April 2020

 • Bouw Hof van Blom gaat beginnen

  24 april 2020

  Al geruime tijd speelt in Hattem het proces van de realisatie van Hof van Blom. Als eigenaar van de locatie heeft Nijhuis Bouw B.V. een huurovereenkomst gesloten met Het Baken en met de huisartsenpraktijk Hof van Blom, waarna de seinen nu op groen staan om met de bouw te starten.

 • Start werkzaamheden kabels en leidingen Hessenweg en Vechtstraat

  24 april 2020

  Ter voorbereiding aan de herinrichting van de Hessenweg en Vechtstraat, wordt er in week 18 gestart met werkzaamheden aan leidingen.

 • Hattem start aanbesteding voor werkzaamheden aan Burg Bijleveldsingel, Vechtstraat en Hessenweg

  22 april 2020

  De gemeente Hattem richt de Burg Bijleveldsingel, Vechtstraat en Hessenweg opnieuw in. De straten worden omgebouwd tot een 30 km zone om zo de veiligheid op deze wegen te vergroten. Voor deze werkzaamheden start de gemeente de aanbesteding.

 • Eikenprocessierups weer actief

  21 april 2020

  In deze periode kruipen de eikenprocessierupsen uit hun ei. Zij veroorzaken dan niet direct jeukklachten, dat gebeurt pas als zij groter zijn en brandharen hebben. Wel is dit het moment om met bestrijding te beginnen.

 • Markt in Hattem afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

  14 april 2020

  Net als afgelopen jaar sluit de gemeente Hattem de Markt in Hattem af voor gemotoriseerd verkeer. Deze afsluiting geldt van 1 mei 2020 tot 1 oktober 2020 en is van 12.00 uur tot 17.00 uur zeven dagen per week. Tijdens de afsluiting van de Markt geldt tweerichtingsverkeer in de Kerkhofstraat. Hiermee blijven de parkeerplaatsen naast de kerk bereikbaar.

 • 't Kleine Veer voorlopig uit de vaart

  15 april 2020

  Tot 1 juni vaart 't Kleine Veer tussen Hattem en Zwolle niet. Dit vanwege de coronamaatregelen.

 • d’Olde Skoele in de openbare verkoop

  07 april 2020


  Gemeentelijk monument d’Olde Skoele komt in de openbare verkoop. In november 2018 werd de gemeente Hattem opnieuw eigenaar van het authentieke pand, een gemeentelijk monument. Om het pand een nieuwe functie te geven, konden potentiële kopers inschrijven in een openbare verkoopprocedure. Zij konden een plan indienen en dit voorzien van een bod. De gemeente Hattem heeft nu besloten om niet verder te gaan met de ingediende plannen. Helaas heeft de procedure geen gewenst resultaat opgeleverd.