Nieuws

 • Slimme bandenpomp

  30 mei 2023

  Ga je, net als Nathalie, op pad met de auto? Rijd dan eerst even langs de slimme bandenpomp. Een auto op goed opgepompte banden verbruikt minder brandstof. Dat scheelt geld en zorgt voor minder vervuilende uitstoot. Ook gaan de banden langer mee.

 • Bedenk een nieuwe straatnaam voor ’t Veen

  Voor de nieuwe verbindingsweg in ’t Veen zoeken wij een nieuwe straatnaam. Een naam die past bij de unieke kenmerken en de geschiedenis van 't Veen. Een naam die zowel het heden als het verleden van dit gebied weerspiegelt en harmonieus samengaat met de andere straten in de nieuwe wijk. Denk bijvoorbeeld aan een verwijzing naar de bedrijvigheid op 't Veen, de rijke historie van de stad of juist naar de prachtige natuurlijke omgeving.

 • Naturalisatie

  30 mei 2023

  Tijdens een naturalisatieceremonie op 26 mei hebben dertien mensen de Nederlandse nationaliteit gekregen. Na het afleggen van de verklaring van verbondenheid ontvingen zij van burgemeester Sanderse de officiële papieren van het Nederlanderschap.

 • Muziek op schoot, boekenverkoop en voorleesuurtje bij BoekStartdag

  24 mei 2023

  De bibliotheek in Hattem doet mee met de nationale BoekStartdag op 3 juni. Voor de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders zijn er leuke activiteiten. Samen zingen en bewegen bij Muziek op schoot met Lidia Olsthoorn, boekenverkoop door Bruna Hattem en een voorleesuurtje. Voor alle jonge bezoekers is er een leuk presentje, iets te drinken en wat lekkers.

 • Gebruik navigatiegegevens

  16 mei 2023

  Om onderzoek te doen naar bijvoorbeeld verkeersmaatregelen in Hattem, zetten wij als gemeente FCD (Floating Car Data)* in. Met behulp van FCD hebben we van alle wegen in Hattem een actueel beeld van de verkeerssituatie. Wij gebruiken FCD om te kijken hoe het verkeer op de weg stroomt of dat er juist files zijn. Het helpt ons om de wegen veiliger en efficiënter te maken. Welke routes zijn bijvoorbeeld heel populair en wat is de gemiddelde snelheid. Of wordt er te hard gereden.

 • Plezier staat voorop bij voetbalteam van Hattem Onbeperkt

  17 mei 2023

  Voetbalvereniging Hattem organiseert al ruim tien jaar voetbalactiviteiten voor meisjes en jongens met een autisme spectrum stoornis. Dit jubileum werd vorige week gevierd met een wedstrijd op Sportpark Het Achterveen tussen het team van Hattem Onbeperkt en PEC kicks Ass.

 • Fietscampagne van start op de Veluwe

  16 mei 2023

  Maandag 22 mei start de Fiets naar je werk week. Doe net als andere Veluwenaren mee met de fietscampagne, de Fiets naar je werk week!

 • Scholen uit gemeente Hattem strijden tegen elektronisch afval!

  15 mei 2023

  De Vlonder en de Sint Andreassschool uit Hattem doen van 22 mei tot en met 15 juni mee met de E-waste Race. Dit doen zij in wedstrijdvorm met 8 andere basisscholen uit Steenwijkerland en Staphorst. Het project is vandaag officieel van start gegaan met een kick-off met burgemeester Sanderse van gemeente Hattem op de Sint Andreasschool in Hattem. De tien deelnemende teams gaan vier weken lang de strijd aan met elektronisch afval (ook wel e-waste). De kinderen zamelen klein elektronisch afval in zodat deze hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Zo leveren ze een prachtige bijdrage aan de circulaire economie!