Augustus 2020

 • Illegaal feest bedrijfspand 1e industrieweg beëindigd

  31 augustus 2020

  Zaterdagnacht heeft de politie in opdracht van de gemeente een illegaal feest in een bedrijfspand in Hattem beëindigd. Op het feest aan de 1e industrieweg werden de coronaregels niet nageleefd. Ook was er geen vergunning aangevraagd.

 • Onderzoek naar tevredenheid afvalinzameling

  24 augustus 2020

  Rond maandag 7 september 2020 valt bij een deel van de inwoners van Hattem een vragenlijst over de tevredenheid naar de afvalinzameling op de mat. Onderzoeksbureau Integron voert dit onderzoek voor de gemeente en ROVA uit. Door een steekproef wordt bepaald wie de vragenlijst ontvangt. Met de resultaten van dit onderzoek krijgt de gemeente inzicht in de tevredenheid over het beleid over afval en grondstoffen en over de inzameling van de verschillende afvalstromen.

 • Verkeersonderzoek Ridderstraat, Achterstraat en Dorpsweg

  24 augustus 2020

  Verkeerskundig adviesbureau BonoTraffics voert in opdracht van de gemeente Hattem van 3 tot en met 5 september een verkeersonderzoek uit in de Ridderstraat, Achterstraat en Dorpsweg. Dit gebeurt met camera’s die bevestigd worden aan aanwezige lantaarnpalen. Er wordt onderzocht hoeveel verkeer door de straten rijdt en of dit doorgaand- of bestemmingsverkeer is.

 • Succesvolle inloopbijeenkomst binnenstad

  24 augustus 2020

  Wat betekent de aanpak van de binnenstad voor mijn woongenot en hoe zit het met de aanvoer van goederen voor mijn bedrijf? Ondernemers en inwoners in de binnenstad van Hattem stelden woensdag 19 augustus hun prangende vragen over de herinrichting van de binnenstad 2e fase. Zo’n 70 bezoekers kwamen naar de speciale inloopbijeenkomst in het stadhuis.

 • Brandweer controleert de Veluwe vanuit de lucht

  17 augustus 2020

  Misschien heeft u ze ook zien vliegen: de surveillance vliegtuigen van de brandweer. In droge en warme tijden worden dagelijks brandweer luchtsurveillances uitgevoerd op de Veluwe.

 • Gratis opleiding en bijscholing voor werknemers en werkzoekenden in Regio Zwolle

  03 augustus 2020

  Werknemers en werkzoekenden in Regio Zwolle kunnen zich gratis laten (bij-)scholen. Dit initiatief is ontstaan vanuit de campagne Upgrade Jezelf, onderdeel van Regio Zwolle. Ook de gemeente Hattem doet mee aan dit initiatief samen met negentien andere regiogemeenten (van de 22) en de vier provincies. “Of u nu werkgever, werknemer of werkzoekende bent, als inwoner van Hattem krijgt u met dit initiatief allerlei kansen voor bijscholing en omscholing.”, aldus wethouder Carla Broekhuis-Bonte.

 • Windpark Hattemerbroek

  03 augustus 2020

  De eerste fase van de bouw van het windpark Hattemerbroek is afgerond. Van Werven leverde en verwerkte in de eerste fase ca 20.000 kubieke meters aan vulzand en verhardingsmateriaal. Dankzij de gerealiseerde toegangsweg en kraanopstelplaatsen is de bouwplaats goed bereikbaar en kunnen de ruim 160-meter hoge kranen straks veilig hun werk doen.

 • Nieuwe gemeentegidsen

  03 augustus 2020

  De nieuwe gemeentegidsen zijn huis-aan-huis bezorgd. Mocht uw brievenbus per ongeluk overgeslagen zijn, dan kunt u altijd een exemplaar ophalen in het stadhuis.