Henk Rook en Gerrit van Eikenhorst krijgen Koninklijke onderscheiding

Henk Rook en Gerrit van Eikenhorst uit Hattem zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Marleen Sanderse reikte hen vandaag – tijdens de jaarlijkse lintjesregen – de bijbehorende versierselen uit. Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in het stadhuis in aanwezigheid van familieleden en vrienden.

Emmaüskerk

De heer Rook (geboren in 1947) is sinds 1985 vrijwilliger bij de plaatselijke Emmaüskerk. Hij zette zich onder andere in voor de kindernevendienst (1985-2005) en als diaken (2000-2008). Op dit moment is hij nog actief voor deze kerkelijke gemeente als lector, vrijwilliger voor de actie Kerkbalans en hulpkoster. Ook was hij betrokken bij de organisatie van sinterklaasactiviteiten voor het kinderkoor. 

De Bongerd

Henk Rook is daarnaast actief als vrijwilliger bij Woonzorgcentrum de Bongerd. Hij werkte tot 2012 bij de Bongerd als medewerker technische dienst. Sinds zijn pensionering ondersteunt hij vrijwillig de huismeester en helpt hij mee bij de dierenweide, de broodwagen en diverse andere activiteiten van dit woonzorgcentrum.

Duivensport

De heer Van Eikenhorst (1951) heeft zich langdurig ingezet voor de duivensport. Hij is sinds 1969 actief als bestuurs- en commissielid van Postduivenvereniging De Reizende Postduif Hattem. Op dit moment is hij voorzitter van deze vereniging. Ook is hij lid van de Financiële Controlecommissie van de Gelderse Overijsselse Unie van de Nederlandse Postduiven Organisatie en penningmeester geweest van Stichting Wie Heeft Ze Beter/The Best of the Best. Gerrit van Eikenhorst was ook de drijvende kracht achter de jubileumactiviteiten rondom het 100-jarig bestaan van De Reizende Postduif. De Nederlandse Postduiven Organisatie reikte hem in 2018 de Zilveren Speld met Oorkonde uit voor zijn grote inzet voor de duivensport. 

Voetbal

Van Eikenhorst was daarnaast jarenlang bestuurslid van de Voetbalvereniging Hattem, begeleider van jeugdelftallen en van 2015 tot 2019 voorzitter van de jubileumcommissie ter ere van het 100-jarig bestaan van deze club in 2018.

Foto Marleen met beide gedecoreerden Rook en Van Eikenhorst