Nieuwe gemeentepolis voor Hattemers met laag inkomen

De gemeente Hattem gaat een overeenkomst aan met zorgverzekeraar Aevitae. Vanaf 1 januari 2022 biedt de zorgverzekeraar een nieuwe collectieve zorgverzekering voor Hattemers met een laag inkomen. De overeenkomst geldt voor een periode van drie jaar en biedt inwoners met een inkomen tot maximaal 120% van het sociaal minimum de mogelijkheid om zich goed te verzekeren tegen ziektekosten voor een relatief lage premie.

Verantwoordelijk wethouder Carla Broekhuis-Bonte vindt het belangrijk om een collectieve zorgverzekering voor minima aan te bieden: ‘Als je weinig te besteden hebt, dan is de premie voor een zorgverzekering voor het hele gezin een flinke hap uit je maandelijkse budget. Door deze verzekering aan te bieden kunnen we Hattemers helpen die zich anders wellicht niet of minder goed verzekeren. Deze verzekering heeft een ruime dekking en door de bijdrage van de gemeente en de collectiviteitskorting is de gemeentepolis betaalbaar voor de deelnemers. Ik ben dan ook blij dat we in Aevitae voor de komende drie jaar een nieuwe partner hebben gevonden die de gemeentepolis wil aanbieden. Dat biedt zekerheid voor de deelnemende Hattemers en voor de gemeente. Ik hoop dan ook dat zo veel mogelijk inwoners die er voor in aanmerking komen aan het eind van het jaar de overstap maken.’

De nieuwe gemeentepolis biedt drie zorgpakketten met verschillende vergoedingen. Bij twee van deze pakketten is het eigen risico ook mee verzekerd. Bij het meest voordelige pakket is dit niet standaard geregeld. Omdat de gemeente niet wil dat het eigen risico een belemmering is voor het afnemen van zorg, betaalt de gemeente de vergoeding van het eigen risico voor dit pakket.

Overstappen voor 1 januari 2022

Tot en met eind 2021 heeft de gemeente nog een overeenkomst met verzekeraar Menzis voor een gemeentepolis. Voor inwoners die deelnemen aan deze polis betekent het dus dat ze uiterlijk op 31 december 2021 moeten overstappen naar Aevitae als ze gebruik willen blijven maken van de gemeentepolis. Dit kan te zijner tijd eenvoudig via www.gezondverzekerd.nl

Half november volgt meer informatie over voorwaarden

Halverwege november 2021 worden de nieuwe zorgpremies bekend. Dat is ook het moment dat de gemeente huidige deelnemers en nieuwe geïnteresseerden uitgebreid gaat informeren over de exacte voorwaarden van de polis. De gemeente werkt daarin samen met Op KO€RS van SWH, zorgverleners en andere organisaties in Hattem die contact hebben met de potentiële doelgroep van de polis.