Nieuws RSS icoon

 • Denk mee over de herinrichting binnenstad fase 2

  07 juli 2020

  Hebt u een goed idee om de Hattemse binnenstad aantrekkelijker te maken voor inwoners, ondernemers en bezoekers? Laat het ons weten. We stellen uw inbreng om de binnenstad nog mooier te maken zeer op prijs.

 • Zuinig met drinkwater

  06 juli 2020

  In de zomer gebruiken we met z’n allen miljoenen liters drinkwater extra. Om de tuin te sproeien, grote (opzet)zwembaden te vullen en een keer extra te douchen. Op sommige dagen is het verbruik zo extreem hoog dat er op sommige plekken minder water uit de kraan komt. Help mee om dat te voorkomen en ga zuinig om met drinkwater.

 • Inwoners van Hattem en Hattemerbroek keken 2 juli naar eerste ontwerp van Van der Valk op het H2O bedrijventerrein

  06 juli 2020

  Bedrijvenpark H2O, gemeente Hattem en Van der Valk presenteerden donderdag 2 juli de plannen voor de bouw van een nieuw hotel.
  Ook riepen zij omwonenden op hierop te reageren. Het Van der Valk-concern heeft interesse in de bouw van een hotel aan de A28 bij knooppunt Hattemerbroek.

 • Samenwerking leidt tot lokaal sportakkoord

  06 juli 2020

  Sportkoepel Hattem, Hattemse sportverenigingen, sportaanbieders, buurtsportcoaches, maatschappelijke organisaties en de gemeente hebben, onder begeleiding van een sportformateur, samen een lokaal sportakkoord 2021-2022 opgesteld.

 • Op vakantie of toch maar niet

  06 juli 2020

  De zomervakantie is in het noorden van het land begonnen. In bijna heel Europa zijn de grenzen weer open en kunnen vakantiegangers genieten van de natuur en een andere omgeving. Ondanks een vakantie met beperkingen, gaan drie op de tien inwoners van de regio Noord- en Oost-Gelderland deze zomer toch op pad. Dit blijkt uit de derde coronapeiling, uitgevoerd door GGD NOG, waar onder andere het effect van de versoepeling van de coronamaatregelen is onderzocht.

 • Veluwe Duurzaam zoekt enthousiaste energiecoaches

  06 juli 2020

  Inwoners uit de regio die plaats- of buurtgenoten willen helpen met energie besparen kunnen aan de slag als vrijwillige energiecoach. Op maandagavond 13 juli organiseert Veluwe Duurzaam in Nunspeet een informatieavond voor de energiecoaches. Tijdens de avond is er gelegenheid om kennis te maken en wordt er informatie gegeven wat een coach doet.

 • Opdracht aanpak Burg Bijleveldsingel, Vechtstraat en Hessenweg voor Schagen Infra BV

  30 juni 2020

  De werkzaamheden aan de Burg Bijleveldsingel, Vechtstraat en Hessenweg zijn gegund aan Schagen Infra BV uit Hasselt. Schagen bood de gemeente niet alleen een scherpe prijs, maar ook een gedegen plan van aanpak voor de bereikbaarheid van ondernemers en bewoners tijdens de werkzaamheden. De nieuwe inrichting van de wegen kan beginnen.

 • Gemeente Hattem en NTP BV ondertekenen bouwteamovereenkomst

  30 juni 2020

  Gemeente Hattem en NTP BV uit Hattem werken in bouwteamverband samen om te komen tot realisatie van het project `Herinrichting binnenstad fase 2’. Op dinsdagmiddag 30 juni ondertekenden wethouder Auke Schipper en Rob Alberti namens NTP BV, de bouwteamovereenkomst.

 • Verkeersexamen: alle kinderen geslaagd!

  30 juni 2020

  Vorige week vonden de verkeersexamens in Hattem plaats. Ondanks een aantal moeilijke situaties is er goed gefietst en namen alle kinderen het verkeersdiploma in ontvangst.

 • Aanmelden voor gratis online cursusaanbod

  Bent u ondernemer in Hattem en heeft u het momenteel minder druk, door de coronacrisis of om andere redenen? Dan is dit wellicht een goed moment om aan uw toekomst te werken! Wij bieden ondernemers in Hattem 3 maanden lang het online cursusaanbod van RegioOpleiders gratis aan.

 • Monitor bezoekersdrukte Gelderland

  29 juni 2020

  Nederlanders trekken er graag weer op uit. Dit biedt kansen voor onze regio deze zomer! Een goede verspreiding van bezoekers in tijd en ruimte is wenselijk en noodzakelijk in deze tijden. De monitor bezoekersdrukte toont aan de hand van een kaart waar de drukke en rustige plekken zich in Gelderland op dit moment bevinden.

 • Uitreiking Koninklijke onderscheiding aan de heer A.J. Spakman

  29 juni 2020

  De heer A.J. Spakman werd vrijdag 24 april verrast door burgemeester Toon van Asseldonk met de mededeling dat het Zijne Majesteit de Koning had behaagd hem te benoemen tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Door de coronamaatregelen mocht de bij deze benoeming behorende onderscheiding op dat moment nog niet worden uitgereikt. Door de versoepelde landelijke maatregelen is het nu wel mogelijk de uitreiking plaats te laten vinden. Landelijk is hiervoor vrijdag 3 juli aangewezen.

 • Proef met eenvoudige vergunningaanvragen in H20-gemeenten

  23 juni 2020

  De gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek zijn een pilot gestart met het programma BLITTS. BLITTS maakt het eenvoudig om een omgevingsvergunning voor het bouwen aan te vragen.

 • Marleen Sanderse nieuwe burgemeester van Hattem

  De gemeenteraad heeft 22 juni besloten om Marleen Sanderse (43) voor te dragen als nieuwe burgemeester van Hattem. Zij volgt Jan Willem Wiggers op die in september 2019 afscheid nam als burgemeester van Hattem. Toon van Asseldonk is momenteel waarnemend burgemeester.

 • Winnaar kleurwedstrijd Veluwe Duurzaam

  22 juni 2020

  Samuel (3 jaar) is de Hattemse winnaar van de kleurwedstrijd van Veluwe Duurzaam. Zoals u aan de prachtige kleurplaat al ziet: blauw is zijn lievelingskleur. Wethouder Auke Schipper ging bij Samuel op bezoek om hem zijn prijs te overhandigen, een pakket om zelf een vogelhuisje te bouwen. Daarna ging Samuel gelijk aan de slag.

 • Vraag een gratis douchecoach aan

  22 juni 2020

  Wie van u thuis lukt het om van 10 minuten naar 4 minuten douchetijd te gaan? Daarmee kunt u zo’n 40 liter douchewater (=200 glazen limonade) besparen!

 • Verkeersexamens

  22 juni 2020

  Op donderdag 25 juni zijn er verkeersexamens. Dit jaar gaat het iets anders dan anders. De start is bij de parkeerplaats van het oude zwembad, aan de Randweg. Er geldt een aantal coronamaatregelen.

 • Werkzaamheden Spoolderbergweg

  22 juni 2020

  Van maandag 6 juli tot en met zaterdag 1 augustus voert gemeente Zwolle op de Spoolderbergweg en de Spoolderbergbrug groot onderhoud uit. Tijdens de werkzaamheden is de Spoolderbergweg vanaf de Beukenallee tot aan de IJsselbrug afgesloten voor doorgaand verkeer. De Oude Veerweg is ter hoogte van de Spoolderbergbrug ook afgesloten voor alle verkeer.

 • Nationale Duurzame Huizen Route

  22 juni 2020

  Ook deze zomer gaat de Nationale Duurzame Huizen Route op zoek naar het Duurzaamste Huis van Nederland. Met deze verkiezing geeft de organisatie huiseigenaren de welverdiende waardering voor hun prestaties op het gebied van duurzaam wonen.

 • Informatieavond Van der Valk hotel Hattem

  22 juni 2020

  Er zijn plannen voor een vestiging van hotelketen Van der Valk op Bedrijvenpark H20. Daarom organiseren Hotel Van der Valk en Bedrijvenpark H2O en gemeente Hattem een informatieavond over deze plannen. U bent op donderdag 2 juli 2020 van harte welkom bij Kwekerij Souman, Zuiderzeestraatweg 34 in Hattem

 • Vanaf de bank op bezoek bij een duurzaam huis

  17 juni 2020

  Wie interesse heeft in duurzaam wonen, krijgt maandagavond 22 juni de unieke kans om via videoverbinding binnen te kijken in een duurzaam huis. Huiseigenaar Theo te Winkel geeft dan uitleg over de duurzame maatregelen die hij toepaste in zijn woning in Hattem, zoals de isolatie, zonnecollectoren en het gebruik van regenwater voor het spoelen van het toilet. Mensen die graag deelnemen, kunnen zich aanmelden via de website van de Nationale Duurzame Huizen Route.

 • Column wethouder Hospers: 'Klaar met corona?'

 • Adopteer een groenstrook

  16 juni 2020

  Wilt u graag een bijdrage leveren aan een groene woon- en leefomgeving? Adopteer dan – zoals veel Hattemers doen - een groenstrook. Klinkt leuk, maar wat houdt dat precies in?

 • Gemeente Hattem gunt NTP opdracht herinrichting binnenstad fase 2

  16 juni 2020

  De werkzaamheden voor fase 2 van de Hattemse binnenstad zijn gegund aan NTP B.V. Hiermee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de verdere verbetering van de Hattemse binnenstad voor bewoners, inwoners en ondernemers in Hattem.

 • Teksten op straat herinneren ons: houd afstand en vermijd drukte

  De Coronamaatregelen zijn langzaam aan verder versoepeld en horeca starten, onder voorwaarden, weer op. De aankomende vakantieperiode en het mooie weer nodigen uit om de straat op te gaan en te genieten van een glaasje en een hapje op een terras. Heerlijk natuurlijk! Maar we moeten niet vergeten dat het belangrijk blijft om afstand te houden en drukte te vermijden.

 • Gemeente en ijsvereniging treffen voorbereiding voor strenge winter

  11 juni 2020

  Gemeente Hattem komt met een aantal maatregelen om de lekkage in de ijsbaan te verhelpen. Het schaatsen op natuurijs koesteren we in onze mooie Hanzestad. Al lijkt schaatsen nu nog zover weg.

 • Hoe gaat het met de jeugd? Coronapeiling Jeugd van de GGD geeft inzicht

  ‘Ik vind door de corona het dagelijks leven veel minder leuk, maar we moeten er gewoon het beste van maken!’ Dit zei één van de jongeren die heeft meegedaan aan de Coronapeiling Jeugd, waarin de GGD heeft onderzocht wat de impact van de coronacrisis is op het leven van jongeren.

 • Ondernemerspeiling coronacrisis Regio Zwolle

  Wat vindt u als ondernemers van het steunpakket van het Rijk? Regio Zwolle wil graag inzicht in de impact van de coronacrisis op ondernemers in de regio. Daarom is de wekelijkse ondernemerspeiling in het leven geroepen.

 • Vervanging voetgangersbrug Burg Bijleveldsingel

  09 juni 2020

  De voetgangersbrug over het water, op de hoek van de Burg Bijleveldsingel en Waalstraat, wordt vervangen. Dit gebeurt tussen 22 juni en 10 juli 2020.

 • Spreekuur Op KO€RS weer in de Marke

  09 juni 2020

  Vanaf 2 juni is er elke dinsdagmiddag weer een inloopspreekuur in de Marke van Op KO€RS van Stichting Welzijn Hattem. Er zit een vrijwilliger klaar die u helpt met vragen rond administratie of financiën. Zoals vanouds, elke dinsdagmiddag van 14.00-16.00 uur. Wees welkom!