beter waar ze terechtkunnen als ze hulp of ondersteuning in het kader van de Wmo of de Jeugdwet nodig hebben.

 • Inloopavonden project Hoenwaard

  08 september 2020

  Praat mee over de voortgang van het project Hoenwaard 2030. In het stadhuis organiseren wij twee inloopavonden. In verband met het verloop van de coronacrisis hebben wij voor een andere opzet gekozen. Wij houden op meerdere dagen een inloopmoment. Zo kunnen wij de coronamaatregelen handhaven en eenieders gezondheid waarborgen.

 • Burgemeester en raadsleden nemen afscheid in buitengewone raadsvergadering

  08 september 2020

  Maandagavond 14 september is er een buitengewone raadsvergadering. In deze vergadering neemt de raad afscheid van waarnemend burgemeester Toon van Asseldonk en van twee raadsleden van de PvdA.

 • Wegwerkzaamheden Hoofdroute Hattem

  03 september 2020

  Eind juli zijn de wegwerkzaamheden aan de Vechtstraat en Burgemeester Bijleveldsingel in Hattem gestart. Wat is er al gebeurd en wat staat er voor de komende weken op de planning?

 • Extra aandacht voor lezen en schrijven

  01 september 2020

  De gemeente Hattem en de Bibliotheek Noord-Veluwe doen mee aan de Week van Lezen en Schrijven, van 7 t/m 13 september. Tijdens deze week vragen gemeenten, bibliotheken, en andere organisaties extra aandacht voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid in Nederland. Zo’n 2,5 miljoen volwassenen hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen.

 • Kabinet verlengt coronasteun banen en economie tot en met 2021

  01 september 2020

  De impact van het coronavirus op banen en economie houdt aan en de economische recessie is voorlopig niet voorbij. Daarom verlengt het kabinet vanaf 1 oktober 2020 diverse lopende steunmaatregelen. De voorwaarden daarvan worden aangepast, zodat ze meer zijn gericht op de langere termijn. Het kabinet neemt bovendien nieuwe maatregelen om bedrijven te stimuleren om meer te investeren in economische groei. Ook zet het kabinet extra middelen in om mensen via scholing en begeleiding te helpen bij het vinden van nieuw werk.

 • Illegaal feest bedrijfspand 1e industrieweg beëindigd

  31 augustus 2020

  Zaterdagnacht heeft de politie in opdracht van de gemeente een illegaal feest in een bedrijfspand in Hattem beëindigd. Op het feest aan de 1e industrieweg werden de coronaregels niet nageleefd. Ook was er geen vergunning aangevraagd.

 • Bereikbaarheid van Coronahulppunt aangepast

  25 augustus 2020

  De telefonische bereikbaarheid van het Coronahulppunt Hattem is aangepast. Het hulppunt is vanaf 1 september bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur.

 • Verkeersonderzoek Ridderstraat, Achterstraat en Dorpsweg

  24 augustus 2020

  Verkeerskundig adviesbureau BonoTraffics voert in opdracht van de gemeente Hattem van 3 tot en met 5 september een verkeersonderzoek uit in de Ridderstraat, Achterstraat en Dorpsweg. Dit gebeurt met camera’s die bevestigd worden aan aanwezige lantaarnpalen. Er wordt onderzocht hoeveel verkeer door de straten rijdt en of dit doorgaand- of bestemmingsverkeer is.

 • Onderzoek naar tevredenheid afvalinzameling

  24 augustus 2020

  Rond maandag 7 september 2020 valt bij een deel van de inwoners van Hattem een vragenlijst over de tevredenheid naar de afvalinzameling op de mat. Onderzoeksbureau Integron voert dit onderzoek voor de gemeente en ROVA uit. Door een steekproef wordt bepaald wie de vragenlijst ontvangt. Met de resultaten van dit onderzoek krijgt de gemeente inzicht in de tevredenheid over het beleid over afval en grondstoffen en over de inzameling van de verschillende afvalstromen.

 • Succesvolle inloopbijeenkomst binnenstad

  24 augustus 2020

  Wat betekent de aanpak van de binnenstad voor mijn woongenot en hoe zit het met de aanvoer van goederen voor mijn bedrijf? Ondernemers en inwoners in de binnenstad van Hattem stelden woensdag 19 augustus hun prangende vragen over de herinrichting van de binnenstad 2e fase. Zo’n 70 bezoekers kwamen naar de speciale inloopbijeenkomst in het stadhuis.