December 2020

 • Hattemse WSW’ers welkom bij gemeente Hattem

  30 december 2020

  De gemeente Hattem neemt vanaf januari 2021 het werkgeverschap over van alle in Hattem wonende medewerkers die nu via de sociale werkvoorziening Tiem aan het werk zijn. Zij komen per 1 januari 2021 in dienst bij gemeente Hattem.

 • Kerststukjes op de begraafplaats

  30 december 2020

  In deze tijd van het jaar worden weer veel kerststukjes geplaatst op de begraafplaats aan de Kerkhofdijk. Denkt u eraan deze na de feestdagen weer op te halen? Na 31 januari worden de overgebleven kerststukjes namelijk verwijderd en weggegooid.

 • Vaccineren in Gelderland start vanaf 3 grote locaties

  23 december 2020

  Op maandag 18 januari starten de GGD’en in Gelderland met het vaccineren tegen het coronavirus vanuit 3 locaties: voor Noord- Oost-Gelderland is dat sporthal Mheenpark in Apeldoorn, voor Gelderland-Midden sportcentrum Papendal in Arnhem en voor Gelderland-Zuid bevindt de locatie zich aan de Havenweg in Wijchen.

 • Werkzaamheden Roseboomspoor in januari

  21 december 2020

  De weken van Kerst en Oud & Nieuw is het Roseboomspoor normaal toegankelijk voor fietsers. Vanaf 4 januari 2021 starten de werkzaamheden van A. Hak Electron aan het Roseboomspoor weer. Vanaf dat moment zijn er weer delen van het fietspad afgesloten en is er een omleidingsroute.

 • Snelheidscampagne van start op Hoofdroute Hattem

  16 december 2020

  Woensdag 16 december 2020 gaf wethouder Auke Schipper het startsein voor de snelheidscampagne ‘Doe meer met Veilig Verkeer, ook hier 30 km/u!' op de Hoofdroute in Hattem.
  Tegelijkertijd bedankte hij de aanwonenden voor het begrip en geduld dat zij toonden voor de beperkingen tijdens de werkzaamheden. Dit deed hij door het aanbieden van een lekkernij en hij deelde het eerste campagnepakket uit.

 • Gemeente Hattem kiest voor verkeersborden van bamboe

  08 december 2020

  Gemeente Hattem heeft negen nieuwe verkeersborden van bamboe aangeschaft. De bamboe verkeersborden dragen bij aan het verduurzamen van Hattem. Deze borden komen te staan op de parkeerplaatsen met een elektrische laadfunctie. De borden krijgen aan de achterkant een insectenhotel of vogelhuisje.

 • Wethouder en SWH steken zo’n 400 Hattemse vrijwilligers hart onder de riem

  07 december 2020

  Maandag 7 december is het Nationale Vrijwilligersdag. De gemeente Hattem en SWH hebben de handen ineen geslagen om op deze dag zo veel mogelijk Hattemse vrijwilligers een hart onder de riem te steken. Zij bedanken de vrijwilligers voor hun steun, aandacht en zorg voor anderen.

 • Stembureaulid of stemmenteller, iets voor u?

  07 december 2020

  Op 17 maart 2021 worden de verkiezingen voor de leden van de Tweede Kamer gehouden. Deze dag van de democratie zijn veel mensen bezig om de verkiezingen in goede banen te leiden. Wij zijn op zoek naar enthousiaste stembureauleden en stemmentellers.

 • Speciaal spreekuur Op KO€RS voor hulp bij het kiezen van zorgverzekering

  07 december 2020

  Op dinsdag 8 december is er in de Marke een speciaal inloopspreekuur. In dit spreekuur staan de vrijwilligers van Op KO€RS van Stichting Welzijn Hattem en medewerkers van de gemeente klaar om u te helpen bij het kiezen van uw zorgverzekering voor 2021.

 • Verkeersonderzoek Vechtstraat

  07 december 2020

  Verkeerskundig adviesbureau BonoTraffics voert, in opdracht van de gemeente Hattem, van 8 tot en met 12 december 2020 een verkeersonderzoek uit in de Vechtstraat in Hattem. Het verkeersonderzoek wordt uitgevoerd met behulp van camera’s, bevestigd aan aanwezige lantarenpalen. Met de uitkomsten van dit onderzoek krijgen wij een beeld van de invloed van het laden en lossen door vrachtverkeer bij de Albert Heijn op het doorgaande verkeer in de Vechtstraat.

 • Tweede testlocatie Apeldoorn opent vandaag (woensdag 2 december)

  02 december 2020

  Iedereen met corona-gerelateerde klachten kan zich laten testen bij één van de testlocaties van de GGD. In Noord- en Oost-Gelderland waren er al testlocaties in Apeldoorn, Harderwijk, Heerde, Winterswijk, Zelhem en Zutphen. Vanaf woensdag 2 december is een tweede testlocatie beschikbaar in Apeldoorn, op de Kayersmolen.

 • Bestrijding eikenprocessierups in Hattem voortaan duurzaam

  05 december 2020

  Woensdag 2 december hingen wethouder Carla Broekhuis en Ingrid van Stokkom van de Welkoop een nestkast voor mezen op, aan de Konijnenbergerweg in Hattem. De nestkast is de laatste van de 25 nestkasten die de Welkoop de gemeente cadeau deed, ter ere van de opening van de nieuwe winkel in Hattem. De nestkast die gister is opgehangen is extra bijzonder: deze luidt een nieuw tijdperk in. De eikenprocessierups wordt in Hattem voortaan namelijk op een duurzame manier bestreden