April 2022

 • Duurzame challenge voor jongeren: van kledingruil tot opschonen Instagramaccount

  26 april 2022

  Jongeren enthousiast maken om duurzamer te leven. Met die gedachte in het achterhoofd lanceren de Noord-Veluwse gemeenten en duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam de wedstrijd ‘The Green Games’. Van 11 april tot en met 11 mei hebben jongeren de tijd om 31 duurzame opdrachten uit te voeren. De deelnemers kunnen leuke prijzen winnen.

 • Kippen afschermen vanwege vogelgriep

  26 april 2022

  Heeft u kippen of ander pluimvee? In verschillende delen van Nederland is vogelgriep. Het is daarom belangrijk dat u uw kippen en ander pluimvee hier tegen beschermt.

 • Markt gesloten voor autoverkeer

  26 april 2022

  Net als in voorgaande jaren is de Markt in Hattem van 1 mei tot 1 oktober, tussen 12.00 en 17.00 uur afgesloten voor autoverkeer. De afsluiting is met paaltjes geregeld en geldt op alle dagen van de week.

 • Informateur geeft nieuw advies aan opdrachtgever HattemCentraal

  09 mei 2022

  De raadsfractie van PvdA/GroenLinks heeft de informateur gisteren per brief laten weten niet in te gaan op de uitnodiging voor een gesprek met HattemCentraal en het CDA over de vorming van een nieuwe coalitie. “Om die reden kan geen uitvoering worden gegeven aan het advies van 6 april 2022”, deelt informateur Gert Jan van Noort mee.

 • Sint Andreassschool succesvol in scholenstrijd tegen elektronisch afval

  14 april 2022

  Afgelopen vier weken hebben leerlingen van tien basisscholen uit gemeente Hattem, Steenwijkerland en Zwartewaterland een grote hoeveelheid elektronisch afval ingezameld tijdens de E-waste Race. In totaal zamelden de scholen met de hulp van buurtbewoners maar liefst 16.243 oude elektronische apparaten in. Dankzij de grote inzamelstrijd belandt de verzamelde apparatuur niet in de verbrandingsoven maar wordt hergebruikt en gerecycled. De Sint Andreasschool is in deze strijd als derde geëindigd.

 • Geen extra lange wachttijden bij burgerzaken

  07 april 2022

  Deze week verscheen er in de landelijke pers een bericht dat aanvragen van een paspoort wel 3 maand kan duren. Op het NOS journaal was gemeente Den Haag te zien, waar men inderdaad zo lang moet wachten om een afspraak te maken. Dat is in Hattem niet aan de orde.

 • Definitief ontwerp nieuwe aansluiting H2O bedrijvenpark gereed

  07 april 2022

  De nieuwe aansluiting bij Wezep op de A28 zorgt voor minder verkeer door Wezep en verbetert de bereikbaarheid van bedrijventerrein H20. Provincie Gelderland start met het voorbereiden van de aanbestedingsprocedure. De werkzaamheden voor deze nieuwe aansluiting starten in de tweede helft van 2022 en duren tot de zomer van 2024.