Stembureaulid of stemmenteller, iets voor u?

Op 17 maart 2021 worden de verkiezingen voor de leden van de Tweede Kamer gehouden. Deze dag van de democratie zijn veel mensen bezig om de verkiezingen in goede banen te leiden. Wij zijn op zoek naar enthousiaste stembureauleden en stemmentellers.

Stembureaulid

Als lid van het stembureau zorgt u ervoor dat de stemming op de verkiezingsdag op een goede manier verloopt. Dit doet u samen met tenminste twee andere stembureauleden. U voert administratieve werkzaamheden uit en stelt na afloop van de stemming de uitslag in het stemdistrict vast.

Als stembureaulid begint u ’s morgens om 07.00 uur. Gedurende de dag wordt met een rooster gewerkt, waardoor er genoeg tijd is om te pauzeren. De eindtijd varieert omdat de stemmen handmatig geteld worden.

Stembureauleden zijn verplicht een training te volgen. U moet 18 jaar of ouder zijn, de Nederlandse taal goed beheersen en nauwkeurig werken. Voor de werkzaamheden als stembureaulid ontvangt u een vergoeding.

Stemmenteller

Naast stembureauleden zoeken wij ook mensen die, na de sluiting van de stembureaus om 21.00 uur, willen helpen met het tellen van de stemmen. De stembureauleden hebben er al een lange dag opzitten, dus hulp bij het tellen komt goed van pas.

Als stemmenteller wordt u rond 20.45 uur op het stembureau verwacht. Onder leiding van de voorzitter van het stembureau worden de stemmen met de hand geteld. Aan het eind van de avond is de verkiezingsuitslag van het stembureau bekend en helpt u met het opruimen van de stemhokjes en de stembiljetten. Voor de werkzaamheden als stemmenteller ontvangt u een vergoeding.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via het online formulier op www.hattem.nl/verkiezingen.