Succesvolle inloopbijeenkomst binnenstad

Wat betekent de aanpak van de binnenstad voor mijn woongenot en hoe zit het met de aanvoer van goederen voor mijn bedrijf? Ondernemers en inwoners in de binnenstad van Hattem stelden woensdag 19 augustus hun prangende vragen over de herinrichting van de binnenstad 2e fase. Zo’n 70 bezoekers kwamen naar de speciale inloopbijeenkomst in het stadhuis.

Meer sfeer en aantrekkingskracht

De aanpak van de binnenstad van Hattem is momenteel in de schetsfase. Afgelopen woensdag zijn de eerste schetsen en ideeën gepresenteerd aan belangstellenden. Samen met inwoners en ondernemers wil de gemeente het plan zo ontwikkelen dat de stad nog meer sfeer en aantrekkingskracht krijgt en toekomstbestendig is. Woensdag is over tal van onderwerpen van gedachten gewisseld; groen, verlichting, parkeren, veiligheid, waterafvoer, bereikbaarheid,  speelvoorzieningen, evenementen en nog veel meer.

Het vervolg

De aandachtspunten en opmerkingen van deze middag en avond zijn genoteerd en vormen input voor de landschapsarchitecten van bureau OKRA bij de verdere uitwerking. In september zijn inwoners, ondernemers en andere belangstellenden weer welkom in het stadhuis. Er vindt dan een tweede ronde plaats waarbij verder uitgewerkte schetsen worden gepresenteerd.