Nieuws RSS icoon

 • Raadsvergadering 26 oktober live volgen

  22 oktober 2020

  De raadsvergadering van aanstaande maandag 26 oktober vindt digitaal plaats. U kunt de vergadering volgen via RTV Hattem en/of de livestream via onze website.

 • Herbouw Hof van Blom

  22 oktober 2020

  Op 23 oktober gaat de schop in de grond. Dan wordt gestart met de herbouw van de Hof van Blom. Nijhuis Bouw uit Rijssen bouwt het nieuwe complex dat straks bestaat uit 56 appartementen. Het gebouw wordt naar verwachting in het 4e kwartaal 2021 opgeleverd.

 • Stand van zaken Integraal kind centrum

  22 oktober 2020

  Twee basisscholen in één gloednieuw gebouw. Elk met een eigen identiteit, maar wel met gezamenlijke faciliteiten en ruimte voor voorzieningen zoals bijvoorbeeld kinderopvang. Dat is de kern van het integraal kind centrum (IKC).

 • Denk mee over de beweegboulevard

  22 oktober 2020

  Een autoluwe zone, waar bewegen centraal staat. Waar kinderen spelen, ouderen een ommetje maken en iedereen kan genieten van het groen. Waar auto’s alleen net voor en na schooltijd welkom zijn.
  Een belangrijk onderdeel van de woonzorgzone is de beweegboulevard.

 • Monument D’Olde Skoele verkocht

  21 oktober 2020

  Gemeentelijk monument d’Olde Skoele aan de Zuiderzeestraatweg is verkocht. In april van dit jaar kwam het pand in de openbare verkoop via lokale makelaar Veltkamp en Stam Makelarij. Dit leverde twaalf biedingen op en het pand is nu verkocht aan de hoogste bieder. De kopers, Joost Maas en Marco Lier van MLG Gebiedsontwikkeling, gaan het pand gebruiken als kantoor en woning.

 • Ruim baan voor seniorenwoningen

  21 oktober 2020

  Genieten van uw oude dag. Dat betekent dat u veilig en comfortabel woont, met goede voorzieningen binnen handbereik en passende zorg wanneer dat nodig is. Gewoon in Hattem. Dat is de ambitie voor de woonzorgzone Geldersedijk. Het stedenbouwkundig plan is klaar en dat is een belangrijke stap voor de realisatie van deze zone.

 • Gemeente Hattem biedt vijftig inwoners gratis online opleidingen aan

  21 oktober 2020

  Het college van B&W wil inwoners helpen aan hun toekomst te werken - juist in deze tijd. Vijftig inwoners en/of kleine zelfstandigen die gedwongen thuis zitten door de coronacrisis kunnen daarom gratis gebruik maken van het online cursusaanbod via RegioOpleiders. U kunt zich nog tot 6 december 2020 aanmelden.

 • College stemt in met stedenbouwkundig plan zone oude ijsbaanterrein

  21 oktober 2020

  Het college van de gemeente Hattem heeft op 13 oktober 2020 ingestemd met het stedenbouwkundige plan voor het oude ijsbaanterrein en omgeving. Hiermee zet het college een stap richting de wens om hier een woonzorgzone te realiseren.

 • Verhuur Dijkpoort voor 5 jaar verlengd

  20 oktober 2020

  Het college van B&W heeft besloten de verhuur van de Dijkpoort aan Edith de Jong met vijf jaar te verlengen. In mei 2015 is Edith de Jong begonnen met de uitvoering van haar plan ‘Ambacht en Kunst in de Dijkpoort’. Met de uitvoering van dit plan is de Dijkpoort Hattem een levend en dynamisch erfgoed geworden, een plek die leeft en bruist en het college ziet daarom graag dat dit zo blijft.

 • 75 jaar Verenigde Naties

  19 oktober 2020

  In het jaar dat Nederland werd bevrijd, werd ook de Verenigde Naties (VN) opgericht. Het doel was de internationale vrede en veiligheid handhaven: een Derde Wereldoorlog moest koste wat kost voorkomen worden!

 • Oproep voor MKB in Hattem

  19 oktober 2020

  MKB-Nederland reikt eens in de twee jaren de prijs voor de mkb-vriendelijkste gemeente uit. De prijs dient als stimulans voor gemeenten om zich actief in te zetten voor een beter mkb-beleid. Het is daarmee het grootste Nederlandse onderzoek naar het lokale ondernemersklimaat, waarin ondernemers zich onder meer uit kunnen spreken over het beleid in de gemeente, de communicatie vanuit de gemeente en de hoogte van de lokale lasten.

 • Bouw van 60 huurwoningen in Hattem van start

  15 oktober 2020

  Met vier man sterk werd deze week de starthandeling voor de nieuwbouw van 60 woningen van Triada verricht. Johan Brouwer (voorzitter Huurdersraad Triada), Auke Schipper (wethouder gemeente Hattem), Harrie van de Ven (directeur-bestuurder Triada) en Arjan Berends (directeur Salverda Bouw) sloegen eigenhandig 4 eerste palen de grond in.

 • Mondkapjes en registratie in het stadhuis

  12 oktober 2020

  De Rijksoverheid geeft het dringende advies om in openbare binnenruimtes een mondkapje te dragen. Ook in het stadhuis van Hattem geven we hier aan gehoor. In de toegankelijke ruimtes van het stadhuis dragen medewerkers daarom een mondkapje. Ook bezoekers wordt verzocht dit te doen.

 • Afsluiting Voet- en Fietspad Geldersedijk

  12 oktober 2020

  Vanaf 8 oktober 2020 is het voet- en fietspad van de Geldersedijk naar de Hof van Blom in beide richtingen afgesloten. Deze afsluiting is noodzakelijk in verband met de bouwwerkzaamheden aan de nieuwbouw Hof van Blom en duurt minimaal een jaar. De afsluiting bevindt zich ter hoogte van huisnummer 13.

 • Online bijeenkomst Warmtevisie Hattem

  12 oktober 2020

  In het klimaatakkoord staat dat in 2050 alle Nederlandse huizen gasloos moeten zijn. Dat is nogal wat. Hoe pakken we dit aan? Waar starten we in Hattem? En wat betekent dit voor u?

 • Tijdelijke afsluiting Roseboomspoor

  06 oktober 2020

  Van maandag 12 oktober t/m vrijdag 23 oktober 2020 is het Roseboomspoor tussen het Vijzelpad en de Vuursteenberg afgesloten. Dit in verband met kabelwerkzaamheden. Fietsverkeer wordt omgeleid via het Vijzelpad en de Oude Kerkweg.

 • Gemeente zoekt deelnemers voor reizigerspanel PlusOV

  06 oktober 2020

  Reist u op afroep met PlusOV? Bijvoorbeeld om een avondje te kaarten of om bij iemand op bezoek te gaan? Uw mening en ideeën over deze manier van reizen vinden wij erg belangrijk. Daarom zoeken wij twee Hattemers die vier keer per jaar willen meedoen aan het reizigerspanel van PlusOV.

 • Lever je e-waste in en ontvang een gratis puzzel

  05 oktober 2020

  Van 12 - 18 oktober is het Nationale Recycleweek. Lever daarom op zaterdag 17 oktober tussen 08.00 en 12.00 uur gratis jouw afgedankte apparaten en lampen (e-waste) in bij de gemeentewerf aan de Kerkhofdijk en ontvang als dank een Wecycle Recycle puzzel.

 • Haal ook een gratis oplaadtimer

  05 oktober 2020

  Tijdens de Week van Duurzaamheid staan medewerkers van Veluwe Duurzaam met een kraam op de Hattemse weekmarkt. Op woensdag 14 oktober kunt u met een ingevulde bon gratis een oplaadtimer ophalen. Een oplaadtimer is een slimme stekker die apparaten op tijd uitschakelt.

 • ‘Zo’n woningbrand gun je je ergste vijand niet’

  05 oktober 2020

  “In een klap ben je alles kwijt. Het besef dat het echt gebeurd is, is heel onwerkelijk. Dat moment kwam bij mij pas, toen ik op een noodlocatie op de bank zat en een T-shirt aan wilde doen, maar me realiseerde dat mijn kleren ook weg waren. Je verzamelt in je leven spullen die herinneringen met zich mee dragen en die komen nooit meer terug”, vertelt Chantal de Vreede die in 2018 een woningbrand meemaakte. De Nederlandse Brandwonden Stichting en Brandweer Nederland zijn de campagne ‘Rookmelders redden levens’ gestart om het aantal slachtoffers van een woningbrand te beperken. “Belangrijk,” zegt Chantal “want al wist ik met mijn gezin nog net veilig te vluchten, de impact is tot vandaag aan toe voelbaar.”

 • Aanlijn- en muilkorfgebod in de gemeenten Elburg, Epe, Hattem, Heerde, Oldebroek en Nunspeet

  01 oktober 2020

  Vanaf 15 oktober 2020 kunnen bijtincidenten met honden leiden tot een aanlijn- of muilkorfgebod in de gemeenten Elburg, Epe, Hattem, Heerde, Oldebroek en Nunspeet, de gemeenten waar het Politieteam Veluwe-Noord werkzaam is.

 • Meer dan honderd activiteiten tijdens Noord-Veluwse Week van Duurzaamheid

  30 september 2020

  Van 5 tot en met 17 oktober staat de regio Noord-Veluwe in het teken van de Week van Duurzaamheid. Inwoners van de gemeenten Elburg, Ermelo, Hattem, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten kunnen meedoen aan leuke, duurzame kortingsacties of activiteiten als (online) workshops, adviesgesprekken en proeverijen van bedrijven en organisaties uit de regio. De Week van Duurzaamheid wordt georganiseerd door de zeven regiogemeenten en duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam.

 • Week tegen eenzaamheid

  29 september 2020

  Van 1 tot en met 8 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid, met als hoofdboodschap: ‘Kom erbij!’

 • Prijsvraag voor jongeren

  29 september 2020

  Heb jij een goed idee om je buurt leuker te maken? Of wil je toffe activiteiten organiseren voor de jongeren in jouw buurt? Doe dan mee met de Jongerenprijsvraag van de Leefbaarheidsalliantie Gelderland. Je kunt tussen de € 500 en €1.000 winnen voor je idee.

 • Doe mee met de gratis training ‘GOED omgaan met dementie’

  29 september 2020

  In het kader van ‘Hattem dementievriendelijk’ vindt op dinsdag 3 november van 15.30-17.30 uur de training ‘GOED omgaan met dementie’ plaats in het stadhuis.

 • Helpt u mee aan meer vogels, egels, vlinders en wilde bijen in uw omgeving?

  29 september 2020

  Wilde bijen, vlinders, egels en andere dieren hebben het moeilijk en kunnen wel wat hulp van bewoners gebruiken. Hoe kunt u deze dieren op uw terrein helpen? Wat zijn bijvriendelijke bloemen? Om bewoners op weg te helpen start Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) in opdracht van de gemeente Hattem een project voor meer biodiversiteit. Bewoners in het buitengebied kunnen zich nu aanmelden voor een biodiversiteitsplan.

 • Vierde coronapeiling laat stijging bezorgdheid zien

  29 september 2020

  “Altijd nadenken over afstand houden, voorzichtig zijn, een kuchje en meteen denken: moet ik me laten testen? Het idee dat je besmet kan zijn zonder het te weten. Dat levert bij mij veel stress op.” Dit zei één van de deelnemers aan het corona vervolgonderzoek van GGD Noord- en Oost-Gelderland.